FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

Adalbert Kassai, expediat după ce a vrut să se alăture echipei lui Răzvan Burleanu: "Nesimţitule, vrei să te-alerg pe holuri?! De mîine zbori!"

Articol de - Publicat joi, 06 martie 2014 00:00 / Actualizat joi, 06 martie 2014 14:12

Aşa l-a expediat Ciprian Paraschiv, fostul căpitan al Poli Iaşi şi membru al echipei Burleanu pe Adalbert Kassai: omul lui Sandu a încercat să se menţină cu funcţia în Casa Fotbalului şi să negocieze între Burleanu şi Avram, candidaţii ajunşi în turul doi


Casa Fotbalului e o capelă de cimitir din ultimul sat, acelea în care petrec ultimele ore, înainte de înhumare, cei mai săraci dintre morţi. Garda lui Sandu sprijină pereţii pe holuri, trezorierul Filimon aşteaptă cu privirea în gol un viitor pe care n-ar fi pariat nici un cent din bugetul Federaţiei.

E 10 şi 10 minute, dimineaţă de martie bleg, fără identitate. 172 de bărbaţi şi o femeie umplu sala în care Naşu' îşi începe ultimul speech. Adunarea Generală are picioare ezitante, e căldură bolnăvicioasă în amfiteatru.

Tupeul de pe urmă
Înainte de toate, Sandu mulţumeşte familiei, profesorilor, colegilor. Se votează dezafilierile de cluburi, în bloc. Apoi, afilierile. Mititelu urlă împotriva CSU. Fratele fostului candidat Constantin Iacov, reprezentant al muribundei Progresul, cere amînarea alegerilor. "Să mai dăm o şansă Generaţiei de Aur!". Sala rîde.

Sandu prezintă filmul despre sine. Pe bune. Zece minute de montaj, "mulţumesc Paul Zaharia", cu tot ce-i bun şi frumos în trecutul Naşului. "Acum, vă rog să mă votaţi preşedinte de onoare, dacă doriţi". Numai Mititelu nu vrea.

AJF Prahova îi dăruieşe conducătorului un portret. Doamne, azi chiar vor să schimbe ceva oamenii ăştia aici?!

Puşcaş: "Renunţ! Votaţi Burleanu!"
Avram are speech slab, cu vocea ridicată, îşi detaliază CV-ul şi riscă pe un populism brut. Burleanu uimeşte, axat pe finanţări, Europa şi sprijin politic. E direct, avîntat, dacă în locul costumului îi pui pulover, aşa, în faţa camerelor, e o sinteză a personajelor din studioul TVR, decembrie 1989. Chivorchian e plat. Puşcaş aruncă bomba: "Renunţ, votaţi-l pe Burleanu!". Răducanu stîrneşte zîmbete.

Ziua cînd Mititelu l-a umilit pe Sandu
Tipul de la Progresul nu participă la votul pentru preşedinte. Sînt 172, lucrurile se fac "pe faţă", cu Pro Democraţia alături, presa cocoţată la etaj. Urne transparente, două cabine. Cînd e gata treaba, se răstoarnă urnele pe masa prezidiului. Pariaţi cine, alături de botoşăneanul Şfaiţer şi Păcuraru de la Sebiş, e maestru de ceremonii? Mititelu!

Ziua de aur din ultimele luni de calvar: olteanul cu parpalac şi rînjet cît iubirea pentru Ştiinţa numără voturi, adună, verifică, reglementează! În altarul duşmanului de moarte! Dar Sandu a plecat. Şi nu va mai reveni în sală.

Afacerea moldovenească
Situaţia votului se prezintă ca la grădiniţă, buletin cu buletin, la microfon. Şfaiţer, amfitrion de Moldova: "Avram. Burleanu. Avram. Burleanu. Burleanu. Burleanu". Puţină rumoare. La 29 de ani, "minicandidatul" strînge 72 de voturi, Avram doar 59, Chivorchian vine cu 30. Zero pentru Răducanu. Opaaa...

Pauză. Ţigările delegaţilor ard mai repede: dacă Burleanu avea 87 de voturi, ieşea din primul tur. Într-un colţ, cei trei moldoveni negociază. Avram nu vrea să renunţe pentru un post de şef la CCA. Se simte pe val. Burleanu se întoarce spre Chivorchian. "Armeanul" a spus în Gazetă, se ţine de cuvînt. "Merg cu viitorul, votaţi-l pe Răzvan!"

Ultima strigare, ultima suflare
Avram a revenit la starea fizică a inculpatului din "Mită în elicopter". Dar e demn şi fair-play. Kassai, livid, bîntuie spre oamenii din jurul lui Burleanu şi Avram. Le aruncă informaţii invers, se autopropune ca intermediar. Ciprian Paraschiv, omul cu dezvoltarea fotbalistică în planul Burleanu, nu mai rezistă: "Pleacă de lîngă mine! Nu ţi-e ruşine?! Nesimţitule! Vrei să te-alerg pe holuri pe-aici? Oricum, de mîine zbori".

Un moment pentru 24 de ani
Al doilea vot. Votanţii lui Avram sînt loiali. Tot 59. Burleanu ajunge la 113. Urcă spre microfon, tremură puţin la pupitru, mulţumeşte. "A, era să uit: domnule Kassai, sper că mîine dimineaţă voi avea demisia dumneavoastră pe birou! Nu mă faceţi să fiţi primul om pe care-l dau afară din FRF!".

Kassai e şi nu e acolo. O rămăşiţă de bărbat, viu cît să-i rămînă ochelarii pe nas.

"Vă mulţumesc pentru încredere, este o onoare extraordinară şi voi încerca să mă achit cu maxim de performanţă. Am promis echidistanţă şi vă promit că nu voi dezamăgi. De azi trecem la treabă!"
Răzvan Burleanu, preşedinte FRF

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (247)
glorie
glorie  •  07 Martie 2014, 01:02
Postat de utaaradan pe 06 Martie 2014, 22:15

ce puroi sa se sparga ? pai pe cine propunea proaspatul burleanu selectioner la echipa nationala ? tocmai pe regheblat ! este exact ca si in politica, pleaca batranii propagandisti la pensie, dar vin tare din urma utc-istii !

Esti o clona anarhista, impotriva Stelei!

utaaradan
utaaradan  •  06 Martie 2014, 22:15
Postat de jijilica pe 06 Martie 2014, 16:10

F. BINE a spart buboiu la lpf,acum la frf ,felicitari BURLEANU aveam nevoie de un om tinar, care sa sparga PUROIUL asta de 24de ani,care a lucrat la temelia darimarii fotbalului,DA-I AFARA pe toti daca vrei sa faci treaba,inclusiv barbugiul inculpat, nepregatit, care nu stie sa deschida calculatorul,dar fara ai ii da banii din contractul fraudulos (PITURCA), CUM VINE ASTA DACA MA DAI AFARA IMI DAI DEPAGUBIRI, s,e premiaza incompetenta,dar daca se califica bonus avea nu pai sa ai 7 clase nici o pregatire si sa cistigi atitia bani si fara performanta,e ceva,dar lui sandu pt.ce sa ii dai renta 75000e pe an,se plateste NEPERFORMANTA,COPII SI JUNIORII NU AU MINGII(de care el nici nu sa ocupat),

ce puroi sa se sparga ? pai pe cine propunea proaspatul burleanu selectioner la echipa nationala ? tocmai pe regheblat ! este exact ca si in politica, pleaca batranii propagandisti la pensie, dar vin tare din urma utc-istii !

neaga1900
neaga1900  •  06 Martie 2014, 20:30
Postat de jaffa2204 pe 06 Martie 2014, 15:11

Bravo ma baiatule !!! Felicitari si viata lunga iti doresc la FRF

ce-i mult strica : e dovedit ! Fara pay off - niciun campionat mare nu are asa . Ce dark asta nu e basket e fotbal

Vezi toate comentariile (247)
Comentează