FOTBAL  »  LIGA 2  »  CAZUL

Înapoi la locul crimei » Cornel Penescu vrea să revină ca administrator delegat la FC Argeş

Cornel Penescu vrea să o conducă din nou pe FC Argeş.
Cornel Penescu vrea să o conducă din nou pe FC Argeş.

Articol de , - Publicat vineri, 24 februarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 23 februarie 2012 21:52

Avocatul fostului finanţator piteştean, judecat pentru dare de mită către arbitri, a cerut ieri instanţei din "dosarul Martiş - Serea" ca lui Penescu să-i fie ridicată interdicţia de a participa la evenimente sportive.

Disjuns din "Mită pentru arbitri", dosarul Penescu - Martiş - Serea a avut, ieri, al 29-lea termen la Tribunalul Ploieşti. E vorba despre cauza în care fostul finanţator piteştean e acuzat de dare de mită la un meci FC Argeş - Steaua (2-2, martie 2009), la care, conform DNA, arbitrul Ionică Serea ar fi primit 21.000 de dolari în casa colegului său Marius Martiş, devenit complice.

Modelul Avram şi Gh. Constantin
Iar acum, în faţa instanţei, avocatul lui Penescu a solicitat ridicarea interdicţiei clientului său de a mai participa la evenimente sportive. Explică apărătorul Bogdan Păun: "E o decizie un pic deplasată. Am cerut acest lucru pentru ca domnul Penescu să poată merge la competiţii măcar ca simplu spectator. În plus, are posibilitatea de a fi angajat ca administrator delegat la FC Argeş. Nu văd de ce ar fi imposibil, atîta vreme cît alţi doi oameni din fotbal cu procese în derulare activează în fenomen. Vasile Avram e secretar general la Astra, iar Gheorghe Constantin face parte din Comitetul Executiv FRF".

Dacă se va aproba cererea, Penescu va putea lucra la clubul condus în acest moment chiar de fiul său, Andrei!

Afaceri prăbuşite
Penescu invocă şi faptul că ar fi ajuns într-o situaţie financiară precară, avocatul arătînd judecătorilor că "i-a fost vîndută casa de către bancă şi ar avea nevoie de un loc de muncă". Fostul milionar în euro şi proprietar al unui lanţ de supermarketuri se află în pragul falimentului. Mai are doar două business-uri, care nu merg strălucit: o companie de taxiuri şi o firmă de import-export. Ambele sînt gestionate de fiul său, Andrei, şi de frate, Ilie.

303 zile a petrecut Cornel Penescu în închisoare pentru dosarele din fotbal, în două "reprize": 13 aprilie 2009-29 ianuarie 2010 şi 10-22 mai 2010

46 de termene la ”Mită pentru arbitri”!

Principalul dosar din fotbal în care e judecat Cornel Penescu e cazul "Mită pentru arbitri", în care fostul patron al Argeşului e acuzat, de asemenea, de dare de mită pentru că a încercat să cumpere brigăzile sau supervizorii cu sume cuprinse între 2.000 şi 15.000 dolari. Printre acuzaţii de luare de mită se numără ex-preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, şi alţi 7 centrali, asistenţi, observatori sau oficiali FRF: Savaniu, Bogaciu, Lică, Corpodean, Prunea, L. Dan, S. Caia. E vorba despre partide disputate în sezonul 2008-2009. Pînă acum s-au derulat deja 46 de termene de la începutul procesului, septembrie 2009. Instanţa mai are încă de audiat martori.

Stadiul celorlalte dosare din fotbal

Dosarul Valiza

Personaje implicate/acuzaţii: Gigi Becali (dare de mită, fals în înscrisuri), Victor Piţurcă (favorizarea infractorului), Teia Sponte (complicitate la dare de mită)

Obiectul dosarului: în mai 2008, Becali ar fi oferit 1,7 milioane euro jucătorilor de la "U" Cluj ca aceştia să cîştige meciul cu CFR Cluj din ultima etapă a sezonului 2007-2008. Suma a fost găsită într-o valiză la Teia Sponte.

Cînd a început procesul: decembrie 2008

Stadiu procesual: după 23 termene la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dosarul e aproape de finalizare
Următorul termen: 6 martie, termen final pentru soluţionare

Dosarul huliganului de la Ploieşti

Personaje implicate/acuzaţii: Dragoş Enache (ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, loviri şi alte violenţe, deţinerea de droguri de mare risc)

Obiectul dosarului: în octombrie 2011, la meciul Petrolul-Steaua, Enache a intrat pe teren şi l-a lovit cu pumnul în faţă pe stelistul Galamaz

Cînd a început procesul: decembrie 2011

Stadiu procesual: după 3 termene, pe 9 februarie 2012, Tribunalul Prahova l-a condamnat pe Enache la 3 ani cu suspendare. Pe 15 februarie, Enache a făcut apel.

Dosarul Mită în elicopter

Personaje implicate/acuzaţii: Vasile Avram (luare de mită), Sorin Ţerbea (dare de mită)

Obiectul dosarului: fostul şef al CCA ar fi primit în ultima etapă din sezonul 2009-2010 suma de 19.000 de euro, de la Ţerbea, pentru ca FCM Tg.Mureş să fie arbitrată de personaje agreate de clubul ardelean

Cînd a început procesul: noiembrie 2011

Stadiu procesual: după 13 termene, Avram şi Ţerbea sînt liberi, dar au petrecut 59 de zile în arest preventiv

Următorul termen: 6 martie, Curtea de Apel Bucureşti

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
flafy
flafy  •  24 Februarie 2012, 18:52

toti conducatorii din fotbal la puscarie!!

bozgor
bozgor  •  24 Februarie 2012, 13:12

i-s-a facut dor de furat din fotbal. de ce nu cere jegul dreptul de a se intoarce la parnaie ..une ii este locul

Vezi toate comentariile (2)
Comentează