FOTBAL  »  LIGA 2  »  REACȚII

Sorin Frunză nu-i crede pe jucătorii bănuiți de trucare de meciuri: "S-au dat de gol!"

Articol de - Publicat luni, 11 decembrie 2017 09:00

Sorin Frunză, căpitanul brăilenilor, spune că Roşu şi Iosofache "nu renunţau aşa uşor la câte 35.000 de lei dacă erau cinstiţi şi nu încercaseră să trucheze meciuri".

Sâmbătă, după 1-4 acasă cu Miroslava, antrenorul celor de la Dacia Unirea, Alin Pânzaru, a dezvăluit că doi dintre jucătorii săi, Costel Roşu şi Gabriel Iosofache, între timp daţi afară, se ocupau de trucarea de meciuri: "Au fost niște blatişti ordinari, nenorociți! Au vândut meciuri în draci!". Totul explodase la club după eșecul de la Satu Mare, 2-3, după ce brăilenii au condus cu 2-1. Director sportiv şi căpitan al Daciei, Sorin Frunză a detaliat pentru Gazetă cum s-au petrecut lucrurile.

-Sorine, ce se întâmplă la voi?
-Am avut doi jucători, Roşu şi Iosofache, care încercau să corupă şi alţi colegi să trucheze meciuri, fiindcă aveau nevoie de bani.

"Ziceau că îi urmăresc cămătarii"

-Tu când ai aflat?
-Ne întorceam de la Satu Mare şi am oprit autocarul la o benzinărie din Dej. Eram la toaletă, cu un coleg. L-am intrebat dacă i-a plăcut ce a văzut la meci. Mi-a zis că nu şi că de aia nici n-a jucat. Şi că joi, înainte de partidă, Roşu a venit la el şi i-a spus să îl ajute la meciul ăla, că are nevoie de bani, că îl urmăresc cămătarii.

- Şi de ce nu a anunţat?
- Mi-a zis că de frică să nu se afle şi să nu sisteze Primăria finanţarea la echipă. Dacă ştiam eu, nu mai jucau cei doi!

-De ce antrenorul Pânzaru a vorbit despre asta doar acum?
-Păi, între timp am strâns dovezi, am prezentat cazul nostru şi la Comisia de Integritate a FRF.

"Degeaba au negat, lucrurile sunt clare"

-Cei doi neagă, vă amenință că vă vor da în judecată.
- Am văzut, dar nu vor face asta. Totul e clar! Am vorbit cu mai mulţi fotbaliști şi alţi 4 au confirmat că au fost contactaţi. Tot de teamă să nu rămână neplătiţi nu au spus nimic. Oricum, Roşu şi Iosofache s-au dat de gol.
- Cum?
- La rezilierea contractelor, clubul le-a oferit două variante: dacă nu renunţă la bani, îi dăm în judecată şi la FRF, şi în civil. Dacă renunţă la bani, nu mai facem niciun demers împotriva lor. Au renunţat la bani imediat. Cică nu vor să se certe cu clubul. Aveau de luat câte 35.000 de lei. Păi, dacă erau curaţi, renunţau ei aşa uşor la atâţia bani?!
- Crezi că au mai fost astfel de încercări?
- Acum mă gândesc la orice. La Mioveni, la 2-2, în ultimele minute am avut penalty. Roşu l-a ratat. De unde să ştiu dacă nu cumva trebuia să se termine X?!
- Dar la Satu Mare, dacă a ieşit cum au vrut Roşu şi Iosofache, nu înseamnă că au intrat în joc şi alţii?
- Nu cred. Adevărul e că în vară, noi, neavând bani, am acceptat tot felul de jucători refuzaţi de alţii. Sincer, nu mai bag mâna în foc pentru nimeni!
- Cu acest scandal, nu va opri Primăria finanţarea?
- Nu ar avea niciun motiv. Noi am luat măsuri imediat, am îndepărtat răul. Am dovedit că nu vrem să trişăm. 

"Am început şi o analiză internă, nu e exclus să apară şi alţi jucători în această situaţie. Noi vrem să facem curăţenie"
Auraș Brașoveanu, preşedinte Dacia Unirea Brăila

"Dacă Roşu şi Iosofache ne dau în judecată, riscă să achite amenda de 50.000 de euro, fiindcă au jucat la pariuri"
Sorin Frunză, căpitan Dacia Unirea Brăila

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
749913671784643
Razvan Marcel  •  13 Decembrie 2017, 09:36

Daca au acte si dovezi sa le arate ,ca asa multi au iesit si nu au aratat nimik,doar vb.Si eu cred ca sunt alte probleme acolo,din cate stiu eu Rosu daduse ceva goluri acolo.Daca vindeau meciuri mai dadea goluri?

1325245327494140
Cristi Cri  •  12 Decembrie 2017, 17:51

Cu Miroslava tot aia 2 v-au pierdut meciul ????????

1325245327494140
Cristi Cri  •  12 Decembrie 2017, 00:35

Asta este o incercare de nu a plati jucatorii. Aoci e mafia cluburilor. Un jucator neplatit este impuscat de CLUBUL MAFIOT. Vrei bani ai murit. Noi suntem mafia. Zicem ca tu esti.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează