FOTBAL  »  LIGA 2  »  CS TUNARI - FC BALŞ 4-2

Peste 300 de pariuri şi boom pe online! » Poliţia Balş anchetează un meci din România, suspectat de blat pentru pariuri

Foto: sport24h.ro
Foto: sport24h.ro

Articol de , - Publicat marti, 28 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 28 ianuarie 2014 11:03

Există bănuieli că apropiaţi ai fotbaliştilor olteni ar fi mizat masiv la o agenţie din Balş şi pe evenimente live, la bet365, care a avut partida în ofertă. Sesizarea a făcut-o chiar conducerea clubului! Povestea a descoperit-o site-ul sport24h.ro


Mafia pariurilor revine în prim-plan. Iar de această dată semnalele sosesc dinspre Liga a treia. Site-ul sport24h.ro a dezvăluit aseară că partida CS Tunari - FC Balş, 4-2, desfăşurată pe 30 noiembrie 2013, în ultima rundă de anul trecut din L3, e anchetată de poliţia din localitatea olteană!

"S-au făcut o serie de verificări. Sesizarea a venit de la un oficial al clubului din Balş. Nu putem oferi deocamdată alte detalii", a confirmat demersul pentru GSP purtătoarea de cuvînt a IJP Olt, Claudia Dinu.

Oficial Balş: "Multe zvonuri în oraş"
Conducătorul în cauză e Liviu Cincă, director sportiv: "A fost un demers inclusiv la nivel de Primărie, care finanţează echipa. Au apărut multe zvonuri în oraş după partidă că am fi pierdut acest meci deliberat pentru a cîştiga unii jucători la pariuri. Gura lumii! Nu avem absolut nici o probă! Aşteptăm rezultatele din ancheta Poliţiei".

Oltenii stau prost cu banii
În ce context s-a disputat întîlnirea? Trupa din Tunari era pe locul 7, iar cei din Balş ocupau poziţia secundă. Numai că situaţia financiară a oaspeţilor e şi acum una precară: restanţe importante la jucători, spectrul desfiinţării. Un tablou în mijlocul căruia fotbaliştii din Balş ar fi avut toate motivele să viseze la cîştiguri facile din pariuri.

Cote superatractive
Surse apropiate echipei oltene vorbesc despre faptul că la o agenţie din Balş s-ar fi jucat peste 300 de bilete pe meciul de la Tunari. Iar lovituri s-ar fi dat şi pe pariurile live, căci bet365 a avut partida în ofertă!

Desfăşurarea întîlnirii, cu 3-1 după 45 de minute şi 4-2 la final, a deschis mari posibilităţi de a miza pe cote superatractive, între 15/1 şi 27/1, pentru evenimente gen "se marchează 6 goluri", "se marchează peste 5 goluri", "gazdele înscriu minimum 4 goluri" sau "minimum 4 goluri pînă la pauză"!

Urmează audierile
Poliţia a trimis deja adrese către casele de pariuri, urmează să-i şi audieze pe fotbalişti. "Nu avem nici o informaţie oficială deocamdată. Chiar aş vrea să se facă lumină în povestea asta urîtă. Sincer, după partidă, mi-am pus nişte întrebări vizavi de uşurinţa cu care am primit golurile", subliniază şi antrenorul celor din Balş, Victor Naicu.

2 e locul pe care-l ocupă FC Balş după 15 etape din L3, Seria III, iar CS Tunari e pe poziţia a şasea


"Sînt surprins, dar e posibil din partea lor. Le-a lipsit şi vedeta, unul mic, cu viteză bună, care ţinea tot axul central. Noi n-avem bani de-o apă minerală!"
Virgil Niţoi, antrenor Tunari

"E bine că Poliţia Balş a reacţionat, dar poate caută şi altceva, în afară de chestiunea de ilicit sportiv. Nu avem nici un semnal de la UEFA pe acest meci"
Ioan Hurdubaie, ofiţer integritate FRF

Cotele cîştigătoare la Tunari-Balş 4-2*
1 1,80
Tunari înscrie prima 1,57
scor corect 41
3-1 la pauză 41
* eveniment live la bet365


Trecut tulbure la Tunari
În mai 2010, clubul ilfovean a fost subiectul unor alte acuzaţii de blat. Tot în L3, CS Tunari a pierdut pe final de sezon, etapa 27, 2-3 la Medgidia, echipă care avea nevoie de puncte pentru a evita retrogradarea. Antrenorul de atunci, Ion Ion, a fost suspendat de conducere după ce ar fi propus propriilor jucători să piardă, se întîlnise cu şefii dobrogenilor în ziua meciului şi a titularizat surprinzător portarul de rezervă!


CS Tunari - FC Balş 4-2 (3-1)
30 noiembrie 2013, Liga III, Seria 3, et. 15
Panait (6, 30), Dumitru (15), Radu (66) / Stancu (29), Florică (82)
CS Tunari: Porumbel - M. Gheorghe (69 Florişteanu), Odoroabă, Mocanu, Iakab - Şt. Radu (65 Andro), M. Dumitru (80 Olariu), Pojer, R. Ivan - Al. Ilin (70 Snagoveanu), Cr. Panait. Au mai evoluat: Florişteanu, Andro, Olariu, Snagoveanu. Antrenor: Virgil Niţoi
FC Balş: Dragu - Onofrei, Sandu, Sîrbu, Preda - Relea, Trăistaru, Boerică, Stancu - Florică, Niculescu. Au mai evoluat: Necşulescu, Niţă. Antrenor: Victor Naicu.
Arbitru: Ad. Costreie (Tg. Jiu). Asistenţi: M. Necula (Bucureşti), A. Ciuciu (Piteşti)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
masko0
masko0  •  29 Ianuarie 2014, 12:01
Postat de blue_man pe 28 Ianuarie 2014, 11:49

bravo lor!nu au luat din buzunarele nimanui.tot de la hoti au luat bani!inca odata,bravo lor!ce nu as da sa am si eu un pont asemanator!!?

hotii striga hotii

inginerul.
inginerul.  •  28 Ianuarie 2014, 12:43

A spuns cineva REGHECAMPF ???

blue_man
blue_man  •  28 Ianuarie 2014, 11:49

bravo lor!nu au luat din buzunarele nimanui.tot de la hoti au luat bani!inca odata,bravo lor!ce nu as da sa am si eu un pont asemanator!!?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează