FOTBAL  »  LIGA 2  »  DEZAFILIEREA U CRAIOVA

UPDATE Curtea de Apel a rămas în pronunțare! Când aflăm verdictul în dosarul dezafilierii Universității + Ce au spus astăzi inculpații și Mititelu

Articol de , - Publicat miercuri, 17 mai 2017 17:19

 După ce Adrian Mititelu, Mircea Sandu, Dumitru Dragomir și avocații acestora au vorbit în fața judecătorilor, instanța a decis să se pronunțe în cazul dezafilierii Universității Craiova pe 31 mai.

  • Astăzi, la 10:00, a avut loc ultimul termen din dosarul dezafilierii Universității Craiova.
  • Adrian Mititelu, Mircea Sandu, Dumitru Dragomir și avocații acestora au susținut o ultimă pledoarie, înainte ca judecătorii să rămână în pronunțare.
  • Termenul de pronunțare e pe 31 mai.

Fiecare dintre cei enunțați mai sus s-au apărat și au declarat că sunt nevinovați.

cum s-a desfășurat termenul de azi:

UPDATE 17:05

Instanța a decis ca termenul de pronunțare să fie pe 31 mai. Acesta va fi primul termen de pronunțare. E posibilă și o eventuală amânare.

Dumitru Dragomir către presă: "Stau toată viața liniștit, știu că sunt nevinovat. Toată viața mea mi-a fost frică să nu îmi ia cineva libertatea. De-aia am fost mereu cinstit".

Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF, a prevăzut sfârșitul fotbalului românesc în cazul în care instanța va obliga Federația să-i plătească lui Mititelu prejudiciul cerut de peste 200 de milioane de euro. Citește AICI mai multe detalii!

UPDATE 16:55

Mircea Sandu are ultimul cuvânt: "În 6 mandate nu am apelat la niciun ban de la buget. N-am întreprins nimic împotriva nimănui, fotbalist, club etc, nicio acțiune în afara statutelor și regulamentelor. Nu cred că vreun membru al CEx a vrut să facă vreun rău vreunui club din România. Cred că au făcut asta cei de la U Craiova, pentru ca apoi în instanțele civile să obțină foloase necuvenite. În cei 24 de ani la FRF n-am comis absolut nicio ilegalitate. Nu am încălcat nicio lege".

update 15:46

A luat cuvântul și Dumitru Dragomir.

"Domnul Mititelu a fost victima propriului jurist și a avocaților din jurul lui. Sunt total nevinovat. Eu am pus doar 3 întrebări. Opinia juristului FRF m-a convins. N-am vrut să fac niciun abuz. Nu am încălcat nicio lege.

Îmi dau seama că Mititelu a fost influențat de juristul lui. A fost încurajat de avocați să se pricopsească din bani nemunciți", a spus Dragomir.

update 15:45

"La data faptelor, toți banii familiei erau în societate. De 6 ani, trăiesc o situație precară în familie. Am avut nebunia de investi în fotbal și m-am trezit fără nimic. Nu vreau ca oamenii să intre în închisoare, deși mi-au făcut mult rău. Sunt interesat de repunerea echipei în situația anterioară dezafilierii.

Inculpații au preluat societatea prin Pițurcă și avut vândut tot, mașini, terenuri și 100 de juniori. Nu s-a mai întâmplat ca de un club să-și bată joc asa de rău din '47, de când cu Carmen si cu echipa care a înlocuit-o, pe vremea comuniștilor. Se zice că jucătorii nu valorau cât acele clauze. Dar Pițurcă merită 7 milioane de euro pentru ce a facut la Craiova?", a spus Adrian Mititelu.

update 15:00

Adrian Mititelu a luat cuvântul 

update 14:00

Avocata LPF cere instanței anularea deciziei Tribunalului. Ea spune că Dumitru Dragomir a votat în Comitetul Executiv din 20.07.2011, când s-a decis excluderea Universității Craiova, în calitate de prim-vicepreședinte FRF, nu ca președinte LPF.

Avocata LPF cere ca prejudiciul stabilit de tribunal, 258 milioane de euro, să nu fie admis, pentru că nu este cert.

update 12:30

Sandu și Dragomir au 3 capete de acuzare, abuz în serviciu, exercitarea de influență și sustragere de bunuri aflate sub sechestrul ANAF.

Prin contopirea celor 3 capete de acuze, cei doi riscă să facă închisoare pentru 15-20 de ani, având în vedere că s-au cerut pedepse spre maximul special și cu circumstanțe agravante.

update 11:46

Nazat, avocatul lui Dragomir, cere Instanței achitarea clientului său. Și avocatul lui Mircea Sandu cere achitarea clientului său.

update 10:35

Procurorul Parchetului cere pedepse maxime cu închisoarea CU executare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, pentru abuz în serviciu și pentru sustragerea de bunuri sub sechestru (n.r. jucătorii Craiovei aflați sub sechestrul ANAF).

update 10:22 

FRF a încercat să dea o lovitură de teatru. Partea civilă a Clubului Sportiv Județean Știința U Craiova a anunțat FRF că Mircea Moise nu are mandat să îl reprezinte în proces. Iar Mircea Moise nu știa de acest demers.

Toată lumea se aștepta ca procesul să se termine azi, dar acesta ar putea să mai dureze. Clubul Județean nu a trimis un alt apărător și s-a cerut alt termen, dar Instanța a refuzat.

update 10:00

A început procesul!

update 09:50

La Curtea de Apel au ajuns Adrian Mititelu, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir.

Știrea inițială:

Astăzi, Adrian Mititelu, Mircea Sandu, Dumitru Dragomir și avocații acestora vor susține o ultimă pledoarie înainte ca judecătorii să rămână în pronunțare.

ISTORICUL DEZAFILIERII U CRAIOVA

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.

Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova.

DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați. 

Conform sentinței care nu e executorie, Sandu și Dragomir  trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină. 

În plus, instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

Componența Comitetului care a votat dezafilierea Universității, pe data de 20 iulie 2011:

1. Mircea Sandu - președinte FRF (a semnat)
2. Dumitru Dragomir - primvicepreședinte FRF (nu a semnat)
3. Octavian Goga - vicepreședinte FRF (a semnat)
4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (a semnat)
5. Cornel Şfaiţer - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (nu a semnat)
6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (a semnat)
7. Ștefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii și juniori (a semnat)
10. Marian Palarie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (a semnat)
11. Vasile Avram - președinte CCA (nu a semnat)
12. Sorin Ţerbea - reprezentantul cluburilor de fotbal în sală (a semnat)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (66)
fancraiova
fancraiova  •  18 Mai 2017, 07:33

Inca 2 saptamani de libertate pentru clanul sandu si dragomir Forza Stiinta asteptam renasterea fotbalului Craiovean

fcu1948
fcu1948  •  17 Mai 2017, 21:40
Postat de echilibrat pe 17 Mai 2017, 18:35

Eu nu inteleg pe baza carui act SRL-ul FCU a fost inscris direct in liga 1 in 2002, dupa infiintare. Acel SRL nu detinea brandul Stiintei, nu avea acordul Universitatii din Craiova - si atunci pe ce baza un SRL infiintat de militianul Dinel Staicu in 2002 a fost cocotat direct in liga 1 ?

Fa o adresa la FRF si LPF, o sa afli raspunsul. SRL-ul ala era in fapt un SA constituit conform legii sportului din 2000 care obliga cluburile de fotbal sa se reorganizeze din ONG in SA. Asa ca fostele asociatii au transferat catre nou createle SA-uri toate activele, jucatorii, marca etc. Continuitate tata, continuitate. Nu clone infiintate la Bucuresti in 2013 si bagate direct in Liga 2.

fcu1948
fcu1948  •  17 Mai 2017, 21:34
Postat de kaloogarele pe 17 Mai 2017, 18:37

estimarea prejudiciului a fost facuta amuzant. daca in bilantu' contabil jucatorii erau trecuti ca valorind suma din clauza de reziliere, atunci miti mere la pirnaie pentru fals in acte contabile. daca a garantat frun imprumut sau a facut fro miscare financiara folosind ca valoare contabila suma respectiva e si uz de fals. daca fece "literau" era societate pe actiuni era inca si mai amuzant :)

Greu cu limba romana si mai greu sa intelegi notiuni juridice sau contabile! Nu s-a estimat nici un prejudiciu, asa ca nu vad ce este amuzant! Prejudiciul a fost calculat cat se poate de simplu: instanta a adunat fiecare clauza de reziliere din fiecare contract si a rezultat o suma. Simplu si la obiect.

Vezi toate comentariile (66)
Comentează