FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIVE PE DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE LIGAB.RO

Revedere după 15 ani! Sibienii speră să respire din nou aerul Ligii 1

În tur, cele două echipe au terminat la egalitate cu scorul 0-0
În tur, cele două echipe au terminat la egalitate cu scorul 0-0

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 05 iulie 2011 21:57

În 1996, Inter Sibiu retrograda din Liga 1. Azi, ardelenii au din nou şansa să revină. Nu mai e Inter, nici măcar FC Sibiu, echipa care se bate pentru promovare, ci Voinţa, formaţie care anul trecut descria drept "istorică" performanţa accederii în liga secundă!

"În tur a fost 0-0, avem o mare şansă de a ajunge în Liga 1. Nu avem nevoie de o motivaţie suplimentară. Publicul ne va împinge de la spate, vom juca pentru sibieni", a declarat ieri căpitanul ardelenilor, Nicolae Grigore.

Maestrul promovărilor, Aurel Şunda, e în tabăra adversă! "Îmi doresc enorm să duc Săgeata pe prima scenă. Sper că voi reuşi o nouă promovare", a spus ieri antrenorul de la Năvodari. "Spre deosebire de profesorul Şunda, aş fi doar la a doua promovare ca antrenor. Prima am reuşit-o chiar ca secund al lui Aurel Şunda!", a mărturisit tehnicianului Sibiului, Alexandru Pelici.

"Cu 5 absenţi, va fi greu!

Aurel Şunda crede că Săgeata are şansa a doua azi, cu Voinţa. "Am mari probleme de lot. Îmi lipsesc 5 oameni de bază, nu ştiu cum îi voi suplini. Promovarea este însă ambiţia mea. Să dea Dumnezeu să reuşesc din nou!", a declarat antrenorul Năvodariului. "Ce facem după? Nu mai e treaba mea. Contractul meu a expirat pe 30 iunie. Vom vedea", a adăugat tehnicianul.

6.000 de bilete vîndute!

Sibienii au stat la cozi imense pentru a prinde un bilet la meciul de azi. S-au tipărit 11.210 tichete, din care peste 6.000, la preţul de 10 lei, s-au vîndut aproape imediat! O astfel de cerere nu s-a mai înregistrat din 2005, cînd echipa a pierdut promovarea, în favoarea Pandurilor Tg. Jiu!

Inbox:
- La meciul de azi este aşteptat şi Anghel Iordănescu, fan declarat al echipei sibiene.
- Cel mai experimentat jucător al Sibiului, Darius Miclea, este şi antrenor secund la Voinţa. Miclea a mai evoluat la ASA Tg. Mureş, CSM Reşiţa şi Apulum Alba Iulia, cu ultima promovînd în 2003, sub comanda lui Şunda!

"Ca şi Tudor, Deaconu e un arbitru prea mare ca să-l judec eu. Sînt convins că va fi un arbitraj foarte bun" (Alexandru Pelici, antrenor Voinţa Sibiu)

5 promovări are la activ Şunda: cu UM Timişoara, cu Alba Iulia, de două ori, şi cu CFR ca "principal", şi una cu Poli Timişoara ca secund

Voinţa Sibiu - Săgeata Năvodari
Azi, ora 18:00, DolceSport, în direct
Arbitru: Al. Deaconu. Asistenţi: Ad. Vidan (ambii din Bucureşti), Ed. Dumitrescu (Piteşti)
Bilete: 10 lei - intrarea generală

Voinţa: Zăvoi - Forika, C. Apostol, N. Grigore - Cl. Bunea, Beza, Tătar, C. Lungu - I. Popa, R. Neguţ, Hardău
Antrenor: Alexandru Pelici

Săgeata: Fl. Olteanu - Goşa, C. Dinu, Fl. Popa, L. Turcu - Bold, Dîlbea, V. Apostol, Vezan - M. Jianu, Itu
Antrenor: Aurel Şunda

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
biiii
biiii  •  06 Iulie 2011, 13:50

Navodari la fel ca si Urziceni, Otopeni si alte orasele care dupa un singur campionat retrogradeaza, nu are primaria bani sa finanteze o echipa in campionat. Ar trebui sa se dea batuti, poate daca promoveaza la mijlocul campionatului se retrag

gabonne1982
gabonne1982  •  06 Iulie 2011, 13:39
Postat de redsef2005 pe 06 Iulie 2011, 12:32

Navodari e statiune, in nici un caz oras care sa aiba echipa in Liga 1... Dar na, continuam in buna traditie cu echipe de comune electrificate prim-divizionare: Scornicesti, Moreni, Onesti, Otopeni, Urziceni, Branesti, Mioveni, Chiajna... Atunci de ce ne mai miram ca nu avem fotbal???!!!

nu din cauza asta nu mai avem noi fotbal.Nu are nici-o legatura faptul ca este comuna sau oras.Fotbalul de calitate poate fi jucat oriunde,atata timp cat nu este corupt si mizer.N-au nici-o vina Chiajna sau Navodari ca in orasele mari nu se mai investeste in sport.Crezi ca daca ar juca numai echipele din orasele mari,fotbalul ar fi mai curat sau mai spectaculos ?! Iti spun eu ca nu!

gorgeousroadkill
gorgeousroadkill  •  06 Iulie 2011, 13:11
Postat de totdd pe 06 Iulie 2011, 12:46

se stie deja cine este promovata. e sibiul. are federatia in spate. s-a vazut si in tur. mi se rupe de ambele echipe,dar siniul o sa promoveze...si nu pe valoare ci pe furaciuni. urat, chiar cred ca sibiul are forta sa promoveze si daca e condusa in tur cu 1-0. fara furaciuni nu ajungi in liga 1. sibiul e cel mai bun exemplu. s anu mai spunem de cfr.pacat, avem un fotbal urat.nu vreau sageata navodari in liga 1, dar macar aia care promoveaza sa o faca pe bune, nu pe hotii indiferent care din ele

Oricate "furaciuni" (frumoasa exprimare... si ne mai miram de rezultatele la bac) ar face Sibiul (ceea ce nu e cazul) cu siguranta n-o sa se apropie nici la o mie de parseci de modul in care s-o fatat actuala fece jiji in prima divizie. Cand o sa porniti voi de jos, precum CFR sau Vointa Sibiu, atunci sa croncani de "furaciuni".

Vezi toate comentariile (10)
Comentează