FOTBAL  »  LIGA 2  »  EPISOADE FASCINANTE

Superreportaj despre căderea încă unei echipe de tradiție » Povești memorabile: de la promovarea cu valize la 1-1 cu Juventus

Gelu Crăcană
Gelu Crăcană

Articol de GSP - Publicat luni, 05 decembrie 2016 00:00

Ceahlăul ar fi împlinit 100 de ani în 2019. Echipa nu mai există, societatea e în curs de dizolvare. Părăsit, stadionul luxos a început să se degradeze şi el.

Ceahlăul a murit cu cinci ani înaintea centenarului. Îl mai invocă în Piatra Neamţ un suporter-conducător. Gelu Crăcană a prins gloria şi prăbuşirea echipei din postura de fan-membru al staff-ului administrativ.

Acesta a povestit pentru GSP câteva dintre momentele memorabile ale clubului, amintindu-și episoade uitate sau chiar neștiute.

Promovarea cu valize

În 1993, Ceahlăul şi-a spart tradiţia de club submediocru dintr-un oraş neobişnuit cu fotbalul de top. Antrenori au fost Sdrobiş în tur şi Nelu Nunweiller în partea a doua a campionatului. Măcar la fel de important ca tehnicienii era Gheorghe Ştefan. Fiindcă erau vremuri în care pregătirea fizică şi tactica stabilită în vestiar nu valorau mare lucru fără strategia din culise.

Gelu Crăcană a fost în anturajul echipei şi în sezonul '92-'93 şi îşi aminteşte cum decurgea lupta pentru promovare: "Mergeam cu genţi cu bani în majoritatea deplasărilor. Am mai cărat şi eu genţile, ţin minte că am purtat banii la mine când am mers la Autobuzul Bucureşti".

Autobuzul a terminat acel sezon pe 15, de ce a avut nevoie Ceahlăul să cumpere meciul din Berceni? "Campionatul era echilibrat, nu puteai să ştii sigur că baţi undeva. Iar noi trebuia să fim siguri de puncte, că ne băteam pentru promovare cu FC Argeş". Doar prima intra în Divizia A. Nemţenii au încheiat pe locul 1, cu şase puncte peste Piteşti.

Celelalte episoade le puteți citi în ediția tipărită de azi și în cea digitală!

Alte subiecte exclusiv print:

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
bamse1901
bamse1901  •  05 Decembrie 2016, 11:13
Postat de doze pe 05 Decembrie 2016, 03:30

foarte bine ce-a declarat Gelu, acum sa intervina DNA-ul! sa ii puna lui Gelu mai multe intrebari, de unde erau banii, cine i-a primit, etc.

Dupa23 de ani sunt prescrise demult. Am impresia ca prescrierea intervine la 7 ani în cazul ăsta iar documentele suntarse demult

bvd_magheru
bvd_magheru  •  05 Decembrie 2016, 04:48

Un securist roman = zero . Familia rostchilds detin 500 de trilioane de dolari . Iti ia luni de zile sa scrii toate zerourile . Romania impreuna cu celelate tzari din estul europei = zero

valyomanyd
valyomanyd  •  05 Decembrie 2016, 04:31
Postat de doze pe 05 Decembrie 2016, 03:30

foarte bine ce-a declarat Gelu, acum sa intervina DNA-ul! sa ii puna lui Gelu mai multe intrebari, de unde erau banii, cine i-a primit, etc.

Faptele s-au prescris, crezi ca Gelu e prost si nu stie ? :))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează