FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA, SÂMBĂTĂ, 20:00, PRO TV, GSP.RO

A marcat ultimul gol contra Israelului și are un favorit pentru diseară: "Mizez pe un gol al «Piticului atomic»"

Articol de - Publicat sambata, 24 martie 2018 14:57

Gică Craioveanu mizează pe favoritul său, Alexandru Mitriţă, să spargă ghinionul ultimilor 22 de ani fără gol cu Israelul.

Ultimul marcator al "tricolorilor" în partidele cu Israelul, în victoria 2-0 din 1996, Gică Craioveanu, a părut surprins că de atunci România nu a mai reuşit să înscrie împotriva selecţionatei de la Tel Aviv. Deşi de atunci s-au disputat încă patru întâlniri, toate amicale, dar încheiate mereu cu victoria israelienilor, la zero!

"Doamne, ce bătrân sunt dacă au trecut 22 de ani de la golul ăla! Nu ştiam că nu le-am mai marcat israelienilor de atâta timp. Îmi amintesc de acel meci, am jucat pe «Steaua». Pe vremea aceea îi cam băteam, atunci le-am dat 2-0, dar Israelul a fost şi a rămas şi acum o echipă ciudată, incomodă. Cu jucători ambiţioşi, tehnici, cu un stil greu de citit. Mereu ne-au pus probleme", a comentat Gică.

"Cu Contra am văzut altceva!"

Aflat în Spania, fostul atacant va urmări partida de azi la televizor: "Sper să rupem seria asta de înfrângeri cu Israelul! Mizez pe ambiţia jucătorilor noştri, pe schimbarea de atitudine pe care am observat-o la ei după venirea lui Contra. Aşa se vede, că a adus un suflu nou la echipa naţională. «Guriţă» ştie ce trebuie să facă, cum să-i motiveze. Eu sper ca de această dată chiar să învingem şi mizez pe un gol al favoritului meu, «Piticul atomic», Mitriţă! Este un jucător special, am spus mereu că o să fie cel mai bun din România, din momentul în care a revenit ţn Liga 1.

Când văd ce preluări face cu exteriorul, cum se opreşte mingea cuminte, lângă el, îmi dau seama ce stofă de fotbalist este. Nu cred că am avut de multă vreme un jucător ca el. Mă bucur enorm că a fost selecţionat. Sper să joace şi să marcheze. Ar fi culmea ca, după 22 de ani, tot un oltean să înscrie Israelului şi să şi câştigăm!".

"Vin cu Suedia!"

Gică Craioveanu vrea să asiste din tribune la următorul joc al "tricolorilor", cu Suedia, de pe noul stadion "Ion Oblemenco", care va avea loc pe 27 martie. "Sper că va fi o atmosferă de vis, aşa cum numai oltenii ştiu să facă. N-am mai fost la un meci al României la Craiova din '85, când a revenit la echipa naţională Ilie Balaci, după acea accidentare. Ce meci a fost! Stadionul era plin, 30.000 de oameni. I-am bătut pe turci cu 3-0. Eu eram junior, la Slatina, am venit cu un prieten să-i văd pe români! Pe vremea aceea, nu avem probleme cu Turcia".

N-a mai avut bani şi de "Cenaclu"

Amintindu-şi de acel meci, Gică Craioveanu a mai rememorat un moment amuzant: "După meciul României cu Turcia, imediat urma un concert al «Cenaclului Flacăra», condus de Adrian Păunescu. Eu eram mare fan, ştiam toate cântecele, toate poeziile. Le mai ştiu şi acum pe multe dintre ele. Voiam să intru pe stadion să văd partida de fotbal, dar să stau şi la Cenaclu. Însă nu aveam bani decât pentru tichetul de meci, iar ca să intrăm, trebuia să achităm şi biletul pentru «Cenaclu», care, din câte îmi amintesc, era vreo 25 de lei. Muream de ciudă, cum să ratăm meciul? Cum să nu vedem şi «Cenaclul»?!

Am aşteptat, împreună cu prietenul meu, un moment de neatenţie al paznicilor şi am sărit gardul. Aşa am ajuns să văd acel meci, dar şi spectacolul «Cenaclului». Pe vremea aceea, 25 de lei era o sumă, iar noi nu prea aveam bani. A rămas o amintire haioasă. Iar câţiva ani mai târziu, le-am făcut o surpriză colegilor. L-am convins pe maestrul Păunescu să vină cu o parte dintre artişti în cantonamentul echipei naţionale, la Săftica, prin 1997. Era nea Puiu selecţioner. A ţinut acolo un mic spectacol pentru echipa naţională, a fost ceva superb!". 

"E important să jucăm bine şi să câştigăm şi partidele amicale, pentru moral, dar eu abia aştept meciurile oficiale, să văd o altă echipă a României, care să se califice la Euro 2020"Gică Craioveanu

25 de meciuri a strâns Craioveanu la echipa naţională, pentru care a marcat de patru ori

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează