FOTBAL  »  LIGA 2  »  PETROLUL PLOIEȘTI

O nouă FORȚĂ! Buget uriaș pentru Petrolul Ploiești! Care e obiectivul și ce planuri sunt cu abonamentele

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 28 iunie 2017 09:00

Petrolul țintește promovarea rapidă în liga secundă, își face deja lot apt pentru L2 și se bazează pe susținerea puternică a sponsorului principal.

Patru echipe de tradiție din fotbalul românesc, Petrolul, Farul, Oțelul și U Cluj, au promovat în L3 în urma barajelor recent disputate. Gazeta vă prezintă începând de azi în serial cluburile renăscute: cum se prezintă și ce planuri au pentru viitorul sezon. Azi e "ziua Petrolul".

FINANCIAR. Susținere puternică

Ploieștenii au fost deja preluați de grupul "Veolia", liderul mondial în managementul apei, care a sprijinit clubul încă din Liga a 4-a. Sucursala din România a grupului francez, condusă de Mădălin Mihailovici, ploieștean și un vechi fan al "lupilor", va susține echipa cu un buget de performanță, estimat la circa 500.000 de euro pentru sezonul 2017-2018.

Media contractelor ar urma să fie în jur de 1.500 de lei pe lună. "Dorim ca premierile pentru atingerea obiectivelor să fie mai mari. Salariile vor fi decente pentru Liga a 3-a și se vor plăti la timp, fără discuție", spune președintele Cristi Vlad.

PALMARES ȘI SUPORTERI. Fanii alături de clubul istoric

Chiar înaintea barajului pentru promovare în L3, clubul a câștigat licitația organizată de municipalitate pentru mărcile Petrolului. Gruparea de acum deține palmaresul oficial al galben-albaștrilor, fiind continuatoarea echipei istorice, cu patru titluri și trei Cupe ale României în CV.

Fanii au fost de la început alături de actualul proiect, susținut inclusiv de fostele glorii, în frunte cu Mircea Dridea. Cu Octavian Grigore pe bancă, un nume legendar pentru "găzari", Petrolul a adus în mod constant câte 3.000-4.000 de suporteri la meciurile de pe teren propriu în L4, iar returul barajului cu Dentaș Tărtășești s-a disputat cu casele închise, cele peste 13.000 de bilete fiind vândute într-un timp record.

OBIECTIV. Imediat în Liga a 2-a!

Președintele Cristi Vlad admite că ținta Petrolului e promovarea imediată în L2, indiferent de numele adversarelor din seria în care vor evolua ploieștenii. Pregătirile pentru viitorul sezon vor începe pe 17 iulie, iar programul va cuprinde și un stagiu centralizat în țară.

STADION. Campanie de abonamente pe "Ilie Oană"

Casa Petrolului va fi în continuare stadionul "Ilie Oană", inaugurat în septembrie 2011. De săptămâna viitoare, ar urma să se lanseze și campania de abonamente pentru sezonul 2017 - 2018.

Explică președintele Cristi Vlad: "Timp de 14 zile, vom da la început posibilitatea oamenilor care au deținut abonamente la divizia a patra să opteze pentru prelungirea lor. Vor fi apoi la liber. Oricum, vom pune prețuri care să permită tuturor să vină la meciuri. Ne dorim ca suporterii să fie în continuare în număr mare alături de noi". Costurile nu sunt încă fixate, dar vor varia probabil între 110/120 lei la peluze, 300/400 lei la tribuna zero și 500 lei la loje.

TRANSFERURI. Lot cu experiență de L1 și L2!

"Lupii" au și operat primele transferuri: Sergiu Arnăutu (27 ani, atacant) și Alex Puchea (30 ani, fundaș). Produs al clubului, primul a evoluat în sezonul anterior la Luceafărul Oradea (L2), pentru care a marcat 13 goluri. Al doilea a revenit după împrumutul la Petrolistul Boldești.

Președintele Cristi Vlad recunoaște că Petrolul intenționează să-și structureze de pe acum un lot apt pentru divizia secundă: "Mai avem discuții cu câțiva jucători cu prezențe consistente în Liga a 2-a, dar vizăm și fotbaliști cu CV de primul eșalon". Evită să dea, deocamdată, nume, dar subiectul Geraldo nu mai e un secret: galben-albaștrii încearcă să dea lovitura cu portughezul care a mai evoluat pe "Ilie Oană" în perioada 2012-2015, când a participat inclusiv la cucerirea Cupei României (2013).

"Ne vom axa foarte mult și pe dezvoltarea centrului de copii și juniori. Prioritatea e să identificăm o bază de antrenamente și să creștem valoarea copiilor. Vom mai aduce probabil câțiva antrenori și un coordonator al centrului" - Cristi Vlad, președinte Petrolul

13.000 €au fost încasările clubului din bilete la returul barajului pentru L3 cu Dentaș Tărtășești (peste 13.000 spectatori), când stadionul s-a umplut: cele mai ieftine tichete, la peluze, au costat 5 lei

9.000 de lei
plătește Petrolul pentru fiecare meci disputat pe stadionul "Ilie Oană", unde va evolua și în L3: e vorba despre costurile totale, inclusiv chiria de 1.600 lei pe oră

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (21)
toni_fcsb
toni_fcsb  •  01 Iulie 2017, 14:48

Daca voi vreti sa deveniti o forta cu o medie de salarii, citez, "de 1500 lei pe luna", eu zic sa mai bagati o fisa si sa mai incercati odata. Poate poate o sa va iasa ..... peste 10 ani! : ))))

tardelli
tardelli  •  29 Iunie 2017, 00:19

```Media contractelor ar urma să fie în jur de 1.500 de lei pe lună`````:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Cica o noua fortaaaa.***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bvd_magheru
bvd_magheru  •  28 Iunie 2017, 21:58
Postat de Geovanny Dny pe 28 Iunie 2017, 11:47

Lasa ce este la dinamo, acolo este un caz aparte. La Fc Hermannstadt, proaspat promovata in liga2 sunt salarii si de 3mii €, asa ca acolo unde se doreste performanta se baga si mana in buzunar.

NBa economia Germaniei este de 100 de ori mai puternica decit cea a Romaniei !!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează