FOTBAL  »  LIGA 2  »  FOTBAL MIC

VIDEO&FOTO Haos la juniori » Condiţii dezastruoase: "Nu se poate aşa ceva, şi-au bătut joc de sănătatea copiilor!"

Aşa se prezenta terenul de la Iţcani la ora meciului // Foto: Ionuţ Tabultoc +7   FOTO
Aşa se prezenta terenul de la Iţcani la ora meciului // Foto: Ionuţ Tabultoc

Articol de - Publicat vineri, 05 aprilie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 05 aprilie 2013 12:12

Meciul dintre LPS Suceava şi CSS Botoşani, scor 2-0, contînd pentru campionatul de Juniori B, disputat în urmă cu cîteva zile, s-a desfăşurat pe un gazon impracticabil: practic, cei 22 de jucători plus arbitrii au evoluat pe un teren acoperit de nămol, bălţi de apă şi sloiuri de gheaţă.

Meciul a avut loc pe stadionul din Iţcani, iar arbitrii, veniţi de la Iaşi, au decis ca partida să se dispute cu toate că terenul nu îndeplinea condiţiile impuse de regulament. Motivul invocat de "fluieraşi": nu voiau să mai facă un drum în plus de la Iaşi la Suceava! Regulamentul precizează că, în cazul în care terenul este impracticabil, un meci se reprogramează pentru a doua zi.

“I-am spus centralului că nu se poate juca, terenul fiind impracticabil. S-a dus la vestiar şi cînd a revenit, a luat balonul şi s-a dus la centru să fluiere începutul partidei. L-am mai întrebat odată dacă acesta este teren impracticabil şi mi-a spus că el dă drumul la meci pentru că nu mai vine încă o dată de la Iaşi”, a declarat Daniel Şchiopu, antrenorul celor de la CSS Botoşani, pentru gazetabt.ro.

Anterior meciului de la juniori B, s-a mai disputat o partidă pe acelaşi teren, dar între juniorii A ale aceloraşi cluburi, scor 4-0. Prima partidă a fost condusă de Alexandru Rotaru, iar cea de-a doua de Cătălin Chislea. Asistenţi au fos Andrei Dandut şi Ana Maria Roşu. Conform regulamentului, asistenţii rămîn aceiaşi la ambele meciuri (juniori A şi B), iar rezerva de arbitru la juniori A (Cătălin Chislea în cazul de faţă) arbitrează de la centru meciul de juniori B.

Ce spune regulamentul
Un teren de joc este impracticabil dacă se află în una din următoarele situaţii:
- dacă aproximativ ¼ din teren este sub apă, iar adîncimea apei nu mai permite ca mingea să vină în contact cu pămîntul, astfel încît controlul şi circulaţia mingii sunt împiedicate cu desăvârşire.
(...)
- terenul are una sau mai multe porţiuni acoperite cu gheaţă care constituie pericol pentru integritatea corporală a jucătorilor sau arbitrilor.

“Nu se poate aşa ceva. Şi-au bătut joc în primul rînd de sănătatea copiilor” (părintele unui junior)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (35)
petre2220
petre2220  •  05 Aprilie 2013, 22:27

Dar asta se intampla de anii de zile sa se joace pe asemenea terenuri si conditii si mai urate ar trebui sa ne cat nu este prea tarziu.Romania Trezestete!!!!

plesan
plesan  •  05 Aprilie 2013, 16:28

nu stiu cum vedeau arbitrii liniile de marcaj ca eu sincer nu le vad..

catta81k1
catta81k1  •  05 Aprilie 2013, 15:28

Pai si arbitrul? a dat drumul la minge sa vada daca sare in baltile alea? poate pe tunel...de fapt este tunel acolo? FRF... nu au ei nici o treaba cu ligile inferioare sau juniorii...acum 15-20 de ani daca era asa ceva...direct pe terenul de zgura...dar erau alte vremuri pe atunci...este jalnic...ma intreb oare cat a primit arbitrul sa dea drumul la meci? Ma gandesc ca s-a dat drumul la meci ca nu au gasit un loc liber in calendar ptr rejucare...ca doar juniorii au multe meciuri in fiecare sezon...dar ce sa facem...asta este....noi comentam...ne enervam...ne stresam si altii stau bine mersi si isi vad de kilogramele, functiile lor...ca restul trece de la sine...

Vezi toate comentariile (35)
Comentează