FOTBAL  »  LIGA 2  »  DECIZII

Granzii iertaţi, Rapid în exil! » Sancţiuni diferite pentru echipele de tradiţie din România

Petardele de la Steaua - Dinamo 5-2 au fost mai puțin periculoase decît cele de la Clinceni - Rapid 0-0
Petardele de la Steaua - Dinamo 5-2 au fost mai puțin periculoase decît cele de la Clinceni - Rapid 0-0

Articol de , - Publicat vineri, 04 aprilie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 04 aprilie 2014 00:14

Steaua şi Dinamo au fost penalizate de către Comisia de Disciplină cu închiderea cîtorva sectoare ale stadioanelor, în timp ce giuleştenii au fost obligaţi să joace în altă localitate.

Legea e aplicată diferit pentru trei cluburi de tradiţie din România. Steaua - două etape suspendare fără mai multe sectoare din peluză, plus 45.000 de lei amendă. Dinamo - două etape suspendare fără mai multe sectoare din peluza ultraşilor, plus 40.000 de lei amendă. Rapid - două etape suspendare a terenului, plus 40.000 de lei amendă, la care se aplică o reducere de 25% pentru liga secundă.

Comisia de Disciplină a FRF a tăiat cu delicateţe în cazul formaţiilor din prima divizie, reprezentată puternic la şedinţe, în timp ce în cazul echipei din divizia secundă n-a avut milă. Rapidiştii nici măcar n-au fost chemaţi să se apere, ci doar înştiinţaţi de decizie!

"Record" - 2.596 de oameni
Combatantele Derby-ului de România au plătit pentru torţele aruncate la ultima confruntare, de joia trecută. Pe româneşte, hotărîrea forului federal se referă la un număr cuprins între 2.000 şi 2.600 de locuri, suporteri ce n-au voie în anumite sectoare pe Ghencea, în Ştefan cel Mare sau pe Naţional Arena.

De exemplu, cea mai "afectată" ar putea fi considerată Dinamo, care, la returul cu roş-albaştrii din Cupă, nu are voie să populeze 2.596 de locuri. "Dintre care o parte constituiau, oricum, zonă intermediară, unde nu stăteau suporteri de-ai noştri", au comentat apropiaţii grupării.

Rapid, pedepsită pentru petarde aruncate la Clinceni, a anunţat că va juca meciurile de pe teren propriu la Tîrgovişte şi la Ploieşti, pe stadionul Astra.

91.000 de euro este suma cumulată pe care Steaua şi Dinamo a plătit-o după amenzile dictate de către Comisia de Disciplină, doar în acest sezon

"Show-ul din tribună face parte din fenomenul fotbalistic. Eu sînt de acord să se facă acest spectacol pirotehnic la meciurile din Liga 1, dar cu măsurile de rigoare luate de către organizatori" (Gino Iorgulescu, preşedinte LPF)

ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Thicot şi Matei pot
Dintre accidentaţii săptămînii trecute, fundaşul Thicot şi mijlocaşul Matei sînt aşteptaţi să reintre în primul "11" la meciul cu Oţelul, de luni. Cătălin Munteanu şi Durimel au reînceput antrenamentele, dar încă se resimt.

Revine Cioinac?
Expulzat din prima echipă după debutul oficial în Ştefan cel Mare, Ionuţ Cioinac face deplasările cu lotul lui Stoican, fiind prezent şi pe "Ilie Oană", cu Petrolul. Căpitan şi autor a două goluri la Dinamo II, mijlocaşul ar putea reveni şi sub comanda lui Flavius în partidele oficiale.

Se vînd bilete la Derby
Roş-albii au început de ieri comercializarea tichetelor pentru returul semifinalelor Cupei, de pe Arena Naţională, din 17 aprilie. Biletele pot fi procurate online de pe site-ul bilete.fcdinamo.ro sau de la casele stadionului Dinamo, între orele 11:00 şi 20:00. Preţurile: între 10 şi 150 de lei.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (73)
dihorul
dihorul  •  05 Aprilie 2014, 13:37
Postat de 69costi pe 04 Aprilie 2014, 23:18

ati inceput prost, mai exact de la titlu: echipa de traditie este doar Rapid celelalte doua sunt niste inventii de prost gust comandate de la moscova care n-au trait decat in communism si in acest neocomunism cu100 de noi dictatori mai mici. Cat de partinitor trebuie sa fi sa suspenzi niste scaune , niste sectoare sau o peluza? Ce urmeaza ? Sa suspendam doua becuri de la nocturna, doua dusuri. un sifon de pardoseala si roata de rezerva de la autocar? sunteti niste bolnavi intr-o tara bolnava ! Mai bine muriti cu totii! Faceti asa mai mult bine tarii asteia!

DA

lebateauivre
lebateauivre  •  05 Aprilie 2014, 11:50

le stam in cale tuturor dar, sincer va spun, mi-as dori o liga 1 cu doar doua echipe: steaua si dinamo; astfel toate problemele ar fi rezolvate, am avea 'derby de romanica' de doua ori pe saptamana, participarea in liga campionilor ar fi rezolvata fara emotii, ce mai, tot felul de avantaje... s-ar putea infiinta si o liga a doua, pentru vulg, fara drept de promovare, evident ! cu marinimie, echipa clasata pe locu I in aceasta (eventuala) liga ar putea primi titlul de 'campioana', de exemplu 'camioana prostilor' s.a.m.d.

realrapid
realrapid  •  05 Aprilie 2014, 09:23

Comisia frf ,oportunisti,comunisti,spagari,astia sunt ,i-ar pupa si-n dos pe steomuisti

Vezi toate comentariile (73)
Comentează