FOTBAL  »  NATIONALA  »  CM 2018

3 bile albe și 3 negre pentru Daum după prima treime de campanie

Articol de , - Publicat joi, 13 octombrie 2016 00:00

S-a scurs prima treime din campania pentru CM 2018 și, cu două remize și o victorie la Erevan, "tricolorii" s-au plasat momentan pe ultima poziție a podiumului. E mult? E puțin?

Christoph Daum a explicat după remiza de la Astana că "echipa crește de la meci la meci", dar tabloul neamțului prezintă contraste care pun încă echipa într-o lumină incertă.

BILE ALBE

1. Debuturile lui Benzar, Marin și Rotariu

Înainte de orice, Daum a adus sânge proaspăt la echipa națională și toți cei trei oameni debutați de neamț au confirmat din prima printre "tricolori". Benzar și Marin au devenit deja titulari. Primul a fost cel mai bun om în ceața partidei cu Muntenegru, iar fiul lui Petre Marin a entuziasmat cu Armenia și a avut câteva momente curajoase la Astana.

2. Diversificarea ședințelor de pregătire

Pe vremea lui Pițurcă și Iordănescu, naționala se învârtea în triunghiul câtorva momente standard: 5 contra 2, faze fixe și miuțe. Daum a venit cu o multitudine de modele de antrenament, care îi țin atenți pe jucători și elimină eventuala plictiseală izvorâtă din aceleași ședințe de pregătire. În plus, neamțul și-a făcut un staff complet, din care nu lipsesc un nutriționist și o echipă de analiști video specializați în domeniu.

3. Atmosferă destinsă

Stilul deschis și motivațional al lui Daum a creat o atmosferă relaxată în lot. Dacă jucătorii nu ezitau să-l comenteze mereu pe la spate pe Iordănescu sau să facă miștouri pe seama practicilor și discursurilor Generalului, cu Daum se lucrează mai destins și mai coerent. În plus, neamțul a adus deschiderea reprezentativei către public și media, lucruri ce țineau de miracol cu Pițurcă sau Iordănescu.

BILE NEGRE

1. Haos cu Muntenegru

Felul în care Daum a construit echipa la debutul pe banca României a însemnat un dezastru. Pe Săpunaru l-a plasat în fața stoperilor, împreună cu Hoban, pe Bicfalvi l-a pus să joace în spatele vârfurilor în speranța unor iluzorii pătrunderi către poarta adversă. Au fost două mutări stupide, dublate de un sistem de joc nefamiliar "tricolorilor" și greu de implementat în numai câteva antrenamente la lot.

2. Lipsa de inspirație la Astana

Două momente l-au trădat pe bancă pe Daum în capitala Kazahstanului. În primul rând, a surprins introducerea lui Enache la pauză în locul lui Chipciu, accidentat, într-un moment în care, la 0-0, schimbarea logică era aceea a aruncării în luptă a unui atacant, cu revenirea lui Popa pe dreapta și coborârea lui Stancu pe flancul stâng. Detaliul că Enache a fost la un pas să marcheze golul victoriei nu schimbă datele problemei. Ba chiar le accentuează!

3. Prea multă propagandă

Daum propovăduiește religia jocului eminamente ofensiv, invocă permanent faptul că are la dispoziție "jucători fantastici" și lucrează în federație alături de niște "oameni incredibili". Discursul lui, neacoperit de fapte în multe ocazii, riscă să-l transforme într-un profesor de catedră, nu într-un selecționer credibil.

500.000 €e salariul lui Daum în funcția de selecționer al României. Contractul e valabil până în vara lui 2018, cu drept de prelungire pe încă doi ani

"La Astana am reprezentat cu onoare România, iar echipa a dat pe gazon tot ce a putut pentru țară"
Christoph Daum, selecționer România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
cipinho79
cipinho79  •  13 Octombrie 2016, 16:06

in primul rand Daum ca antrenor trebuia sa inspecteze personal calitatea terenului artificial de la Astana si sa-si incalte echipa cu ghetele adecvate, cum au facut-o polonezii, apoi trebuie sa fie mai curajos si cand face echipa si schimbarile, nu doar din gura. In Armenia a fost on intamplare fericita ca au primit penalty si eliminare inca din minutul 3, altfel adevarata fata a Romaniei este cea in care termina meciurile 0-0. trebuie cu siguranta imbunatatit intregul bloc ofensiv cu cei mai in forma jucatori.

ray51
ray51  •  13 Octombrie 2016, 14:28

Astfel de pseudo-analize nu trebuie expuse; ele nu reflecta opinii rezultat al unor analize pertinente efectuate de specialisti in domeniu. Trebuie sa ne ferim de om-bun-la-toate, de cunoscatorii de pe margine, de miile de specialistii in nutritie, in politica si fotbal. Vreau pareri avizate. Chemati somitati in materie de metodica fotbalului, concepte moderne de joc, grupul-integrare, antrenor si fotbalist, sisteme de joc in dinamica lor, etc.

653644001482892
Stefania Maior  •  13 Octombrie 2016, 12:45

Mr. Christoph Daum este grozav si ii e egal de bilele voastre.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează