FOTBAL  »  LIGA 2  »  MESAJ

Gest incredibil al fanilor lui Gladbach la meciul cu Barcelona! Mesajul surpriză pentru ASU Poli Timișoara!

Articol de Cristian Adrian SecuJURNALISPORT - Publicat joi, 29 septembrie 2016 18:16

În timpul partidei de Champions League dintre Borussia Monchengladbach și Barcelona, o facțiune a galeriei nemților, intitulată „Nordkurve Monchengladbach” , a afișat un banner destinat fanilor din Peluza Sud a celor de la ASU Poli Timișoara.

„LA BINE ȘI LA GREU, CU POLI MEREU”, este mesajul care a ajuns până la urechile oficialilor lui ASU, care au explicat pe contul de Facebook semnificația mesajului.

"Un meci pierdut la mare luptă de prietenii noștri din Germania. Nordkurve Monchengladbach a ținut neapărat să cinstească prietenia cu Peluza Sud Timişoara într-un moment de maximă importanță pentru clubul german, o partidă de Champions League cu una dintre cele mai bune echipe ale lumii în prezent.

Prietenia dintre cele două grupuri de suporteri a început în sezonul 2008/2009, moment în care Borussia Monchengladbach era proaspăt promovată în prima ligă germană, iar Poli evolua în Europa League. Danke Jungs!", se arată scris pe rețeaua de socializare.

Gestul vine la doar 8 zile după ce înantea meciului cu Werder Bremen, suporterii au vândut la fan-shopul din apropierea stadionului tricouri cu ASU, de pe urma cărora au strâns 3.000 de Euro. Banii au ajuns în contul clubului bănățean.

Cele două galerii au devenit înfrățite după ce un român stabilit în Germania, membru al peluzei „Nordkurve”, și-a adus prietenii la un meci al Timișoarei.

Nu este prima oară când nemții își arată susținerea pentru fanii timișoreni. În 2011, suporterii lui Poli au organizat un miting în centrul orașului, pentru a protesta împotriva deciziei FRF, care nu i-a acordat licența Timișoarei pentru a evolua în Liga 1. Printre susținători s-au aflat și fani ai lui Gladbach.

În august 2013, la un meci câștigat de Gladbach cu Hannover, scor 3-0, fanii aceleiași peluze au afișat mesajul: „URMAȚI DRUMUL CĂTRE VISUL VOSTRU: POLITEHNICA”.

ASU Poli Timişoara este considerată de fanii locali ca şi continuatoare a echipei dispărute în 2011. După ce a pornit la drum încă din Liga a 5-a, ASU Poli a reuşit 3 promovări consecutive, şi se află pe locul 17 în cel de-al doilea eşalon, cu 8 puncte după 9 etape disputate.

Citește și: Gest fantastic al ultrașilor Borussiei Monchengladbach pentru ASU Poli Timișoara » S-a întâmplat înaintea meciului cu Werder Bremen

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
whiteredarad
whiteredarad  •  30 Septembrie 2016, 16:05

E vorba de 2-3 nemti aciuti pe linga Monchengladbach , nascuti prin zona banatului, cu placere de fotbal si nostalgie fata de Poli.

ang3ldev1l
ang3ldev1l  •  29 Septembrie 2016, 19:22

foarte frumos din partea lor

Vezi toate comentariile (2)
Comentează