FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID - CSMS IAŞI 0-2

Sfîşiaţi de "Fiară" » Rapid a pierdut fără drept de apel în faţa principalei contracandidate, 0-2 cu CSMS Iaşi

Imaginea jocului de ieri: ieșenii exultă, rapidiștii s-au prăbușit la pămînt // Foto: Cristi Preda
Imaginea jocului de ieri: ieșenii exultă, rapidiștii s-au prăbușit la pămînt // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 16 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 16 martie 2014 02:31

Ce dor i-a fost Giuleştiului de-un derby! Atît de mult încît suporterii Rapidului au tratat întîlnirea cu CSMS Iaşi precum pe una cu rivalele de tradiţie.

Cei 8.000 de oameni veniţi în Grant au scandat împotriva Stelei, echipa pentru care antrenorul adversarei, Marius Lăcătuş, a scris istorie. Din păcate, doar atmosfera a fost una de mare meci. Pe gazon, nivelul a rămas de Liga a 2-a.

Elevii lui Moldovan au presat mai mult, avînd în spatele lor şi o galerie pătimaşă. Doman a centrat în careu, Daniel Niculae a trimis din prima la colţul scurt, însă portarul a reţinut în doi timpi (12). Replica moldovenilor a venit două minute mai tîrziu, cînd Lung s-a crezut tehnic în careu, iar Pălimaru a şutat, dar Drăghia a respins.

Doman s-a complicat şi el inutil în celălalt careu (19), apoi Nico n-a ajuns la o minge şutată spre poartă de acelaşi "decar" (27). Iaşiul a stat la pîndă, mizînd pe contraatac, şi tactica a dat roade.

După ce Herghelegiu a scăpat singur şi a trimis pe lîngă poartă, iar Pălimaru l-a imitat, tot acesta a deschis scorul în prelungirile primei părţi. Pancu şi Lung au bîlbîit o minge uşoară, atacantul lui CSMS a zis "mersi!" şi a marcat cu o execuţie acrobatică: 0-1!

Drăghia i-a scăpat de ruşine!
Moldovan a forţat atacul şi l-a aruncat pe gazon pe Ciolacu, dar ofensiva alb-vişinie a scîrţîit şi mai tare. Între timp, Drăghia l-a mai blocat o dată pe Pălimaru (50). Pancu a încercat totul, însă nu i-a ieşit nimic.

Niculae s-a zbătut şi el în zadar, astfel că misiunea Rapidului a devenit imposibilă atunci cînd Liviu Mihai a scris pe tabelă 0-2, după o lovitură de cap din 6 metri (61). Drăghia şi-a continuat duelul cu Pălimaru, reuşind să-l mai blocheze o dată pe vîrful "plăieşilor" (69).

Iaşiul s-a închis bine, doar Săndulescu a mai încercat ceva cu o torpilă de la 35 de metri, respinsă de Caparco (87) şi cam asta a fost tot ce-au putut face ieri rapidiştii. Tribunele au continuat să cînte, printre altele s-a auzit şi "Rapidul e nemuritor". Este, dar suferă! Şi nu doar în conturi.

"Sînt trei puncte perfecte pentru play-off. Nu sînt supărat că suporterii m-au înjurat, sînt obişnuit cu tratamentul din Giuleşti" (Marius Lăcătuş, antrenor CSMS Iaşi)

"Sîntem dezamăgiţi. Mergem mai departe, sper să fi fost doar un accident. Adversarii noştri au jucat mai bine şi au meritat victoria" (Daniel Niculae, atacant Rapid)

"Sînt şocat de evoluţia jucătorilor mei. S-au comis greşeli în toate compartimentele. Trebuie să trecem peste acest eşec şi să o luăm de la capăt. Iaşiul a cîştigat pe merit!" (Viorel Moldovan, antrenor Rapid)

Rapid - CSMS Iaşi 0-2
Au marcat: Pălimaru (45+1), L. Mihai (61)

Rapid: Drăghia - Al. Coman, Al. Iacob, D. Lung, I. Voicu - E. Dică (D. Săndulescu, 56), Pancu - Martin, Fl. Călin (Ciolacu, 46), Doman (T. Bălan, 66) - D. Niculae. Antrenor: Viorel Moldovan

CSMS Iaşi: Caparco - Radovici, Plămadă, M. Mihalache, Tigănaşu - Olah, Al. Creţu - Bosoi, L. Mihai (Al. Dedu, 79), Herghelegiu (Onofraş, 90) - Pălimaru (L. Dobre, 90+2). Antrenor: Marius Lăcătuş

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

"Lăsaţi-l, e cetăţean european şi are drepturi!" :)
Un suporter al Iaşiului şi-a cumpărat bilet la tribuna 0. Acesta nu s-a temut să scandeze numele favoriţilor lui şi să-şi încurajeze echipa fluturînd cu mîndrie un fular în alb şi albastru. Fanii rapidiştii din sectorul respectiv l-au şicanat, însă nu l-au agresat. Ba chiar i-au luat apărarea în minutul 35, în momentul în care un reprezentant al firmei de pază a venit pentru a-l escorta afară. "Lăsaţi-l, e cetăţean european şi are drepturi!". Unii dintre giuleşteni i-au strîns mîna ieşeanului cînd acesta a părăsit sectorul respectiv. (George Stanciu)

"Duş" pentru Lăcătuş
Rapidiştii de la tribuna 0 nu l-au menajat deloc pe Marius Lăcătuş. Gloria Stelei a fost înjurată şi scuipată de fiecare dată cînd a ieşit la margine pentru a le da indicaţii elevilor săi. Antrenorul n-a mai suportat tratamentul şi după o jumătate de oră s-a întors către spectatorii respectivi şi i-a înjurat. (George Stanciu)

Scandări antimaghiare
Galeria Rapidului a reacţionat la incidentele petrecute în ultimele zile în Ţinutul Secuiesc. Ieri, de ziua Ungariei, alb-vişiniii au scandat împotriva vecinilor din vest. În plus, fanii giuleşteni au scandat în dese rînduri: "România, România!" şi au afişat mai multe steaguri tricolore. (George Stanciu)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
manty_one
manty_one  •  19 Martie 2014, 12:43

b0raturi 0fticate..la ce te poti astepta in cl0aca aia numita stadion??

apokalyps.
apokalyps.  •  17 Martie 2014, 17:03
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

cei ma frustrati nevertebrati din tara asta. vad ca nu se procizeaza nicaieri ca la meciul asta au fost mai mult spectatori decat la jumate din meciurile din Liga 1.si asta nu datorita CSM-ului

magura
magura  •  16 Martie 2014, 20:18
Postat de dansulnorilor pe 16 Martie 2014, 09:46

Ce interesati sunt suporterii Stelei de un articol cu Rapid! :)) Atat ce ne mai blamati, de parca voi nu aveti tiganii vostri. Ba chiar cred ca sunt mult mai multi. Uitati-va mai atent in propria curte!

Pai daca invidiaza RAPID-ul pentru galeria si toata istoria sa, e normal sa blameze si sa se bage in seama aiurea. Despre echipa lor ce sa vorbeasca? Dupa ce ca steaua s-a facut de ras in Europa prin evolutiile ei, iata ca si "conducatorii" au ajuns in puscarie!!! Halal echipa mai e si steaua asta. Bine ca nu sunt suporterul ei... Ma mandresc ca sunt RAPIDist!!!!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close