FOTBAL  »  LIGA 2  »  CS U CRAIOVA

Jairzinho Gane » Antrenorul Craiovei explică filosofia sa de viaţă şi de fotbal

Articol de - Publicat marti, 24 iunie 2014 00:00 / Actualizat marti, 24 iunie 2014 18:12

Ionel Gane, "ultimul mare atacant al Craiovei", cum îl denumeşte un clasic al Băniei, Gică Craioveanu, a început munca la CS Universitatea. Actualul antrenor - puncher şi-n Elveţia, unde a marcat 68 de goluri, dintre care 5 într-un singur meci! - s-a remarcat printr-un stil ofensiv, pe care-l promite şi la Craiova. Spirit ascuţit, Gane a oferit un interviu savuros celor de la Maxima Sport în care n-a ocolit nici o întrebare incomodă.

Poveste "braziliano-oltenească"
Încă de la bun început, înainte de a vorbi despre filosofia sa despre antrenorat şi fotbal, antrenorul a explicat care este originia prenumelui său, Tersinio. "De fapt, numele meu este Jairzinho, românizat, Jersinio. Eu m-am născut în 1971, la un an după ce Brazilia a ieşit campioană mondială, iar tata, mare fan Selecao, mi-a dat numele după fotbalistul său preferat.

Doar că l-a scris Jersinio, cum îl pronunţa el. La 14 ani, cînd mi-am făcut buletin, cei de acolo au scris greşit prima literă, nepricepînd numele, şi mi-au pus T. Aşa am rămas Tersinio. În cartier, ca să mă strige mai lesne, copiii îmi ziceau Jersy sau Jerry", a povestit Gane.

""Echilibru" e cuvîntul-cheie"
Antrenorul de 43 de ani a comentat şi ce relaţii are cu jucătorii: "Sînt adeptul regulilor şi al disciplinei. Ţin la anumite principii pe care eu o să le comunic jucătorilor în această perioadă. Totodată, însă, sunt un om dispus la comunicare şi care îi va înţelege pe băieţi.

În general, le cer să fie echilibraţi în tot ceea ce fac, "echilibru" este cuvîntul cheie. Apoi trebuie să înţeleagă că grupul e cel mai important. Fotbalul este un joc de echipă şi eu nu voi pune niciodată un jucător mai presus decît echipa".

"Cupele europene, în doi ani"
Oltenii vorbesc deja ca formaţia lor să ia titlul în doi ani, părere emisă şi de primarul Olguţa Vasilescu. Ce spune tehnicianul: "Va fi un campionat foarte greu, în care vor cădea şase echipe, iar noi trebuie să rămînem cu picioarele pe pămînt.

Avem un grup destul de nou şi care are nevoie de o perioadă de omogenizare, nu ne va fi uşor la acest nivel. Cred că abia în al doilea an de primă ligă ne putem propune în mod realist o clasare pe loc de cupă europeană".

Rezistă la înjurături
Gane nu se simte jignit de faptul că nu toţi suporterii din Bănie au aplaudat sosirea lui la Universitatea: "Nu mi-a fost uşor cu înţepăturile, dar nu cred că există alt mod de a le demonstra că s-au înşelat decît arătîndu-le cum joacă echipa.

Cu vorbe n-o să-i conving, asta e clar, dar am mare încredere că, dacă le vom oferi oltenilor un joc frumos, ei sunt exact genul de spectatori care vor şti s-o aprecieze. Eu nici ca jucător n-am fost numai aplaudat, dimpotrivă, dacă ar fi fost să ţin cont de toate înjurăturile luate la ratări, trebuia să mă fi lăsat de fotbal.

Dar pe mine lucrurile astea mă ambiţionează. Pun multă pasiune în ceea ce fac şi, atîta timp cît fac ceea ce-mi place, nu mă sperie nimic pe lumea asta.

Recunosc cu sinceritate că dacă ar fi venit un antrenor cu nume probabil că ar fi fost primit mai bine, dar pînă la urmă tot la proba definitivă a jocului echipei se ajungea, iar eu am încredere în mine şi în băieţi din acest punct de vedere".


"Filosofia mea despre fotbal este că e un joc de bărbaţi, curajos şi plin de elan, nu unul de aşteptare sau în care să joci la ciupeală. Vreau ca echipa mea să intre pe teren şi să forţeze golul din primele minute"

"Îmi plac sistemele 4-3-3 şi 4-4-2. Evident, în acest moment caut să-mi cunosc cît mai bine jucătorii, discut cu fiecare în parte, îi întreb pe ce post se simt cel mai bine, apoi voi încerca să-i pun în valoare pe poziţia pe care o preferă"

"Primul căpitan va fi cu siguranţă Pleşan, un jucător important pentru noi. O să stau mult să chibzuiesc în privinţa celorlalţi doi, pentru că la mine căpitanii sunt foarte importanţi. Trebuie să fie un lider adevărat, un jucător care pe teren pune primul capul în contră şi trage grupul după el"

"Se tot repetă că am retrogradat cu două echipe, dar nu se spune conjunctura în care am preluat acele echipe. Pe ambele le-am luat în mijlocul campionatului, cu multe puncte de recuperat şi cu multe probleme financiare. Jucătorii erau neplătiţi de luni de zile iar noi abia strîngeam bani să facem deplasările"

8 selecţii are Gane în prima reprezentativă a României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
whiteredarad
whiteredarad  •  04 Iulie 2014, 20:51

Gane nu ar trebui sa faca pe desteptu'.El,pe unde a fost,doar tragedii s-au intamplat. S-acomplacut si in meciuri cu cantece,pentru pariuri. Nimic nu-l recomanda la conducerea Craiolgutei. Cind isi vor da seama oltenii,va fi cam prea tarziu. Au mari sanse sa face refrene ABBA.

stefan..
stefan..  •  24 Iunie 2014, 20:53

Pana sa vorbeasca de filosofia fotbalului, finul Gane ar trebui sa vorbeasca depre ceea ce il recomanda ca antrenor la Universitatea Craiova, pentru ca nu este un debutant in aceasta meserie. Iar recomandarile sale inseamna niste RETROGRADARI. E clar ca mediocrul nu are simtul masurii si nici onoare pentru a demisiona. De aceea, cei cu putere de decizie trebuie sa se trezeasca si sa-l DEMITA urgent.

sorinel_so
sorinel_so  •  24 Iunie 2014, 19:59
Postat de eugen76.pan pe 24 Iunie 2014, 18:46

daca boovanul marin a vazut ca nu poate sa distruga aceasta ECHIPA prin cai legale..incearca din iteriorul ei cu parnaia lui de antrenor infiltrat gane tiganzul!!afara in mm mami voastre!

Eugen Pan 15 iunie viitoarea mea nevasta trebuie sa aiba sub 25 de ani Îmi placeÎmi place · · Distribuie 17 persoane apreciază asta. 4 din 95 Vezi comentariile anterioare Eugen Pan Nico,dar si eu sunt tanar..

Vezi toate comentariile (8)
Comentează