FOTBAL  »  LIGA 2  »  PRIMAR LA DNA

Nocturna cu Steaua l-a dus la DNA » Primarul din Baia Mare a fost audiat de procurorii anticorupţie

Nocturna din meciul cu Steaua
Nocturna din meciul cu Steaua

Articol de - Publicat miercuri, 27 aprilie 2016 00:00

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost ridicat şi audiat ieri de procurorii anticorupţie.

Echipele care sunt finanţate prin intermediul autorităţilor locale continuă să producă victime de lux în rândul primarilor din România. Ultimul nume pe listă e cel al edilului municipiului Baia Mare.

Cătălin Cherecheş a fost ridicat şi audiat ieri de procurorii DNA, fiind suspect de luare de mită, dar o altă acuzaţie care i-ar fi fost adusă, conform surselor din dosar, citate de Digi 24, e cea de deturnare de fonduri, toate având legătură cu clubul de fotbal din oraş.

La meciul de Cupa României, din toamna anului trecut, FCM Baia Mare s-a angajat să joace pe teren propriu cu campioana, însă s-a angajat că poate desfăşura meciul în nocturnă.

Consiliul Local a votat alocarea sumei de 130.000 de lei, aproximativ 40.000 de euro, pentru închirierea unei instalaţii de iluminat, iar această decizie e acum suspectată de DNA. În plus, inclusiv finanţarea echipei FCM Baia Mare a făcut obiectul audierilor de ieri pe care Cherecheş le-a avut în faţa procurorilor.

Cherecheş a mai fost pus sub acuzaţie de DNA şi la finalul anului trecut, tot într-o speţă legată de sport. "A dispus, în mod abuziv, către anumite entităţi cu capital majoritar de stat şi cu capital privat, acordarea unor sponsorizări în favoarea echipei de handbal din Baia Mare, iar sumele erau folosite pentru acoperirea de cheltuieli fictive înregistrate la acest club", s-a arătat în rechizitoriul DNA-ului.

Explicaţiile primarului:

"Am plătit din banii mei prime jucătorilor de la FCM Baia Mare și am achitat şi alte cheltuieli, inclusiv de deplasare. Nu este niciun secret, inclusiv jucătorilor li s-a spus de unde sunt banii și aceștia au înțeles că este modul în care eu personal am ales să îi ajut ca să poată continua să joace pentru Baia Mare în pofida problemelor financiare existente la club. Astăzi dimineață, Cristian Șpan a venit să îmi înapoieze o mică parte din banii pe care i-am dat cu titlu de împrumut ca să nu moară echipa, să poată funcționa. M-am trezit cu DNA la ușă..."

14.000de spectatori au asistat la meciul FCM Baia Mare - Steaua, din octombrie 2015, cea mai mare asistenţă înregistrată pe stadionul respectiv în ultimii 20 de ani

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează