FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC UNIVERSITATEA CRAIOVA - CS UNIVERSITATEA CRAIOVA 0-0

FOTO Cîntec pentru olteni » Meciul de aseară a fost un moment istoric pentru Universitatea, pentru Craiova, pentru fanii acestui brand legendar

Ultrașii olteni au
escaladat autoturismul
colorat albastru,
precum tricourile
favoriților Foto: Alex Nicodim +7   FOTO
Ultrașii olteni au escaladat autoturismul colorat albastru, precum tricourile favoriților Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 15 septembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 14 septembrie 2013 23:38

Dacă n-ar fi fost, ar fi trebuit inventaţi, aşa că aseară a fost un moment istoric pentru Universitatea, pentru Craiova, pentru Ştiinţa, pentru fanii acestui brand legendar


Muicăăă, vereeee, nici nea Mărin, miliardaru', nici Veta, nici măcar Sucă nu gîndi vreodată să vadă minunea mare, două Universităţi, două Craiove, care să joace premiera "meciului secolului" pe "Ion Oblemenco", nu din Bănie, ci la Severin!

De la Craiova s-a făcut coadă mai mare ca-n filmul cu Amza Pellea, cînd "îl furară pe neica!", 5 kilometri de maşini, cu steaguri, cu "leii", coloraţi şi gălăgioşi, toţi venind lîngă Dunăre la minune. Au defilat prin oraş, i-au aplaudat pe elevii lui Napoli, la sosire, dar i-au hulit pe ai lui Lincar, mai ceva ca pe "cîinii roşii", rivalii de-o viaţă.

Muzica sufletului
"Cîntec pentru Oltenia" a adus lacrimi în priviri, pînă şi jandarmii lăcrimau!, iar cît a durat imnul, 6 minute, putea să dea şi bomba nucleară, toată lumea a cîntat şi a bătut ritmul, ca la Cenaclul Flacăra pe vremurile maestrului.

Cîtă ură, cîtă dezbinare, cîtă negură o mai fi între cele două grupări, totul s-a dus cînd a început meciul, pentru că lumea s-a bucurat de fotbal. Universitatea de Vest, Universitatea de Est, despărţite de un zid invizibil, au mai îndulcit ranchiuna, chiar dacă numai ai lui Mititelu erau aplaudaţi, iar cei ai Olguţei erau duşmanul de clasă. Pînă la urmă, decît fără nici o Ştiinţa, parcă mai bine două Craiove ce produc o efervescenţă ce numai Universitatea poate naşte. Mai ales cînd auzi, iar şi iar, "Cîntec pentru Oltenia", cîntat cu patimă, cu nerv, cu inima.


Ratarea anului
În minutul 31, la Severin a fost o fază cum numai Universitatea poate avea. A centrat Frăsineanu de pe stînga, Ciucă a prelungit pe spate, Mitici a rămas singur cu toată poarta goală, în doi metri, stadionul fremăta şi fanii exultau, însă mingea trimisă din plonjon s-a dus în bară. Jucătorii celor două echipe au avut o clipă de stupoare, pentru că ratarea a fost realmente monumentală!

Ştiinţa Olguţei se întăreşte
Sub comanda lui Lincar vor veni trei jucători cu state vechi în Liga 1. Primul ajuns la Craiova, care şi-a negociat deja contractul, este Viorel Ferfelea, 28 de ani, venit liber de contract după o experienţă de nouă ani la Sportul Studenţesc. Antrenorul Ştiinţei se va putea baza pentru apărare pe Raul Ciupe, 29 de ani, care şi-a încheiat recent contractul cu U Cluj, iar pentru mijlocul terenului, cei de la CS U Craiova şi-au îndreptat atenţia către fostul dinamovist Silviu Izvoranu, 30 de ani.

Exod din Bănie
Cu cîteva ore înainte de meci, s-a format o coloană de suporteri, întinsă pe cinci kilometri, între Craiova şi Severin. Suporterii Ştiinţei patronate de Adrian Mititelu au fost reperaţi cu uşurinţă, pentru că majoritatea maşinilor au avut scoase pe geamuri mai multe steaguri cu sigla tradiţională a Craiovei, leul din Bănie. În momentul în care au ajuns în Severin, grupurile de maşini ale suporterilor au făcut turul oraşului, încurajîndu-şi echipa favorită.

Mai urîţi decît Dinamo
Autocarul echipei FC U a ajuns cu o oră şi 40 de minute înainte de joc, jucătorii fiind primiţi în oraş ca nişte eroi. După 30 de minute a ajuns şi autocarul echipei adverse. Elevii lui Lincar au fost primiţi extrem de ostil, fiind mai urîţi chiar şi decît rivalii de tradiţie de la Dinamo. Un grup de aproximativ 100 de suporteri i-a huiduit şi înjurat extrem de violent. Pînă şi o gaşcă de 20 de puşti de-o şchioapă care cîntau imnul Ştiinţei şi-a întrerupt reprezentaţia pentru a-i huidui pe rivali.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
rovidiu
rovidiu  •  16 Septembrie 2013, 15:57

Fara CS U in acest moment nu exista FC U. Vad ca mititelu reuseste in continuare sa distraga atentia in cu totul si cu totul alta parte decat la problemele lui si ale FC U. Poate ca este o prostie si este deranjanta CS U dar multi au uitat se pare ca pana la urma tot dar absolut tot acest scandal nu este decat din cauza lui Mititelu! Ca or fi gresit si altii e altceva dar oare mititelu n-a facut cam multe nenorociri ? Acum fanii au circ, scandal si au uitat se pare...Ce face FC U cu Mititelu ? Asteapta vanzarea terenurilor sau despagubiri de la RAPPS ? Asa se tine un club de fotbal cu promisiuni timp de 8 ani si cat or mai urma ? Pleaca Mititelu !

augustus.
augustus.  •  16 Septembrie 2013, 00:44
Postat de ovidiu_3003 pe 15 Septembrie 2013, 09:54

Daca primaria nu s ar fi implicat ...iar nu aveam fotbal la Craiova ...e normal sa te atace toti cei care nu doresc renastera Craiovei in fotbal ...

E normal sa mergeti la medic. Atunci cand o majoritate covarsitoare de oameni va spun ca aveti o problema, va duceti si va cautati.

augustus.
augustus.  •  16 Septembrie 2013, 00:39
Postat de ovidiu_3003 pe 15 Septembrie 2013, 09:16

Echipa orasului Craiova merge mai departe ...nu cedam la presiuni ...suntem neam de piatra ...

Sunteti neam de slugi, tradatori si infractori.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează