FOTBAL  »  LIGA 2  »  FOTBAL MIC

FOTO Bacterifotbal: condiții deplorabile pentru puștii de 12 ani din Capitală » UPDATE Campionatul a fost mutat pe un gazon decent

Copiii sunt nevoiți să se dueleze pe un teren infect // FOTO Facebook +2   FOTO
Copiii sunt nevoiți să se dueleze pe un teren infect // FOTO Facebook

Articol de - Publicat miercuri, 23 martie 2016 00:00

În urma solicitărilor și presiunilor din partea părinților, AMF București a mutat disputarea campionatului pe un gazon decent, într-o bază nouă, ridicată de Toni Doboș în Drumul Taberei

update ora 18:30

ȘTIREA INIȚIALĂ

Puștii de 12 ani din Capitală au început campionatul pe un teren ”bătaie de joc”, riscându-și deja eventualele cariere.

Viitorul României joacă pe terenuri decupate parcă de pe o altă planetă, unde există condiții extrem de vitrege de viață. În urmă cu puțin timp a început Campionatul Municipal pentru grupele 2003 ale echipelor din Capitală, competiția fiind organizată de către AMF București.

Dacă în anii precedenți competiția se desfășura fie pe terenurile stadionului din Ștefan cel Mare, fie pe cele din " Agronomie", din 2016 partidele au fost mutate pe " Laromet". Nu poți să-i spui nici arenă, nici teren.

"E o pășune, pentru orice altceva, doar pentru meciuri de fotbal nu! Mai ales pentru niște copii de 12-13 ani. Nu știm dacă o să ne mai lăsăm puștii la fotbal, riscă ori să se accidenteze, ori să ia vreo boală, de la vreo bacterie", au acuzat părinții tinerilor.

Dacă puștii sunt concentrați la minge și sunt bucuroși că au posibilitatea să facă un sport pe care-l îndrăgesc, deși sunt nevoiți să se schimbe și să se spele acasă, părinții îl arată cu degetul pe noul conducător al AMF București, președintele Marian Lumânare.

"Trebuie să schimbe ceva, dar în bine!", au transmis cei care stau pe marginea drumului, la câțiva pași de așa-zisul gazon.

100 de leiplătește fiecare echipă drept taxă de închiriere a terenului pentru o etapă

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
montgomerry
montgomerry  •  23 Martie 2016, 14:21

Multe sunt cauzele pentru care sportul romanesc nu are viitor. Una si cea mai mare,o reprezinta imposibilitatea copiilor saraci sa faca sport.Ori se stie de cand lumea ca marii sportivi,nu au fost fiii de miliardari,au fost saraci lipiti.Acolo, in bordeie,in apartamente saracacioase, e mina de aur,asteapta sa fie prosperata,dar de cine, daca nu mai avem prospectori? Primariile,prefera sa-i imbuibe cu bani pe niste expirati,gen Mutu,Muresan,Zicu,Scutaru etc. au desfiintat majoritatea Cluburilor Sportive Scolare,iar acolo unde au ramas ca ultime bastioane,nu se sfiiesc sa ceara taxe enorme.Marea Academie a regelui,functioneaza pe acelasi principiu,taxe mari. Imi aduc aminte de machidon,cand venea sa joace fotbal la Scoala 23 din Coiciu,nu avea in picioare nici macar tenisi chinezesti,avea din aia de Dragasani.Daca tie altii ti-au dat,tu de ce nu dai la randul tau? Si pentru criticii terenurilor. Probabil ca cei care critica au facut sport doar pe play-station,oameni buni,copiii au glezne de 100 de ori mai flexibile decat adultii,apoi terenurile denivelate ii ajuta la intarirea oaselor.Au fost si sunt si acum,antrenori care folosesc nisipul pentru antrenament, brazilienii chiar il venereaza. Apropo de brazilieni sau cei din America de Sud,artistii fotbalului, documentati-va pe ce fel de terenuri se antreneaza copiii acolo si nu numai.Ati auzit ca Olanda in 1988 cand a castigat Euro,avea sedinte de antrenament pe campuri de cartofi?

travka
travka  •  23 Martie 2016, 12:13

pai ce va mirati? stadionul din Cluj unde au bagat 50 de mil bani publici arata aproape la fel desi are parte de ingrijire, stadionul din Ploiesti la fel, Stefan cel Mare la fel are un gazon execrabil , Arena Nationala stadion de 250 de mil de euro a avut in primii 2-3 ani mari probleme cu gazonul care din fericire s-au remediat, dar DUPA 3 ANI

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  23 Martie 2016, 11:39

In terenuri pentru acesti copii trebuie investit si nu in stadioane de 30-40 de mii de locuri care nu aduna mai mult de 3-4 mii de spectatori in 80% din jocuri. Marirea capacitatii unor stadioane precum Ghencea sau Dinamo din bani publici sunt prioritate?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează