FOTBAL  »  LIGA 2  »  CS U CRAIOVA - ASA TG. MUREŞ 2-0

GALERIE FOTO Salcîmii Craiovei miros a promovare » CS Universitatea a învins ASA cu 2-0 şi e la un pas de Liga 1

Articol de - Publicat miercuri, 28 mai 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 28 mai 2014 20:34

Craiova visează să devină, în ani ce vin, capitala fotbalul românesc. Din nou. Ca-n vremurile de aur ale Campioanei unei mari iubiri sau ai Craiovei Maxima.

Pînă atunci, chiar dacă se dau lupte în culise privind dreptul de promovare al CS Universităţii, pe teren, elevii lui Gabi Balint se bat şi se zbat să obţină tichetul de acces în Liga 1.

Varga a împărţit amenda
Ieri, pe "Ion Oblemeco", la ultimul meci cu ştaif înainte de demolare, au fost mulţi nervi şi fotbal mai puţin în duelul orgoliilor cu ASA Tîrgu Mureş. N-au înnebunit salcîmii, ca-n cîntecul celebru al lui Tudor Gheorghe, a fost o luptă aprinsă pentru fiecare metru de teren. Zvîcnirile lui Varga şi Ivan au dus jocul înspre poarta lui Stăncioiu.

Pînă cînd, la o fază banală, Onicaş a făcut, involuntar, henţ în propriul careu, dar Haţegan n-a iertat. Varga (24) a bătut penalty-uri şi mai importante decît cel de ieri, n-a ratat. Patriche (33) era să-i reintroducă în meci pe mureşeni, a luftat copilăreşte, N'Doye a preluat şi a intrat în careu, însă Brac a fost mare.

Promovare high-tech
Ardelenii n-au suportat ideea eşecului şi-au avut două ocazii mari pe final de repriză, prin NDoye, oltenii evoluînd din elan cu strigătele "Ştiinţa, Ştiinţa" ale celor aproape 9.000 de spectatori din tribune. Ivan cel tînăr (50) ar fi putut da primul gol al vieţii, şi-a făcut bine mingea pentru şut, însă Stăncioiu a fost şi el campion al României cîndva. Degetele spectatorilor din tribună au butonat febril smartphone-urile cu gîndul la celălalt meci tare al seriei, Vîlcea - Reşiţa, iar golul bănăţenilor din minutul 52, le fericea minţile întrucît Craiova era, matematic, promovată în Liga 1.

Ivan cel bun
Huiban (59) a creat un moment de linişte pe stadion, a zguduit bara oltenilor. NDoye (61) a reluat cu capul, periculos, concomitent cu golul egalizator al vîlcenilor cu Metalul, iar promovarea încă se juca pentru cele trei echipe angrenate în luptă. Oltenii au jucat muncitoreşte şi viclean. Iar Ivan cel tînăr şi bun a găsit colţul lung în minutul 73, după o fază în forţă. Se întrezărea prima victorie a oltenilor din acest sezon în faţa principalei contracandidate la locul 1. Şi ce succes! Unul care aduce CS Universitatea foarte aproape de Liga 1, lupta fiind cîştigată pe plan sportiv.

CS Universitatea - ASA Tîrgu Mureş 2-0 (1-0)
Au marcat: Varga (24-pen), An. Ivan (73)
CSU: Brac - Ljubinkovici, Patriche, Izvoranu, Velcovici - Cr. Ganea (Kitanovski 69), Vandelannoite, Fl. Pătraşcu, Varga - An. Ivan (A. Voinea 78), Curelea (Ferfelea 86). Antrenor Gabi Balint
ASA: Stăncioiu - Al. Dan, Vîrtic, Bejan, Sepsi - Onicaş (Buhăescu 46), NDoye - Hanca (Candrea 73), Voiculeţ, Amauri - Verdeş (Huiban 54). Antrenor Adrian Falub

7 puncte din 9 luaseră cei de la ASA celor de la CSU în primele trei confruntări ale campionatului

Declaraţii:

"Era bucuria prea mare, mi-am sucit piciorul la golul lui Ivan. Craiova sărbătoreşte pe teren şi sînt mîndru de băieţii mei. Sperăm să cîştigăm şi sîmbătă la Reşiţa"
Gabi Balint, antrenor CS U Craiova

"Sper să ne bucurăm de promovare la Reşiţa. ASA are conducător mercenar, s-a dus să se plîngă la arbitru. Acum, ce? Mi-e frică de Stanciu? Să fie tare în faţa celor care-l plătesc"
Gheorghiţă Geolgău, director general CS U Craiova

"Am primit golul doi după un aut, nu ai voie aşa ceva într-un derby. Am avut şi penalty"
Adrian Falub, antrenor ASA

"Sîntem aproape de promovare, de un vis. Am venit să jucăm cu stadionul plin la Craiova. Să promovăm şi apoi vedem ce vom face în Liga 1. Ne-au motivat declaraţiile domnului Stanciu care ne-a luat peste picior. Cred că acum s-a uitat la alt meci"
Dacian Varga, mijlocaş CS U Craiova

Inbox
- Pleşan, suspendat ieri, a văzut meciul din gura tunelului de la vestiare, trăind derby-ul la intensitate. Căpitanul Craiovei ar putea să revină din vară în Rusia.
- Fundaşul de fier al Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi, a fost şi şef de galerie la tribuna oficială, dar şi antrenor de ocazie. Fosta glorie a oltenilor a dat indicaţii în permanenţă.
- Oficialii lui ASA au fost daţi afară de pe stadion în minutul 30 de spectatorii de la tribuna 0.
- În minutul 35, oaspeţii au cerut henţ la Vandelannoite, în careul oltenilor, dar Haţegan, aproape de fază, a lăsat jocul să continue.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (65)
stefy29
stefy29  •  30 Mai 2014, 21:45
Postat de dan.motru pe 30 Mai 2014, 15:10

Daca voi reprezentati UNIVERSITATEA in detrimentul lui CS UNIV.care este purtatoarea autentica a UNIVERSITATII de ce oficialitatile orasului si institul facultatii nu va sustin?Simplu:Acest brand nu poate fi subjugat in mostenirea copiilor copiilor lui ca sa fie dezonorat si in final falimentat de un escroc.Mititelu nu reprezinta UNIVERSITATEA ,el semnifica mostenirea urmasilor lui.De aceea OLGUTA la abandonat fiindca vroia sa investeasca alti in mostenirea escrocului fc mititel.UNIVERSITATEA este un brand national si nu poate fii subjugat de acest escroc fapt pentru care suporterii il urasc pe acest ticalos care se considera stapanul UNIVERSITATII cu un tupeu de escroc ca sa fie sustinut in

Il urasc pe Mititelu la fel de mult cum o urasc pe wcsu blue lions mogosoaia 2013. Voi nu realizati ca aceasta dejectie de echipa a luat fiinta pentru a minimaliza raul facut de frf uneia dintre cele mai iubite echipe din romania. frf a comis un abuz grav prin dezafilierea Universitatii si instanta va dovedi acest lucru, insa o sa fie prea tarziu. Nu va mai fi nimic de facut, insa niciodata nu voi putea sa sustin facatura asta. Se vrea fotbal in Craiova? Ok. Insa sa vii sa spui ca echipa asta este Universitatea Craiova este o mare magarie.

fcu1948
fcu1948  •  30 Mai 2014, 17:17
Postat de aburel80 pe 30 Mai 2014, 16:32

de vrea lumea , de nu vrea Craiova revine-n A Calul moare de drum lung si p r os tu l de grija altuia

Stai un pic, nu te-ambala, clona încă nu este în A. Treaba e cam încurcată, clona nu-i afiliată. Cu articolul 54 vă faceți de tot rahatu"! Parcă garda de corp a lui Mititelu are porecla Calul, să-nțeleg că îți faci griji pt el????

aburel80
aburel80  •  30 Mai 2014, 16:32

de vrea lumea , de nu vrea Craiova revine-n A Calul moare de drum lung si p r os tu l de grija altuia

Vezi toate comentariile (65)
Comentează