FOTBAL  »  LIGA 2  »  PETROLUL

VIDEO+FOTO Petrolul a serbat ieri 50 de ani de la succesul cu Liverpool, 3-1 în CCE, singurul al românilor împotriva ”cormoranilor”: ”Nu jucăm cu o minge mai mare?”

FOTO Cristian Stavri (Ploiești) +3   FOTO
FOTO Cristian Stavri (Ploiești)

Articol de - Publicat joi, 13 octombrie 2016 00:00

În liga a patra și cu trai de la o etapă la alta, Petrolul se hrănește din amintiri pe drumul revenirii către topul fotbalului românesc.

Ieri a fost momentul unui eveniment de suflet: 50 de ani de la victoria istorică împotriva lui Liverpool, 3-1 la Ploiești în octombrie 1966, în Cupa Campionilor Europeni.

La clubul "Laguna", veteranii echipei din urmă cu jumătate de veac au reintrat în lumina reflectoarelor, emoționați ca și când ar trebui să retrăiască partida cu Hunt și compania. Mircea (79 ani) și Virgil Dridea (75), Octavian Dincuță (69), Eduard Iuhasz (74), Camil Oprișan (69) și Alexandru Pall (75) au rememorat ziua care le-a marcat carierele. Poveștile sunt cele care rămân.

"Gol valabil anulat"

"Dacă aș putea schimba ceva peste timp, acela ar fi arbitrul", a recunoscut căpitanul din '66, Mircea Dridea. E vorba despre rusul Ivan Lukianov, care "ne-a anulat și un gol perfect valabil. A executat Mircea o lovitură liberă, a pus-o direct în vinclu, dar omul a dictat repetarea, pentru că un fundaș se așezase lângă bară. Golul fusese, de fapt, perfect valabil". Cuvintele îi aparțin lui Dincuță.

El e omul responsabil cu istoriile haioase: "În vestiar, înainte de meci, a venit președintele de la clubul sportiv, Pantelie, care era mai aerian cu fotbalul. A văzut că discutam cu Mitică Munteanu și i-am zis că ne temem că englezii o să ne «aresteze» mingea pe gazon și vrem să intrăm cu una mai mare, ca s-o atingem și noi. «Păi există așa ceva?!», s-a mirat Pantelie și normal că am izbucnit imediat în râs".

Bombardierul Shankly

Și o dezvăluire interesantă a lui Mircea Dridea: "Celebrul Bill Shankly, antrenorul lui Liverpool, a povestit atunci celor din conducere că nu era prima dată când «călca» Ploieștiul. Fusese pilot în aviația britanică și participase la un raid aerian împotriva orașului pe 1 august 1943". Dacă ar mai trăi, ar povesti însă azi și despre golurile din 12 octombrie 1966 ale lui M. Dridea, Moldoveanu și Boc.

2.000 de leiar fi urmat să primească ploieștenii dacă reușeau să elimine Liverpool, obiectiv ratat după 0-2 în Anglia, 3-1 la Ploiești și 0-2 în barajul de la Bruxelles

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bakunin
bakunin  •  13 Octombrie 2016, 10:32

Asta am fi fost daca nu exista Magica Steaua...niste l#bari care sarbatoresc o victorie intamplatoare si-o eliminare glorioasa

Vezi toate comentariile (1)
Comentează