FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA U19 - ROMÂNIA U19 2-1

7 concluzii după Olanda U19 - România U19 » Ogăraru a analizat meciul și anunță : "La talent nu suntem departe! Diferența s-a făcut în altă parte" » Ce spune despre Hagi jr.

FOTO: frf.ro
FOTO: frf.ro

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 octombrie 2016 08:52

România U19 a pierdut cu 1-2  primul meci din campania de calificare pentru Campionatul European din 2017, contra Olandei U19.

George Ogăraru, antrenor la juniorii lui Ajax, a văzut meciul, iar la finalul partidei a postat pe facebook-ul său o serie de concluzii.

Fostul fundaș dreapta este de părere că românii nu sunt departe de olandezi în ceea ce privește talentul, dar spune că forța fizică și educația tactică face diferența. 

În plus, Ogăraru i-a criticat și pe o parte dintre jucători din cauza lipsei de responsabilitate. Acesta l-a lăudat pe Ianis Hagi, pentru că a arătat personalitate în joc și a bătut foarte bine fazele fixe.

"Am tras câteva concluzii dupa meciul pierdut cu 2-1 împotriva Olandei:

1. La capitolul "talent" nu suntem departe de olandezi. Educația fotbalistică face însă diferența. Văd în continuare, la mulți jucători o lipsă de personalitate ( responsabilitate ) în joc. Hagi, Dragomir și Oaida fiind excepțiile din acest meci.

2. Suntem în urmă cu mult la capitolul forța fizică. Încercăm să compensăm la capitolul sacrificiu. Problema este că pe termen lung nu poți juca la nivel înalt doar din sacrificiu. Trebuie să ne adaptăm metodelor de pregătire fizică specifică pentru a putea să le oferim acestor copii ceea ce au nevoie.

3. Trecem asa de ușor de la extaz la agonie!!
Bucuria exagerată de după primul gol marcat în debutul primei reprize și deznădejdea totală de după meci sunt două extreme destul de periculoase! Cred ca ambele stări ar trebui temperate pentru a putea gestiona un meci sau în acest caz o calificare.  I-am găsit pe băieți la vestiare cu capul in pământ , descurajați, oarecum resemnați...mai sunt totuși două meciuri și sunt șanse mari de a fi una dintre cele două echipe care merg mai departe la Turneul de Elită...

4. Problema lui "când" pe faza de construcție și a lui "mai sus" în faza de apărare fac de cele mai multe ori diferența între învingători și învinși

5. Suntem puternici la faze fixe. Hagi execută foarte bine, iar cei ce atacă poarta o fac foarte bine!

6. Am jucat mai bine pe final de meci cu garda jos, decât până atunci când eram baricadați în propria jumătate.

7. Am văzut câțiva jucători în naționala Olandei care vor ajunge sus de tot !!" concluziile lui Ogăraru

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (21)
niuc011
niuc011  •  07 Octombrie 2016, 14:17

Cand vorbeste de stat prost din punct de vedere fizic Ogararu nu se refera ca suntem prea priperniciti sau prea firavi (e drept ca si asta este o caracteristica a noastra) ci la faptul ca nu exista pregatire fizica specifica postului pe care evolueaza fiecare jucator in parte. La romani se face fotbal pe sintetic (cam in proportie de 90% din scolile de fotbal din Romania fac primii 10 ani pe sintetic). Nu ai cum sa ai jucatori de talie si nici invatati cu efortul fizic daca el e obisnuit sa se dea pe dupa colegul. Tehnic suntem la nivel de primele 5 din Europa - pentru ca suntem invatati cu spatii mici si un control al balonului eficace in conditii de joc rapid - insa putem face chestia asta vreo 10 minute apoi suntem la mana destinului. Un fotbalist trebuie sa poata avea aceeasi parametrii ca la inceputul meciului si dupa 10-12 km alergati. Nu sa ii scada la 10%. Noi alergam dar fara sa fim capabili sa intelegem de ce alergam. Aveam in campionat un jucator, unul Petrescu, care facuse atletism pana la 16 ani apoi s-a apucat de fotbal si in 3 ani semna cu Dinamo, apoi a fost pe la Bistrita mi se pare. Cu mingea undeva sub media diviziei a III din Spania dar la viteza si rezistenta ii manca pe baieti. Ceea ce spune cam care sunt parametrii fizici in capul antrenorului roman. Daca un copil nu vede terenul mare decat la 13 ani cand e obligat de regulament, el practic se antreneaza pentru alt sport. Ogararu are dreptate cu talentul - exista - insa fotbalul, nu este doar talent.

tandd
tandd  •  07 Octombrie 2016, 14:03
Postat de larisa_i pe 07 Octombrie 2016, 12:59

Exemplul tau cu Prepelita e cel mai prost ales, lui ii lipseste in primul rand tehnica, nici nu vreau sa discut inteligenta lui. Fara fizic deloc nu se poate, fara tehnica de nivel inalt nicoodata. Cei de la Barcelona nu exceleaza la fizic, dar nici prost nu stau, de multe ori fac pressing un meci intreg, ceea ce fara fizic nu se poate face. Avand nu cel mai bun fizic, dar o tehnica desavarsita, ei au rezultatele care le au. In concluzie, ambele sunt importante, dar cel mai mult conteaza tehnica. Cele mai mari rezultatele le.au obtinut marile echipe prin jucatori in primul rand tehnici. Numai cu fizic, nu faci nimic. Exceptiile sunt f. Putine. E adevarat ca noi romanii stam prost la fizic, dar nici nu urmam si nu avem conditiile sa urmam retetele celor din vest.

e correct ce-ai spus din cap in coada,asta incercam si eu sa-l fac sa inteleaga,e bine si forta dar inainte de aia sunt alte calitati mult mai importante

tandd
tandd  •  07 Octombrie 2016, 14:01
Postat de Petre Radulescu pe 07 Octombrie 2016, 12:22

Nu copile, in eroare esti tu. Poti avea 1000 de solutii tactice. Poti avea cei mai buni antrenori din lume in acest moment, daca jucatorii nu te ajuta, daca fizic sunt praf, degeaba, rezultatele nu vor veni niciodata. Sa-ti dau un exemplu. Prepelita este un jucator cu stiinta jocului, tehnic, inteligent. Din pacate, calitatile fizice nu-l ajuta sa fie un fotbalist indispensabil unei echipe. Crezi ca degeaba a frecat banca la Ludogoret, iar acum la Rostov?

mai omul tu intlegi ce spun si eu?sua mai bine sa explicam ce calitati trebuie sa aibe un fotbalist 1,Inteligenta 2.talent 3.tactic(asta e problema antrenorilor) 4.forta cam asa sta treaba,forta nu a zis nimeni ca nu trebuie.dar e destul de complicat sa gasim fotbalisti care le au pe toate astea(ar juca la real nu la ludogoret daca le-ar avea cineva) ,cu inteligenta nu prea dam afara cu ea ,talent avem cat de cat la nivel mediu,,,,,,,deci la ce putem lucre de fapt cel mai simplu?TACTIC trebuie sa lucram,noi la nici un nivel de echipa nu avem o idee de joc sau daca avem nici vorba sa se plieze pe profilul jucatorilor din curte,Toti vrem sa jucam ca Barcelona,dar nu toti avem lotul lor

Vezi toate comentariile (21)
Comentează