FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Amendați, suspendați, ruinați! Efectele sancțiunii primite de România de la UEFA

În octombrie 2014, Chipciu și compania au cîștigat cu 2-0 în Finlanda. Un nou succes la București, luna viitoare, ne-ar apropia decisiv de turneul final din Franța
În octombrie 2014, Chipciu și compania au cîștigat cu 2-0 în Finlanda. Un nou succes la București, luna viitoare, ne-ar apropia decisiv de turneul final din Franța

Articol de - Publicat vineri, 18 septembrie 2015 00:00

Pe 8 octombrie, ”tricolorii” vor disputa fără spectatori ultimul meci de acasă din preliminariile Euro 2016: gaură totală de 1 milion euro pentru federație.

UEFA a dictat o sancțiune drastică din cauza comportamentului agresiv al fanilor la meciurile cu Ungaria și Grecia. Întîlnirea cu Finlanda va fi prima din istorie pe care "naționala" îl dispută fără fani, pe teren propriu.

"Tricolorii" vor avea un final de campanie în surdină în drumul spre Euro 2016. Din cauza incidentelor petrecute la partidele cu Ungaria (4 septembrie) și Grecia (7 septembrie), FRF a primit o sancțiune extremă: porți închise la următoarea întîlnire disputată pe teren propriu! Prima situație de acest gen din istoria reprezentativei! E vorba despre jocul cu Finlanda (8 octombrie), care ar putea coincide cu momentul calificării matematice a României la turneul final.

Pentru jocul de la Budapesta, UEFA a avut patru capete de acuzare la adresa ultrașilor români: pirotehnie, banner ilegal, lupte între suporteri și lipsă de respect față de imnul național. Iar confruntarea cu elenii a adăugat încă două: din nou pirotehnie, plus comportament rasist. Va exista și o amendă cumulată de 110.000 euro!

Au creat haos în toată campania

Gaura neagră pentru FRF vine însă din ratarea încasărilor pe bilete pentru disputa cu finlandezii. În mod normal, la un minimum scontat de 40.000 de spectatori, dat fiind momentul decisiv al preliminariilor, federația putea băga în vistierie în jur de un milion de euro! Bani pierduți acum din pricina comportamentului constant agresiv al suporterilor, care numai în această campanie au mai adus pagube FRF la alte 3 partide.

Balul s-a deschis pe teren propriu cu Ungaria (1-1, octombrie 2014): 32.000 euro amendă și un sector închis cu Irlanda de Nord, la București. Au venit apoi incidentele cu Feroe (1-0, martie 2015): 10.000 euro amendă și 5.000 de locuri blocate acasă, cu Grecia. Tripla s-a bifat la Belfast (0-0, iunie 2015): 17.000 euro amendă.

Măsuri ce vor fi luate la partida cu Finlanda, de pe 8 octombrie:

  1. este interzis accesul suporterilor
  2. fiecare delegație va avea dreptul să introducă 75 de persoane pe Arena Națională, incluzînd aici lotul de 23 de jucători și componenții staff-ului tehnic/medical
  3. vor mai putea intra suplimentar doar reprezentanții forțelor de ordine/pază, plus personalul administrativ

Cum am putea fi deja calificați după Finlanda

Există două situații ipotetice în care România ar putea obține matematic accesul la Euro încă după jocul cu Finlanda, fără să mai depindă de ultimul meci de la Torshavn (11 octombrie).

Dacă "tricolorii" înving, iar maghiarii reușesc maximum o remiză pe teren propriu cu Feroe, se va crea o diferență de 5 lungimi între rivale înaintea rundei finale (România 19p, Ungaria 14p).

O situație similară, cu 4 puncte distanță, s-ar înregistra dacă noi facem egal cu Finlanda, iar trupa din țara vecină pierde cu outsiderii din insule (România 17p, Ungaria 13p), variantă însă puțin plauzibilă, mai ales că feroezii vor avea suspendați trei titulari la Budapesta.

2 meciuri, ambele în deplasare, au mai disputat pînă acum "tricolorii" fără spectatori: 2-2 cu Ungaria (Budapesta, martie 2013) și 1-0 cu Grecia (Atena, septembrie 2014), Pițurcă a fost pe bancă de fiecare dată

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
485818904928972
Vox NoVox  •  19 Septembrie 2015, 02:10

Nu-si fac treaba deloc echipele de securitate, niste amatori!!!

tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  18 Septembrie 2015, 23:54
Postat de aafilip. pe 18 Septembrie 2015, 14:36

anne1970_ar ......Nu vreti sa luati la voi " in orasele civilizate" ..... parlamentul ... guvernul ...ministerele .... toata politica .... si toata capitala . ca ne-am cam saturat de adunaturile de prosti alesi " in orasele civilizate " ......... peste 95 % dintre bucuresteni sunt emigrati de la voi , din "orasele civilizate ".... Apropo ~ locuitorule din oras civilizat - tu sigur ai luat BAC -ul ? .... ""Avem f multe orase civilizate, de ce nu ne folosim pe astea? "" .... O : (((((

BV MAH FELICITARI...TOATA LUMEA UITA CA JAFURILE DIN ASA ZISELE ORASE CIVILIZATE TRAG LA... MIERE..IN CAPITALA.. SA LE ADUC AMINTE UN VECHI PROVERB ARDELEAN..SA..NU TI IEI FEMEIE DIN...CLUUUUUUUUJ...SI CAL DIN..TURDA...OARE DE UNDE VINE ESENTA ACESTUIA :):)

100002473541087
Danut Ognean  •  18 Septembrie 2015, 19:10

sa-i interzica pe derbedeii de la pekuzele nord si sud ai fcsb-ului

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close