FOTBAL  »  LIGA 2  »  SPORTUL

FOTO Scene incredibile la prima etapă din "B" » Sportul a refuzat să joace, Şiman a sărit să-l bată pe Varga!

Varga (al doilea din dreapta) e numele cu cea
mai mare rezonanță dintre protestatarii
“alb-negrilor” +7   FOTO
Varga (al doilea din dreapta) e numele cu cea mai mare rezonanță dintre protestatarii “alb-negrilor”

Articol de , - Publicat duminica, 10 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 10 martie 2013 01:33

 ♦ Alb-negrii s-au prezentat la meci, însă au rămas în tribună: "N-aveam viză medicală, Şiman ne-a propus să fim văzuţi de un doctor chiar înainte de joc!"

 ♦ Patronul a avut o altercaţie şi cu tatăl fundaşului Cioranu, susţin martorii incidentului.

#"Studenţii" au fost trecuţi pe foaie de patron şi magaziner: în primul 11 apăruse şi Nistor, suspendat! Şiman neagă cu fermitate evenimentele!

# Alb-negrii s-au prezentat la meci, însă au rămas în tribună: "N-aveam viză medicală, Şiman ne-a propus să fim văzuţi de un doctor chiar înainte de joc!"

# Patronul a avut o altercaţie şi cu tatăl fundaşului Cioranu, susţin martorii incidentului.

#"Studenţii" au fost trecuţi pe foaie de patron şi magaziner: în primul 11 apăruse şi Nistor, suspendat! Şiman neagă cu fermitate evenimentele!

Neplătiţi de 24 de luni, s-au pregătit singuri, cu săptămînile, pe sintetic. Fără antrenor, cadru medical ori apă curentă! "Batem mingea în Regie, facem duş în Pantelimon!", spun cei 15 jucători rămaşi în lotul Sportului. Deşi pe primul loc în Seria B1, nu s-au reunit în această iarnă. Fără viză medicală, "studenţii" s-au prezentat totuşi la partida cu Farul Constanţa, după ce partida a fost programată pe stadionul Juventus. În Regie nu se poate juca, datoria către Apa Nova a lăsat vestiarele pe uscat.

Programat de "Sîmbăta morţilor", jocul contra constănţenilor s-a dovedit, în final, doar bomboana amară de pe o colivă rîncedă: partida nu s-a jucat, scandalul a degenerat!

A vrut viza ad-hoc
Jucătorii Sportului, unii însoţiţi de părinţi, se prezintă la stadionul Juventus cu două ore înainte de joc. La vestiare, dau nas în nas cu patronul Şiman. Acesta îi sfătuieşte să intre pe teren: cu o seară înainte, Varga primise o foaie în care era anunţat să se prezinte alături de colegi la arenă!

Fotbaliştii şi rudele lor îi reproşează patronului neplata salariilor, lipsa antrenamentelor în ultimele 5 luni şi a vizei medicale. "Erau puse nişte vize false, noi nici măcar nu fusesem văzuţi de un doctor. Iar Şiman a încercat să ne îmbuneze, ne-a zis că ne poate vedea un doctor înainte de joc!", spun sportivii.

Scaune aruncate, pahare sparte
În scurt timp, taberele încep să se acuze reciproc. Scandalul se mută în sala de mese, unde Şiman are o altercaţie cu Dacian Varga şi un părinte. Spiritele se domolesc la apariţia presei şi la intervenţia celorlalţi părinţi.

"Nu e posibil aşa ceva, cum se poate ca Şiman să ne atace părinţii şi să vrea să bată un jucător?", spune şi Ferfelea, unul dintre veteranii echipei. În faţă iese şi preşedintele lui Juve, Marian Rusen, omul care i-a oferit stadionul Sportului: "E penibil ce s-a întîmplat. A fost un conflict între cele două părţi. S-au stricat cîteva scaune, s-au spart pahare, ca la orice bătaie".

"Încălzire" în tribună
"Studenţii" urcă la tribuna a doua, la cîteva scaune de galeria Farului, 50 de oameni veniţi special pentru partidă. Ultimii se solidarizează, scandează împotriva lui Şiman. Patronul apare în gura tunelului, e huiduit şi înjurat de la depărtare de fostul mijlocaş al Kubanului. Şi suporterii îl atacă: "Vasile, se învîrte tata sub pămînt din cauza ta!".

În faţa lui Varga, Ferfelea ori Novac, jucătorii constănţeni, încă uluiţi de cele întîmplate, se încălzesc uimiţi. Pînă la urmă, la ora 11:15, fotbaliştii Farului ies pe teren, iar centralul Sergiu Popa fluieră finalul partidei, 0-3 la masa verde! Pe tunel îşi fac apariţia şi trei juniori ai Sportului, gata-echipaţi, însoţiţi de Şiman. Totuşi, fac imediat cale întoarsă.

"Nu a plătit nimic"
Apar noi detalii: Sportul putea alinia o formaţie de juniori, însă Şiman nu ar fi plătit nici paza, nici brigada de arbitri! Juniorii dau declaraţii incredibile: "Nouă ne-a zis să venim drept copii de mingi, dar ne-am trezit puşi pe foaia de meci!".

În plus, nici copiii nu aveau vizele medicale. Tot puştii povestesc cine a făcut echipa: "Şiman şi magazinerul echipei! Ne chemau pe rînd şi ne treceau pe foaie. Apoi, au început să îi bage în listă pe jucătorii aflaţi în tribună! Cine e pe acolo? Ferfelea, Novac, ăla, ălălalt".

A trecut pe foaie un suspendat!
Printre ei, Alin Nistor. "M-au trecut şi pe mine? Păi, sînt suspendat două etape, luasem «roşu» în ultimul meci!" e declaraţia mijlocaşului. Într-adevăr, jucătorul apare între titulari! Cu alte cuvinte, un 0-3 garantat, chiar dacă partida s-ar fi disputat.

Jucătorii vor să intre la vestiar pentru a discuta cu Vasile Şiman. Nu sînt lăsaţi de paza stadionului, aşa că aşteaptă la o poartă, unde se întîlnesc cu fanii echipei. Unii dintre aceştia sînt în lacrimi, alţii îi sfătuiesc pe jucători să meargă la preşedintele FRF, Mircea Sandu, fost jucător al alb-negrilor.

Şiman: "Nu e nimic adevărat!"
Ultimul care a părăsit incinta stadionului este chiar Vasile Şiman. Însoţit de Tibi Selymes, neagă tot. "Nu am avut nici o altercaţie cu Varga. Păi, dacă îl băteam, credeţi că îl mai vedeaţi pe aici? Nu că eu nu i-am lăsat, ei nu au vrut să joace, ei sînt de vină", începe patronul. "Problema cu plata terenului e între mine şi domnul Rusen, nu vă priveşte. Iar foaia de meci pe care o aveţi, cu Nistor trecut printre titulari, este greşită. E treaba lor ce fac cu avocatul. Sancţiunile le vom decide în cadrul clubului", a conchis oficialul.

Nu ştiau de Selymes!
Echipa a rămas fără antrenor de 4 luni, Virgil Andronache refuzînd să se mai prezinte la antrenamente. Cu toate acestea, ieri, la vestiar, Ferfelea şi compania au avut o surpriză: au fost aşteptaţi de Tibor Selymes!

"Ne-a zis că e noul nostru antrenor. Mai mult, că e de o lună!", au explodat fotbaliştii. La ora 12:00, jucătorii au pus un telefon pe speaker şi l-au sunat pe antrenor. "Ne puteţi da programul de pregătire?", a întrebat Ferfelea. "Sună-mă mai tîrziu", a replicat tehnicianul.

Vor audienţă la Sandu
Cei 15 fotbalişti vor face luni un nou memoriu la FRF. "Vom ajunge, probabil, şi la Mircea Sandu", a spus vicepreşedintele AFAN, Emilian Hulubei. "Jucătorii vor să îşi primească banii şi să devină liberi de contract, să se termine mai repede totul. Se poate spune că sînt ca şi sechestraţi", a adăugat oficialul. "Nu înţelegem cum se face totul în ţara asta, e litigiul de vreo 8-9 luni, cît le ia oamenilor să judece un caz?", s-au revoltat jucătorii.

"A zis că ne face, că ne suspendă. Ce poate să ne mai facă? Neplătiţi de atîtea luni, litigii de atîtea luni, ce poate fi mai mult?"
Dacian Varga, mijlocaş Sportul

"Vineri seara, la ora nouă, a venit o femeie la mine acasă. Mi-a dat o hîrtie în care scria să mă prezint la meci. Păi cum, după 4 luni în care nu m-am antrenat? Sîntem sclavi pe plantaţii?"
Sebastian Ghinga, fundaş Sportul

"Cum putem intra în teren, dacă nu avem viza medicală? Cum să jucăm, să cădem pe acolo? Trebuie să moară vreunul dintre noi ca să se întîmple ceva!"
Dacian Varga, mijlocaş Sportul

"M-a luat de gît. A sărit, m-a tras şi m-a ameninţat cu nişte cuvinte urîte, ieşite din comun, m-a înjurat şi de mamă"
Mircea Cioranu, tatăl fundaşului Codruţ Cioranu

"Mai avem puţin şi venim cu bani de acasă pentru Sportul, iar cel care sare la bătaie e tot Şiman"
Sebastian Ghinga, fundaş Sportul

"Băieţi, veniţi la noi! Aveţi salariu 1.000 de euro pe lună, dar măcar îi primiţi la timp, hai, maximum o lună de întîrziere"
fanii Farului către jucătorii Sportului

"Nu e posibil, Şiman îşi bate joc de noi! Nu numai că nu primim banii, dar avem şi salarii de nimic. Eu am vreo 6 milioane pe lună. Păi ce, sînt profesor stagiar?"
jucător Sportul Studenţesc

"Am ajuns să convoc jucătorii la un meci cu executorul judecătoresc! Nu s-au prezentat la două vizite medicale şi caută motive să intre pe teren la meciuri"
Vasile Şiman, patron Sportul

"Am fost împreună cu Dumitru Costin la ministrul de finanţe, căruia i-am solicitat printr-un memoriu să demareze un control la Sportul pentru a afla ce se întîmplă acolo"
Emilian Hulubei, vicepreşedinte AFAN

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
liverpool_33
liverpool_33  •  13 Martie 2013, 18:09

Siman are 10 clase..terminate,ce-i drept..Ce pretentii aveti de la un semi-analfabet?

paul_bobo
paul_bobo  •  10 Martie 2013, 17:23

romanica,frate......astia sunt patronii sustinuti de sandu si militica......care au platit comisioane grase...le au platit vacante...operatii...etc...pacat de jucatori......

lacatus82steaua
lacatus82steaua  •  10 Martie 2013, 13:57

Numai in Romania se poate intimpla asa ceva, chiar nu se poate sesiza nimeni in acest caz ? Oare Domnul Mircea Sandu nu vede sau aude nimik ? Au ochii si urechile acoperite cu verzisorii ? Acesti copii nu vor decat dreptate nimik alceva ....... ca de respect nici nu se pune problema . Sunt momente in viata cand iti e rusine ca esti roman . Rusine Domnu Mircea Sandu ca nu se face nimik in acest caz

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close