FOTBAL  »  LIGA 2  »  LITIGIU

”Ţeapa” din Banat » Aerostar Bacău plînge după banii pe care ar trebui să-i încaseze de la Timişoara pentru transferul lui Pantilimon

În al doilea sezon petrecut la City, Pantilimon are un salariu de 800.000 de euro. +1   FOTO
În al doilea sezon petrecut la City, Pantilimon are un salariu de 800.000 de euro.

Articol de , - Publicat sambata, 25 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 24 august 2012 21:59

Deşi a trecut aproape un an de la mutarea lui Pantilimon la City, clubul Aerostar n-a încasat nici un cent din procentul de 30% care i se cuvine conform contractului. Banii ar trebui să-i recupereze de la o societate care nu mai există după ce Marian Iancu a abandonat proiectul Poli.

Un nou scandal financiar e pe cale să erupă în fotbalul românesc! Subiectul acestuia e Costel Pantilimon. Părţile implicate: Aerostar Bacău şi Poli Timişoara. Moldovenii, aflaţi acum în liga a treia, încă aşteaptă 30% din transferul portarului la City, dar se luptă cu morile de vînt: echipa de pe Bega nu mai există! Aşa că gruparea care l-a descoperit şi l-a lansat pe goal-keeper-ul de 2,03 m riscă să nu-şi încaseze drepturile prea curînd!

Li s-a dat dreptate la comisiile FRF
Primele griji ale celor de la Aerostar au apărut în 2011, cînd Pantilimon a fost cedat de Timişoara la City. Iniţial, moldovenii nu au acţionat, fiind vorba doar despre un împrumut. Totul s-a schimbat însă în luna ianuarie a anului curent, cînd s-a anunţat transferul definitiv al acestuia. Suma? 4 milioane de euro!

Băcăuanii au intrat pe fir, cerîndu-şi procentul stipulat în contract şi acuzînd clubul timişorean că l-a cedat pe "Panti" fără acordul lor. Şefii de la Aerostar au apelat inclusiv la comisiile FRF, unde li s-a dat satisfacţie. "Poli trebuie să achite 775.000 de euro şi 65.000 de euro indemnizaţia de formare", au decis forurile federale la începutul acestui an. Degeaba, căci clubul moldav n-a văzut încă nici un cent din Banat.

"Societate divizată şi intrată în insolvenţă"
Preşedintele lui Aerostar, Doru Damaschin, explică: "Transferul la Poli l-am făcut pe vechea societate pe care funcţiona Timişoara. Între timp, societatea respectivă s-a divizat, a păstrat toate datoriile, a intrat în insolvenţă şi a dispărut. Singura noastră soluţie e să transferăm litigiul în civil şi să încercăm să recuperăm sumele pe această cale".

Unde mai plăteşte City ultima rată?
Numai că Bacăul se va lovi probabil de altă barieră: în această vară, Marian Iancu a abandonat complet proiectul Poli, a înscris echipa în campionat, dar toţi jucătorii i-a cedat la Recaş. "Practic, clubul se va desfiinţa, iar urma banilor se va pierde" e temerea moldovenilor, care caută însă să afle unde urmează să vireze viitoarea rată (2 milioane de euro) cei de la Manchester spre a lua urma banilor. Fostul patron al lui Poli, Marian Iancu, nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Corvinul luptă de 15 ani pentru banii de pe Lobonţ!
Un caz identic este cel al altui portar de la "naţională", Bogdan Lobonţ. În 1997, Rapid l-a vîndut pe cel supranumit "Pisica" la Ajax, însă nu le-a oferit celor de la Corvinul procentul de 30% din transfer, aproximativ 900.000 de euro. Şiretlicul a constat tot într-o divizare de societate. Fostul preşedinte al echipei hunedorene, Mircea Alic, continuă lupta pentru obţinerea banilor. La 15 ani de la tranzacţie, oficialul intenţionează să dea FRF în judecată!

"Cei de la FRF au făcut multe greşeli. I-au dat cartea verde lui Pantilimon fără să existe şi acordul nostru de transfer. Intenţionăm să-i dăm în judecată" (Doru Damaschin, preşedinte Aerostar Bacău)

100 de mii de euro a fost bugetul clubului Aerostar în ultimul sezon, de aproape 10 ori mai puţin decît suma pe care urma să o primească de la Poli

800.000 de euro e salariul anual al lui Pantilimon în al doilea sezon petrecut la City

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
mama.is.here
mama.is.here  •  29 August 2012, 14:30
Postat de rafarafa pe 29 August 2012, 01:18

nu teapa de banat,ci teapa de garoi borat de bucuresti,pt. ca iancu a luat toti banii pentru panti!!!!!

ca Jabba era garoi de Bucale, stiam, dar iata ca si Panti e o clona moldoveneasca care se credea "fruncea" in Banat!

rafarafa
rafarafa  •  29 August 2012, 01:18

nu teapa de banat,ci teapa de garoi borat de bucuresti,pt. ca iancu a luat toti banii pentru panti!!!!!

vasilescugeo
vasilescugeo  •  25 August 2012, 22:45

...asa ca romania e un caz unic in istoria omenirii

Vezi toate comentariile (17)
Comentează