FOTBAL  »  NATIONALA  »  NOUL STADION NAŢIONAL

Acoperişul de la National Arena este ridicat aproape în totalitate

Stadionul National Arena - Bucuresti / Foto: Raed Krishan +1   FOTO
Stadionul National Arena - Bucuresti / Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 aprilie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 10 aprilie 2011 13:35

Inelul de cabluri pentru acoperiş a fost ridicat în proporţie de 90%, urmînd ca în această săptămînă acesta să fie ridicat la înălţima stabilită de către constructor. Fiecare cablu de acoperiş a fost deja întins. Conform informaţiilor primite de la constructor, suprafaţa acoperişului va fi de 29.600 mp, iar suprafaţa acoperişului retractabil din interior de 9.650 mp.

Acoperişul fix exterior este alcătuit dintr-un inel de compresiune din oţel avînd forma ovală în plan, cu diametrul longitudinal de circa 240 de metri şi unul transversal de circa 205 metri. Acest inel este susţinut de 40 stîlpi verticali, la o înălţime de 50 de metri deasupra solului. Acoperişul cu membrană retractabilă deasupra cîmpului de joc măreşte posibilitatea utilizării stadionului ca arenă polivalentă. Acoperişul interior protejează terenul de fenomentele meteorologice, asigurînd astfel un spaţiu acoperit pentru concerte.

În timp ce constructorii lucrează la ridicare acoperişului în interior se munceşte din zor la finisaje şi mobilarea lojelor, pe parcurs ce acestea sînt finalizate. După terminarea tuturor lucrărilor interioare şi ridicarea completă a inelului de cabluri pentru acoperiş, se va începe montarea nocturnei, care va fi în interiorul arenei pe inelul de la ultimul nivel. Ultima operaţiu la noul stadion, va fi montarea gazonului.

În momentul de faţă stadiul fizic al National Arena se prezintă în felul următor:
- structura de rezistenţă finalizată
- structura metalică acoperiş finalizată
- scaunele montate în proporţie de 85%
- inelul de cabluri pentru acoperiş finalizat, urmînd ridicarea acestuia
- instalaţiile executate în proporţie de 70%, centrala termină a fost pusă în funcţiune
- finisaje execute în proporţie de 70%
- s-a început mobilarea lojelor
- situaţia financiară în luna martie: 78% din total proiect
- au început lucrările exterioare
- nu există probleme de ordin financiar, au fost achitate toate situaţiile de plată ale antreprenorului
- nu există întîrzieri faţă de grafic.

VEZI AICI INFOGRAFIA HI TECH A STADIONULUI NATIONAL ARENA

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
nter
nter  •  11 Aprilie 2011, 18:12
Postat de dinamo1990 pe 10 Aprilie 2011, 21:50

esti cam tampit daca vrei sa sti orice popor tine la limba lui.auzi la el comunist, ai auzit si tu de cuvantul asta si il folosesti.ce daca omul si-a spus parerea. Suntem in Romania iar limba oficiala este romana. Numai ,,romanii'' astia asa ca tine pot spune asemenea aberatii. dute tu in germania de exemplu , se caca pe engleza ta , lor la place sa le sti limba lor, in spania la fel, italia...... Engleza este folosita mai mult pe probleme diplomatice, turisti , etc, etc.

e o prostie sa tii de limba, o limba e dinamica si in 100 de ani nu mai e aceeasi, am dat exemplul dacilor, credeam ca nu mai lasa loc de cuvinte dar se pare ca unii tot nu pricep. romana cum o stii tu acum e plina de cuvinte care la vremea lor erau frantuzisme, slavisme, turcisme, italienisme, etc; acum ca patrund si englezisme nu-ti mai place... doar fiindca traiesti tu in perioada asta, vii tu si spui "stop"? e o dinamica pe care n-o poti opri cu forta, un patriotism extremist inutil, de-aia am spus "comunism". nemtii au o limba mult mai bogata si mai folosita, si stai linistit ca au si ei destule englezisme.

visarion
visarion  •  11 Aprilie 2011, 14:29

Bucurestenii si nu numai ei,iubitori de fotbal,pot sta linistiti!Oprescu se tine de cuvant:Romania-Argentina,pe noul stadion,in august,va fi evenimentul sportiv al anului!Ca noi nu avem echipa nationala,care sa nu ne faca de ras,asta e deja alta problema!

dinamo1990
dinamo1990  •  10 Aprilie 2011, 21:50
Postat de nter pe 10 Aprilie 2011, 16:43

bine ca a dat patriotismul comunist in altii. nu vrei sa folosim numai cuvinte dacice (orz, ovaz, viezure)? suna mai bine National Arena. de fapt ar putea sa schimbe "national" cu ceva mai catchy (oops, n-am vorbit 100% rumunistana).

esti cam tampit daca vrei sa sti orice popor tine la limba lui.auzi la el comunist, ai auzit si tu de cuvantul asta si il folosesti.ce daca omul si-a spus parerea. Suntem in Romania iar limba oficiala este romana. Numai ,,romanii'' astia asa ca tine pot spune asemenea aberatii. dute tu in germania de exemplu , se caca pe engleza ta , lor la place sa le sti limba lor, in spania la fel, italia...... Engleza este folosita mai mult pe probleme diplomatice, turisti , etc, etc.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează