FOTBAL  »  LIGA 2  »  JUNIORI

FOTO Vaslui a învins Academia Gheorghe Hagi şi e campioană naţională la juniori D

Articol de - Publicat luni, 16 iunie 2014 00:00 / Actualizat luni, 16 iunie 2014 19:21

Ce n-a reuşit FC Vaslui, a obţinut Sporting Juniorul Vaslui. Puştii pregătiţi de Ionuţ Chiochiu au devenit campionii României la juniori D, după ce-au învins Academia Gheorghe Hagi. Aceştia s-au impus la loviturile de departajare cu scorul de 4-3.

Eroul partidei a fost portarul Ionuţ Ailenei, care a reuşit să apere una din mingi şi să marcheze golul decisiv, care să aducă vasluienilor mult râvnitul trofeu. Performanţa reprezintă o premieră pentru fotbalul vasluian, Sporting Juniorul devenind prima echipă care câştigă titlul naţional.

Chiar dacă acest lucru s-a întâmplat la nivel de juniori D, Vasluiul şi-a văzut un vis împlinit, acela de a deveni campioana României la fotbal. Premiera a fost realizată de Sporting Juniorul. Puştii pregătiţi de Ionuţ Chiochiu au dovedit că sunt cei mai buni de ţară. Finala mare cu Academia lui Gheorghe Hagi a stat sub semnul echilibrului. Vasluienii au avut un început în forţă şi chiar au deschis scorul, însă centralul partidei, Marian Pană, a anulat eronat reuşita junilor vasluieni, pe motiv de ofsaid. După această fază, lucrurile s-au echilibrat în teren, ambele formaţii evoluând destul de crispat, miza partidei punându-şi amprenta în joc.

Galben-verzii s-au apărat excelent, cu un Alex Codreanu în zi de graţie, care l-a blocat mai tot timpul pe Alexi Pitu, omul numărul unu de la Academia lui Hagi. În partea a doua, Manolache, Cristea şi Pipos au avut şanse de gol, însă irosite cu uşurinţă. La finalul timpului regulamentar, tabela a rămas neschimbată, aşa că s-a trecut la loteria penalty-urilor. Francis Cristea restabileşte egalitatea, pentru ca Robert Rusu să aducă prima diferenţă pe tabelă, scor 2-1, după ce Ştefănescu a trimis peste poartă. Portarul Ailenei se remarcă la lovitura lui Bălan, apărând fără probleme, iar galeria Vasluiului e în delir. Numai că June nu a fost inspirat şi menţine suspansul, după ce mingea a întâlnit bara. La 3-3, gol reuşit de Grigore, acelaşi Ailenei a fost să fie eroul Vasluiului, marcând pentru primul titlu naţional din istoria fotbalului vasluian.

Eroii noştri sunt: Ionuţ Ailenei, Robert Rusu, Eduard Grigore, Marios Piops, Octavian Cracea, Andrian Manolache, Francis Cristea, Alex Codreanu, Bogdan Baciu, Marcel Chiorean, Aurel June, Tudor Damian, Andrei Diaconu, Vlad Huşanu, Iustin Oblesniuc, Gabriel Sava, Alexandru Bădiţ şi Bogdan Botea.

“E un vis împlinit”
Eroul finalei a fost portarul Ionuţ Ailenei, care a apărat două dintre loviturile de departajare şi a marcat golul, care a adus primul titlu naţional pentru Sporting Juniorul. El a fost declarat şi cel mai bun jucător al turneului, primind trofeul din mâna fostului portar al Vasluiului, Dani Coman, invitat special al finalei.
“E o surpriză şi pentru mine acest trofeu. Mă aşteptam să fiu declarat cel mai bun portar, însă mă bucur că organizatorii au văzut în mine drept cel mai bun jucător al turneului”, a spus Ailenei.

Vasluianul a mai precizat că nu a avut nicio emoţie la lovitura de departajare şi că şi-a împlinit un vis, acela de a fi campion: “E un vis împlinit. Mi-am dorit foarte mult să câştig acest turneu. A fost destul de greu, însă e bine că la final noi suntem cei bucuroşi. Nu am avut emoţii la penalty. {tiam că voi marca. Am făcut-o de fiecare dată, când mi s-a oferit ocazia”.
Puştiul de numai 13 ani speră să ajungă cândva la Real Madrid, fiind un fan declarat al formaţiei spaniole.
“Vreau să ajung un portar mare şi să pot juca la echipa mea de suflet, Real Madrid”, a conchis Ailenei.

Dezlegare la trofee
Un alt erou al finalei, Francis Cristea, susţine că echipa a muncit mult pentru acest trofeu şi promite că nu va fi singurul, sperând să devină campion al României şi în 2015.
“A fost destul de greu, însă trofeul câştigat vine după o evoluţie bună a noastră. Am sperat până la final că vom câştiga. Speranţa moare ultima. Nu am crezut că vom ajunge la penalty, mai ales că niciodată nu jucăm la egal, dar când survine o asemenea situaţie, ne jucăm şansa până la capăt. De acum înainte îmi doresc să câştigăm cât mai multe trofee. Vrem să ajungem an de an la finala pe ţară, pe care să o câştigăm, de fiecare dată”, a declarat Francis Cristea.
El a ţinut să-i mulţumească şi lui Ionuţ Ailenei, care nu s-a pierdut la ultima lovitura de la 11 metri, reuşind golul victoriei: “E colegul nostru şi am avut încredere în el. A mai bătut penalty şi de fiecare dată a marcat. Chiar ne aşteptam să marcheze”.

“Am fost mai buni”
Octavian Cracea susţine că Sporting Juniorul merită titlul de campioană, demonstrând că e cea mai bună echipă din ţară. Căpitanul vasluienilor a fost cel care a ridicat primul trofeul deasupra capului, fiind purtat pe braţe de către colegi.
“A fost o finală grea, cu multe ocazii. Am ieşit cu bine după un meci frumos. Suntem campionii României. Sunt emoţionat. Nu-mi vine să cred că am atins o asemenea performanţă. E dovada muncii noastre în toţi aceşti ani. Sunt copleşit şi nu am cuvinte. Felicitări întregii echipe”, a spus Octavian Cracea.
Acesta este mândru că a fost părtaş la primul trofeu naţional din istoria fotbalului vasluian: “Suntem primii care am reuşit să câştigăm acest titlu. Promitem că vom mai aduce şi alte trofee”.

Lacrimi de fericire
La final, tehnicianul Ionuţ Chiochiu nu-şi mai putea controla emoţiile, plângând de fericire. Acesta a devenit antrenorul momentului la Vaslui, bifând cea mai importantă performanţă pentru fotbalul vasluian. Tânărul antrenor crede în continuare în această echipă.

“Mă aşteptam să fie un meci greu. Echipa Academiei lui Hagi e una bună, cu mulţi copii talentaţi. Am jucat inteligent, am reuşit să facem diferenţa abia la penalty. Adversarii au avut o posesie mai bună, dar fără ocazii de poartă. Noi am avut două şanse clare de a marca. Se cunoaşte că jucăm la copii, iar miza unui asemenea meci şi-a pus un pic amprenta. Victoria e pe deplin meritată. Felicitări tuturor celor care au depus eforturi, pentru a face o echipă puternică de juniori la Vaslui. Abia e începutul. De acum încolo o să vedeţi o echipă mult mai performantă. Felicitări copiilor”, a declarat Ionuţ Chiochiu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
zexe72
zexe72  •  19 Iunie 2014, 14:11
Postat de kilimanjaro pe 16 Iunie 2014, 17:40

Marian Pana a avut dispozitii clare de la academia de balt hagi, ca nu cumva sa lase vreu gol de-al vasluienilor, dar ce sa-i facai, dreptatea si valoarea si-a spus cuvantul. Bravo Vaslui !!!

Ce valoare frate ,abia daca ati trecut de doua ori de mijlocul terenului,ati tras de timp k sa ajunge-ti la penalty,copii intrebau profesorul ce sa faca cu mingea s-o dea lunga in fata ?.Asta e fotbalul adevarat?Sunte-ti si voi o sclipire de moment cum a fost si Petrolul dar pina la urma o sa veniti cu totii sa bateti la portile Regelui Gica Hagi pentru ca VIITORUL SUNTEM NOI!

zexe72
zexe72  •  19 Iunie 2014, 12:19
Postat de dante31 pe 16 Iunie 2014, 22:20

astia de la viitorul parca erau toti Maradona...

Pai era si normal :NOI SUNTEM VIITORII CAMPIONI!!!! Voi sunte-ti doar un foc de moment

zexe72
zexe72  •  19 Iunie 2014, 12:18

Aaaa si pentru domnul Cristian Lapa trebuia sa pune-ti poza cand Codreanu il impinge pe Alexis i careu repriza a II a si sa spune-ti cum ii facea Alexis mucii haturi de fiecare data cand trecea pe linga el!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează