FOTBAL  »  LIGA 2  »  UTA ARAD

M-UTA » Împreună cu partenerul său de afaceri, Adrian Marţian, Mutu e gata să preia "Bătrîna Doamnă" din Arad

Articol de - Publicat luni, 04 februarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 04 februarie 2013 10:15

Dacă vor bate palma cu actualul proprietar, Mutu şi Marţian îşi propun să urce în prima ligă chiar în acest sezon: "Nu ne interesează să ţinem echipa în divizia secundă". UTA însă e deocamdată pe locul 5 în L2, cu şanse reduse de a prinde primele două poziţii promovabile


A căzut discuţia legată de preluarea lui "U" Cluj de Adrian Mutu, variantă pusă pe tapet în vara anului trecut, dar o altă mişcare spectaculoasă se coace chiar în aceste zile. "Briliantul" ar vrea să preia UTA! "Da, e adevărat, sîntem în tratative avansate", a confirmat informaţia Adrian Marţian, partener de afaceri al internaţionalului, inclusiv în proiectul de la Arad. Cei doi gestionează împreună un business în Italia, o fabrică de biodiesel la Cesena, şi plănuiesc extinderea în Serbia.

"Nu ne permitem să ne jucăm cu un brand!"
Marţian a explicat că poartă de cîteva zile negocieri cu actualul proprietar al clubului, Giovanni Catanzariti: "Sîntem în contact permanent, Mutu a vorbit şi el la telefon cu patronul de la UTA, iar un detaliu important e prezenţa pe bancă a lui Adi Falub, cu care mă cunosc foarte bine de la Cluj. Avem mare încredere în posibilităţile lui şi o condiţie esenţială în finalizarea tranzacţiei e aceea să ni se garanteze urcarea în Liga Întîi chiar în acest sezon. Acesta ar fi obiectivul direct dacă batem palma! Nu ne permitem să ne jucăm cu un brand ca UTA, să ne arate lumea cu degetul pe stradă că am venit să ţinem echipa în «B»!".

Minimum 500.000 de euro pentru datorii şi transferuri
Situaţia la zi a clubului nu e însă strălucită. După prima parte a campionatului, arădenii se află doar pe locul 5 în seria a doua din L2, cu 17 puncte, la nouă lungimi distanţă de Poli Timişoara, clasată acum pe poziţia secundă, promovabilă. În pauza competiţională, UTA s-a despărţit de aproape jumătate din lot, peste 10 jucători!, iar reunirea de la mijlocul săptămînii trecute s-a făcut cu numai 15 oameni. "Asta e, într-adevăr, o mare problemă, care va trebui lămurită în aceste zile", a admis Marţian.

Cuplul Adrian&Adrian ar fi gata să pună la bătaie, pentru început, circa jumătate de milion de euro pentru transferuri şi spre a acoperi toate datoriile clubului: restanţe la fisc, fotbalişti, staff tehnic. Din 2010, UTA n-ar fi plătit nici o taxă către stat!


Reperele unui club de legendă
- echipa a fost înfiinţată pe 18 aprilie 1945 de baronul Francisc Neuman, patronul Întreprinderii Textile Arad
- nume purtate de club de-a lungul istoriei: ITA, Flamura Roşie, UTA, FCM UTA
- culorile echipei, alb-roşu, au fost alese după cele ale lui Arsenal, baronul Neuman fiind un fan al "tunarilor"
- 6 titluri de campioană: '47, '48, '50, 54, '69, '70
- 2 Cupe ale României: '48, '53
- sferturi de finală Cupa UEFA: '72
- Jucători emblematici: Petschovski, Bonyhadi, Farmati, Domide, Brosovszki, N. Dumitrescu, Vaczi, Coraş, Duckadam
- Bonyhadi deţine încă recordul naţional absolut de goluri marcate într-un sezon: 49
- Antrenori emblematici: Francisc Dvorszak, Coloman Braun Bogdan, Nicolae Dumitrescu


Stadion nou de 17.500 locuri
Aradul se pregăteşte să pornească în această vară construcţia unei noi arene, care ar urma să se ridice pe amplasamentul actualului stadion "Francisc Neuman", dat în folosinţă în 1946. Valoarea proiectului va fi de circa 10 milioane de euro, iar capacitatea arenei va fi de 17.500 de locuri. Complexul va mai cuprinde o parcare cu 250 de locuri, un hotel şi muzeul clubului.


"Urmează să am încă o întîlnire decisivă cu Adrian Marţian la începutul acestei săptămîni. Nu doresc nici un ban, doar intrarea în participaţie a unui partener, iar împreună să ducem mai departe clubul"
Giovanni Catanzariti, patron UTA

13 milioane de euro e averea estimată a lui Mutu, care are la Ajaccio un salariu anual de un milion de euro

Cum arată ierarhia în seria arădenilor
1. Corona Braşov 27p (22-11)
2. Poli Timişoara 26p (22-10)
3. FCM Tg. Mureş 20p (15-11)
4. Damila Măciuca 18p (16-15)
5. UTA 17p (14-9)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
gazistu
gazistu  •  04 Februarie 2013, 21:00

daca isi face si uta stadion nou e bine, suntem deja 5 orase care avem arene cat de cat: CLUJ ARENA SI A LUI CFR, ARENA NATIONALA SI GHENCEA, PIATRA NEAMT, MEDIAS SI PETROLUL. URMEAZA CRAIOVA si aradul sasi faca stadioane, mai trebuie TIMISOARA, CONSTANTA, IASI, SI BRASOV SI CAM IN TOATE ZONELE AVEM UN ORAS CU STADION CAT DE CAT ACOLO :)

giulianojunc
giulianojunc  •  04 Februarie 2013, 19:34

Domnule Gafiuc, în primul rînd jocul de cuvinte din titlu, de care sunteţi probabil foarte mândru, e o jignire de mahala la adresa unui nume din fotbalul românesc al cărui pronunţare ar trebui să fie precedată de o igienizare a gurii. În al doilea rând, ştirea în sine e o aberaţie. Mutu nu a declarat absolut niciunde că ar fi interesat să preia UTA. Singura conexiune a fotbalistului cu acest caz este prietenia lui Mutu cu unul dintre cei interesaţi de preluarea UTA+ei şi anume acel domn Marţian din Cluj. În această calitate Mutu a avut o singură convorbire cu preşedintele UTA+ei pentru a-l asigura pe acesta că Marţian chiar dispune de banii necesari acestei tranzacţii.

aadriano_o
aadriano_o  •  04 Februarie 2013, 19:28

Fortza Uta:X

Vezi toate comentariile (23)
Comentează