FOTBAL  »  LIGA 2  »  TRANSFER

Steaua salvează încă un club din fotbalul românesc: a virat banii de pe urma unui transfer spectaculos

Suporterii Brașovului fac chetă la fiecare meci jucat acasă, iar la final jucătorii primesc banii direct de la fani // Foto: Bogdan Bălaș
Suporterii Brașovului fac chetă la fiecare meci jucat acasă, iar la final jucătorii primesc banii direct de la fani // Foto: Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat joi, 22 septembrie 2016 00:00

Oficialii vicecampioanei au virat 375.000 de euro în contul "stegarilor", iar Tribunalul Brașov se va pronunța în șapte zile în ceea ce privește acceptul pentru întocmirea unui nou plan de reorganizare.

Alexandru Chipciu a plecat de la Steaua la Anderlecht, iar vestea a picat ca o binecuvântare pentru oficialii celor de la FC Brașov. În momentul transferului lui Alex de sub Tâmpa la Steaua, "stegarii" au păstrat 25 de procente dintr-o eventuală vânzare. Acum, brașovenii trebuie să primească 750.000 de euro.

Ieri dimineață, la Tribunalul Brașov a avut loc un nou termen în procesul privind falimentul clubului, iar reprezentantul echipei a cerut ca instanța să fie de acord cu admiterea unui nou plan de reorganizare.

Motivul invocat a fost construit după ce Steaua a virat în conturile clubului prima tranşă care revenea Brașovului din vânzarea lui Chipciu, de 375.000 de euro.

Mai mult, surse din cadrul clubului au dezvăluit că sunt șanse foarte mari ca până la finalul lunii octombrie, Steaua să vireze și diferența de bani.

28 septembrie, ziua decisivă

"FC Brașov își desfășoară activitatea și am recuperat de la clubul Steaua suma de 375.000 de euro din transferul lui Chipciu la Anderlecht. Din aceasta s-au plătit la bugetul de stat toate obligațiile curente, în valoare de aproximativ un milion de lei.

Mai mult, suntem în discuții cu sponsori care sunt dispuși să ajute. Am trimis și o scrisoare de intenție pentru o posibilă colaborare cu cei de la Juventus Torino, iar avocatul care reprezintă clubul italian și-a arătat disponibilitatea pentru o întâlnire în Italia spre a stabili modalitatea de colaborare", a declarat în fața instanței Laurențiu Nica, administratorul judiciar al clubului, conform Monitorul Expres din Brașov.

În sală a fost prezent și Gabriel Tița, avocatul patronului Ioan Neculaie, care a declarat că "în proporție de 99%, FC Brașov va scăpa de creanțele celor de la Finanțe, fiind un dosar pe rol la Curtea Supremă".

La termenul care a avut loc ieri la Tribunalul Brașov au participat și mai mulți avocați ai foștilor jucători și antrenori ai clubului, care au de recuperat datorii financiare din trecut, dar și reprezentanta ANAF, care nu a dorit amânarea intrării în faliment a formației din L2.

Judecătoarea Daniela Boricean a anunțat un nou termen pentru 28 septembrie, atunci când brașovenii vor afla dacă vor primi undă verde pentru întocmirea unui nou plan de reorganizare sau se va dispune intrarea în faliment a clubului.

TOP 5 bani virați de Steaua cluburilor pe transferuri în ultimii 5 ani

Echipa Suma (euro)
Viitorul 3.000.000
FC Vaslui 2.200.000
Pandurii 1.600.000
CFR Cluj 1.550.000
Astra 1.500.000

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (50)
195503030888373
Gabita Pop  •  14 Octombrie 2016, 08:23

Nu ne-a dat nimic ( fc Brasov) " preasfintitul Gheo" e o clauza legala pe care o onoreaza cu taraita de parca Anderlecht a dat banii in rate in cate o " valza mica"

observator_federal
observator_federal  •  22 Septembrie 2016, 14:55

Mai bine hai sa spunem (tot o minciuna) ca "Gigi mai salveaza un club din fotbalul romanesc!". Poate asa punem o vorba buna pentru Gigi pe langa Cel de Sus. Are nevoie de asta marele patron al FCSB, fiindca este cam pacatos si fatarnic in ultima vreme... Gigi, smereste-te!

haideusicfr
haideusicfr  •  22 Septembrie 2016, 12:46
Postat de Petre Radulescu pe 22 Septembrie 2016, 11:22

Alta bazaconie marca haideusicfr! Bai frustratule, Chipciu a jucat in optimile EL, terminand pe primul loc in grupa respectiva, apoi eliminad Ajax-ul si castigand la Bucuresti cu Chelsea, iar un an mai tarziu s-a jucat in gruple CL. Putea reusi aceste super rezultate pt. fotbalul romanesc daca ramanea la Brasov? Cu siguranta, nu! Nu mai bate campii ca deja rad toti ***.

A fost odat* ca*n povesti. Au trecut vremurile alea. Steaua nu mai e in stare de nimica. Si Chipciu e bucuros ca a terminat cu Steaua.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează