FOTBAL  »  NATIONALA  »  12 ZILE MAI SÎNT PÎNĂ LA EURO 2008

3 ani, out!

Articol de - Publicat luni, 26 mai 2008 00:00

În 11 ani de fotbal profesionist, Daniel Coman a stat departe de gazon o treime, din cauza numeroaselor accidentări.

Accidentarea lui Daniel Co­man la antrenamentul de vineri, din cantonamentul pentru Euro al echipei naţionale, este doar ultima dintr-un lung şir în­ceput în 2007. După 8 ani de ju­niorat la FC Argeş, în care n-a avut nici o problemă medicală, Coman a fost pentru prima dată titular la echipa mare din Piteşti chiar în ziua în care a împlinit 18 ani, pe 28 martie 1997. Trei sezoane a fost ferit de accidentări. În toamna lui 2001 a început însă coşmarul.

Prima accidentare a fost una ex­trem de gravă. Coman şi-a dis­lo­cat umărul drept şi a fost nevoit să poarte un corset ghipsat timp de 8 luni. “Am avut noroc cu nea Vasile Stan, antrenorul nostru cu por­tarii. Dacă nu era el, nu mai ajun­geam eu să joc iar după accidentarea aia”, îşi aminteşte Coman.

A vrut să renunţe de două ori
În noiembrie 2003, portarul a suferit o fisură de rinichi. A fost prima dată cînd Coman s-a gîndit serios să renunţe la fotbal. A doua oară s-a întîmplat un în 2005, cînd şi-a dislocat încă o dată acelaşi umăr drept. A strîns însă din dinţi, a suportat durerile şi a mers mai departe. Totul pentru visul de a prinde “naţionala” şi un turneu final. “Acum acest vis mi s-a spulberat”, spunea Coman, cu ochi în lacrimi, sîmbătă, la plecarea de la Mogoşoaia.

Fanii îl susţin
Într-un sondaj iniţiat pe www.gsp.ro şi www.rapidisti.ro , suporterii echipei naţionale n-au rămas insensibili la drama lui Daniel Coman. Portarul a primit peste 200 de mesaje de încurajare, nu doar din partea rapidiştilor, dar şi de la stelişti, dinamovişti sau fani ai altor echipe.

“Nu-mi vine să cred ce i se întîmplă lui Dani. În 8 ani, cît l-am avut junior, n-a fost accidentat o zi. După aceea au început să curgă ghinioanele”
Mihai Ianovschi primul antrenor al lui Coman

Ciuruit pe dreapta la FC Argeş
Cele mai multe accidentări pe care le-a avut Daniel Coman s-au pe­tre­cut în perioada în care a evoluat la FC Argeş. Suporterii l-au şi poreclit Robocop, tocmai pentru că, în ciuda numeroaselor probleme, el reuşea să revină pe gazon de fiecare dată. Un fapt interesant, toate cele 6 ac­ci­dentări suferite la Piteşti au fost pe partea dreaptă: două dislocări şi o entorsă la umăr, o fisură de rinichi, o entorsă la gleznă şi una la genunchi.

Stăncioiu: Soluţia perfectă
Decizia lui Piţurcă de a-l chema pe Stăncioiu (foto) în locul lui Coman pare una corectă. Conform monitorizărilor primite de gsp de la firma italiană Panini Digital, portarul Clujului a avut un sezon mai bun decît Lobonţ şi Popa. Profitînd şi de faptul că a fost protejat de o apărare mult mai sigură, Stăncioiu are cifre mult peste cele ale colegilor săi de la lot. Singurul dezavantaj îl constituie lipsa experienţei, el fiind debutant la echipa naţională.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
 •  27 Mai 2008, 18:14

dane eu sunt dinamovist dar sa stii ca PT TINE AM UN RESPECT APARTE SI SPER SA REVII CIT MAI REPEDE PE GAZON SI TOTODATA IN CIRCUITUL ECHIPEI NATIONALE. Speranta e cea care moare ultima ,cine stie poate vei prinde un turneu final de campionat mondial. Nu se stie niciodata ce kahn cum a aparat pina la adinci batrinete? HAI ROMANIA! SI HAI COMAN! LUPTA PINA LA CAPAT.

 •  26 Mai 2008, 23:59

Haide Coman ca poti sa treci si peste accidentarea asta,mai prindem un turneu final cat esti tu in activitate,ai grija de tine si trage cat ma poti de tne,esti un adevarat caracter si un baiat de nota 10!!!Hai ROMANIA!!!

 •  26 Mai 2008, 13:56

ar trebuii sa fie mai atent la pregatirea fizica

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close