FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROCES

Reacție dură a lui Mititelu, după ce a fost trimis în judecată de DNA Craiova: "Mafia contraatacă"

Articol de GSP - Publicat luni, 25 iulie 2016 12:10

La 4 luni de când i s-a comunicat că e suspect în dosarul transferului lui Mihai Costea la Steaua, Adrian Mititelu a fost trimis în judecată de DNA Craiova pentru evaziune fiscală și înșelăciune. În aceeași situație se află și nepotul lui, fost secretar al clubului oltean, Gigel Preoteasa.

Mititelu e acuzat că ar fi păgubit ANAF în 2011, prin acordul de transfer al lui Mihai Costea de la FC Universitatea Craiova la Steaua București. Părțile au bătut palma în toiul nopții, la un hotel din Pitești, unde au fost prezenți jucătorul, Mititelu și Argăseală. (Vezi aici foto exclusiv GSP de la acea vreme)

La infracțiunea de sustragere de sub sechestru se arată că omul de afaceri ar fi prejudiciat statul român, iar fapta de înșelăciune vizează prejudiciul pe care l-ar fi creat Stelei.

Iată comunicatul integral remis azi de DNA:

La 4 luni de când i s-a comunicat că e suspect în dosarul transferului lui Mihai Costea la Steaua, Adrian Mititelu a fost trimis în judecată de DNA Craiova pentru evaziune fiscală și înșelăciune. În aceeași situație se află și nepotul lui, fost secretar al clubului oltean, Gigel Preoteasa.

Mititelu e acuzat că ar fi păgubit ANAF în 2011, prin acordul de transfer al lui Mihai Costea de la FC Universitatea Craiova la Steaua București. Părțile au bătut palma în toiul nopții, la un hotel din Pitești, unde au fost prezenți jucătorul, Mititelu și Argăseală. (Vezi aici foto exclusiv GSP de la acea vreme)

La infracțiunea de sustragere de sub sechestru se arată că omul de afaceri ar fi prejudiciat statul român, iar fapta de înșelăciune vizează prejudiciul pe care l-ar fi creat Stelei.

Iată comunicatul integral remis azi de DNA:

"În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La 31 ianuarie 2011, urmare a unor debite foarte mari pe care SC Fotbal Club U Craiova SA le avea către bugetul consolidat al statului, în cadrul procesului de executare silită, declanșat împotriva societății în vederea recuperării creanțelor fiscale în sumă de 9.906.095 lei, Ministerul Finanțelor Publice - Agenția Națională de Administrare Fiscală a întocmit un proces verbal de sechestru pentru bunuri mobile, prin care au fost indisponibilizate drepturile federative de joc ale celor 39 de jucători de fotbal, care activau în baza unor contracte de muncă/convenții civile în echipa Universitatea Craiova.

Cât timp dura executarea silită pentru bunurile sechestrate (drepturile federative de joc ale jucătorilor de fotbal de la SC Fotbal Club U Craiova SA,) debitorul, SC Fotbal Club U Craiova SA, nu putea dispune de acestea decât cu aprobarea dată de Agenția Națională de Administrare Fiscală, după achitarea integrală a sumelor înscrise în titlul executoriu, cu condiția constituirii unei garanții la nivelul sumei poprite sau cu condiția virării contravalorii indemnizației de transfer a jucătorului în contul indicat de organul fiscal.

Deși cunoștea aspectele arătate mai sus, SC Fotbal Club U Craiova SA, prin administratorul său și directorul general unic, Mititelu Adrian Marin și prin secretarul general Preoteasa Gigel, fără să aducă la cunoștință intenția de transfer și fără să solicite o aprobare de natura celei menționate anterior, a încheiat la data de 23 martie 2011 acordul de transfer al unui jucător.

În baza acestui acord, inculpatul Mititelu Adrian Marin a încasat la 24 martie 2011, într-un cont bancar deschis în aceiași zi la indicația sa, contravaloarea sumei de 1.100.000 euro (5.627.864 lei) din care, în aceiași zi, s-au efectuat ulterior mai multe plăți. La momentul încheierii acordului de transfer, inculpații Mititelu Adrian Marin și Preoteasa Gigel cunoșteau că drepturile federative ale jucătorului erau sechestrate.

De precizat este faptul că, jucătorul nu a putut fi legitimat în evidențele clubului cesionar, iar transferul nu a putut fi înregistrat în Liga Profesionistă de Fotbal, întrucât reprezentanții legali ai acestui organism au comunicat cumpărătorului că jucătorul nu putea face obiectul transferului, deoarece Agenția Națională de Administrare Fiscală instituise sechestru asupra drepturilor federative de joc ale acestuia.

Această împrejurare nu a fost cunoscută la data de 23 martie 2011 de către semnatarii acordului de transfer din partea clubului cesionar, care, dacă ar fi cunoscut-o, nu ar fi încheiat acordul de transfer și nu ar fi achitat integral suma prevăzută în acest act.

Din suma de bani încasată în condițiile de mai sus, au fost achitate drepturi salariale ale angajaților clubului, iar o sumă importantă a fost transferată în contul unei societăți comerciale controlată prin interpuși de același inculpat.

Suma rămasă a fost executată de bancă, banii fiind transferați în contul pus la dispoziție de organul fiscal.

Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova s-a constituit parte civilă cu suma de 4.032.764 lei, iar clubul cesionar cu suma de 5.627.864 lei.

În cauză, procurorii anticorupție au instituit măsura asiguratorie a sechestrului mai multor imobile ce aparțin inculpaților Mititelu Adrian Marin și Preoteasa Gigel.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, cu propunere de a se menține asigurătorii dispuse în cauză".


Într-o replică dură postată pe contul lui de facebook, Mititelu contestă toate acuzațiile și acuză jocuri de culise în spatele deciziei procurorilor:

"MAFIA contraataca! Procurorul FOTA BARBULESCU CRISTINA de la DNA CRAIOVA m-a trimis in judecata pt savarsirea infractiunilor de sustragere de sub sechestru in raport cu ANAF si inselaciune fata de clubul Fc Steaua Bucuresti in legatura cu asa zis-ul transfer al jucatorului Costea Mihai Alexandru din martie 2011. Am fost trimis in judecata in ciuda faptului ca: 

- Asa zis-ul transfer nu s-a mai finalizat,jucatorul fiind legitimat la Fc Steaua in postura de jucator liber de contract!
- FrF/Lpf/Sandu/Dagomir au fost deja condamnati pt sustragere de sub sechestru inclusiv a jucatorului Costea Mihai Alexandru!
- Imediat dupa incheierea contractului intre Fc Universitatea Craiova si Fc Steaua Bucuresti clubul a achitat suma de 1,6 milioane lei catre fisc desi suma pt care se instituie sechestru era de 1 milion lei.
- Clubul Fc Steaua nu a fost in niciun fel prejudiciat deoarece s-a inscris la masa credala pt suma de 1,1 milioane lei platita ,pe de alta parte l-a legitimat pe Costea Mihai in conditii mult mai avantajoase ,fara nicio suma de plata viitoare ,procent din revanzare, etc.
- Toate sumele de bani provenite la clubul FC Steaua au fost folosite in plata salariilor jucatorilor .
- Mai mult Fc Steaua Bucuresti a legitimat fara nicio contraprestatie si jucatorii Florin Costea si Andrei Prepelita, participand asfel in mod direct la denuntarea unor contracte cu clauze de rezilere de 20 milioane de euro.
- Atitudinea procurorului Cristina Barbulescu Fota NU este intamplatoare ,este acelasi procuror care a solutionat abuziv dosarul 50/P/2011 dosar in care s-a cercetat modul in care au fost furati jucatorii Valerica Gaman si Stefan Barboianu in ianuarie 2011 de catre gruparea criminala constituita de Victor Piturca!
Cristina Barbulescu Fota este o apropiata a procurorului TULUS FLORIN DORU, magistrat care a MUSAMALIZAT actiunile gruparii criminale in mai multe randuri.

Toate aceste aspecte, dar si altele pe care nu le pot divulga acum le-am adus la cunostinta STRUCTURII CENTRALE A DIRECTIEI NATIONALE ANTICORUPTIE si sunt increzator ca se va face lumina cu privire la aceste aspecte deosebit de grave."

În luna martie a acestui an, în cadrul aceluiași dosar, Gigi Becali s-a prezentat la audieri la DNA Craiova în calitate de martor. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
merace
merace  •  25 Iulie 2016, 23:23

Saracu Gigi, a ajuns doar un amarat de mincinos cu bani... Dar stiam toti ca asta e el de decenii...

198939213804366
Adrian Addryano  •  25 Iulie 2016, 19:39

Despre impostorul care a luat cu japca 100 de milioane de la anrp si îi spală în trupa primăriei,ce se mai aude???!!!După trei tunuri date la anrp ar fi trebuit să vină si nota de plată!!!!!!!!!!

stefan..
stefan..  •  25 Iulie 2016, 19:03

E greu de crezut ca Mititelu va ajunge prea curand acolo unde-i este locul pentru ca, din pozitia de turnator, si-a asigutat libertatea pentru inca o perioada de timp. Asta e "procedura". Scadenta ii va veni si lui, dar aceasta nu va compensa raul pe care mascariciul l-a facut fotbalului craiovean. Ideal ar fi sa imparta aceeasi celula cu Mircea Sandu si Mitica Dragomir.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează