FOTBAL  »  NATIONALA  »  ITALIA - ROMÂNIA, MARȚI, 17 NOIEMBRIE, 21:45, PROTV, GSP.RO

Andrei Ivan speră ca Iordănescu să îl titularizeze în amicalul cu Italia: ”Abia-i aștept pe Bonucci și Chiellini!”

În acest sezon, Ivan a marcat de 3 ori în 12 partide de L1
În acest sezon, Ivan a marcat de 3 ori în 12 partide de L1

Articol de - Publicat joi, 12 noiembrie 2015 00:00

Puștiul de 18 ani al Craiovei recunoaște că nu credea să fie convocat pentru amicalul cu Italia. Dar acum deja e încrezător că prezența la Euro 2016 în lotul lărgit al României nu mai e o himeră.

"În momentul în care m-a sunat un oficial de la lot să mă anunțe de convocare, am crezut în primă instanță că e vorba despre naționala de tineret. Cînd mi-a zis însă că e vorba despre prima reprezentativă, am sărit doi metri în sus de bucurie! Nu mă așteptam!".

Andrei Ivan simte pentru întîia oară gustul convocării la echipa mare a României și n-are de gînd să treacă neobservat la amicalul cu Italia. Mai ales că e un fan declarat al fotbalului peninsular.

"Abia-i aștept pe Bonucci și Chiellini!", se încurajează atacantul Craiovei, care speră să prindă măcar cîteva minute în partida de gala de pe "Renato Dall'Ara". L-a captivat atmosfera de la Torino la un Juve - Roma urmărit din tribună în urmă cu doi ani și, de atunci, e cu ochii îndreptați cu atenție către "bianconeri".

"Familia, prietenii și cei de la club au fost entuziasmați de chemarea la lot. Sînt sigur că mă voi adapta repede, mă știu și cu doi dintre băieți, Lung și Filip, plus unul dintre masori, așa că n-o să am motive să mă simt stingher", explică Ivan.

Pentru el vor veni la Bologna emisari de la formații din Italia, Franța și Spania, căci puștiul de 18 ani e deja o miză interesantă peste hotare, dar, momentan, prețul pus pe capul lui, 5-6 milioane de euro, descurajează potențialii ofertanți.

"Ce tare ar fi cu Franța!"

Deocamdată, Ivan își construiește însă planurile pentru reprezentativă: "Ar fi fantastic să fac parte din lotul pentru Euro. Mamă, ce atmosferă va fi acolo! Mi-ar plăcea un meci contra Franței la turneul final, fiindcă au o echipă extrem de atractivă".

Nu uită, bineînțeles, Craiova în aceste zile cînd trebuie să-l impresioneze, în primul rînd, pe Iordănescu: "Pentru mine, viitorul în materie de club ține acum de Universitatea, unde vreau să continuu ca să cîștig un trofeu. Și, mometan, nici nu vreau să mă gîndesc că vom rata play-off-ul în acest sezon".

A semnat prelungirea cu Paraschiv

Andrei Ivan își termină în vara lui 2016 contractul de reprezentare cu Sorin Paraschiv. Recent, internaționalul a semnat prelungirea pe 3 ani a înțelegerii cu fostul mijlocaș al Stelei, care speră ca, la momentul potrivit, să-i găsească o formație de top atacantului originar din Moreni.

Pentru cei doi, provocarea imediată va fi însă aceea a semnării noului angajament al lui Ivan cu Craiova, căci, la terminarea junioratului, fotbalistul e obligat să parafeze primul contract de profesionist cu clubul-formator.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
bibi_jupanul
bibi_jupanul  •  12 Noiembrie 2015, 10:38

Buna atitudine are baiatu. Mult noroc!

craioveanu91
craioveanu91  •  12 Noiembrie 2015, 09:54

ivane bravo tata. Stiinta iubire eterna pasiune extrema. abia asteptam sa se faca noul stadion sa vada romania atunci atmosfera ca in argentina la fel cum era pe fostul central, pe stadionul asta satesc extensiv nici nu.ti vine sa mergi la meciuri, s-a si vazut sezonul trecut aveam cea mai mare medie de spectatori din liga 1 cand am jucat pe Oblemenco.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează