FOTBAL  »  LIGA 2  »  COMEMORARE

FOTO și VIDEO Suporterii timișoreni au cinstit eroii din 1989 » ”Majoritatea nu erau născuți atunci”

Foto: Adrian Pîclișan +3   FOTO
Foto: Adrian Pîclișan

Articol de - Publicat sambata, 17 decembrie 2016 19:32

"Marșul Eroilor" organizat de suporterii Politehnicii Timișoara are o tradiție de 11 ani în capitala Banatului. 300 de persoane au participat azi la evenimentul de comemorare a celor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertate.

Fanii lui ASU Poli au preluat tradiția deși numărul celor care participă la manifestații în general e în scădere. Mulți dintre cei prezenți pe traseul marșului, între Piața Maria - unde s-a aprins scânteia Revoluției de la Timișoara - și Cimitirul Eroilor, sunt tineri care poate nici nu erau născuți în decembrie 1989.

Din repertoriul suporterilor nu au lipsit steagurile, torțele și scandările, unele dintre acestea fiind îndreptate tot ”tradițional” împotriva fostului președinte Ion Iliescu.

”Sunt mulți din rândul suporterilor care au avut părinți, frați, căzuți la Revoluție și e normal ca an de an să le aducă un omagiu. S-a transmis și sunt foarte mulți oameni tineri care poate nici nu erau născuți atunci și asta e foarte important, că la vârsta lor ei sunt prezenți în stradă.

Suporterii de fotbal constituie întotdeauna societatea civilă la orice protest, orice miting, suporterii dau tonul la orice manifestație”, a declarat Sebastian Novovic, liderul suporterilor ASU Politehnica.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
dorins
dorins  •  17 Decembrie 2016, 22:18

Păcat de sacrificiul unor oameni nevinovați!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează