FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FINLANDA, JOI, 21:45, GSP.RO ȘI TVR 1

Aproape 200.000 euro! România a primit un total-record de amenzi în preliminarii!

Articol de - Publicat luni, 05 octombrie 2015 00:00

În ultimul an de zile, FRF a plătit penalităţi mai mari decît costurile pentru deschiderea celor două centre regionale, Tîrgu Mureş şi Timişoara, estimate la 150.000 €

Meciul cu Finlanda, unul dintre cele două "decisive" pentru calificarea la CE 2016, se va juca fără spectatori. La meciul trecut, cu Grecia, am jucat cu două sectoare închise. Totuşi, pe lîngă scaunele goale, România a primit şi altfel de sancţiuni. Financiare.

După trei dintre partidele jucate acasă şi două din "deplasări". Practic, am scăpat nesancţionaţi doar după meciul cu Grecia, jucat cu porţile închise!, şi după victoria cu Irlanda de Nord, 2-0. Cea mai mare amendă, 70.000 euro, la Budapesta. În total, aproape 200.000 euro scoşi de Federaţie!

Mai mult decît centrele

Motivele au fost diverse, de la rasism la folosirea materialelor pirotehnice ori petardelor. "Sînt foarte mulţi bani. De exemplu, în tot sezonul trecut al cupelor europene, toate echipele româneşti au plătit doar 85.000 euro!", au punctat voci din Federaţie.

Iar amenzile au costat FRF-ul mai mult decît deschiderea celor două centre regionale, Tîrgu Mureş şi Timişoara! "Cheltuielile celor două centre sînt deja bugetate, acestea nu vor depăşi 150.000 de euro pînă la finalul acestui an, deci 75.000 de euro pentru fiecare", spunea Răzvan Burleanu în iulie.

Care au fost amenzile

Meci Dată Amendă*
România - Grecia 7 septembrie 2015 60.000
Ungaria - România 4 septembrie 2015 70.000
Irlanda de N. - România 13 iunie 2015 17.000
România - Feroe 29 martie 2015 10.000
România - Ungaria 11 octombrie 2014 32.000

TOTAL 189.000
* sumele sînt exprimate în euro

Diseară e primul antrenament

Azi, în jurul orelor prînzului, echipa naţională se reuneşte pentru meciurile cu Finlanda şi Feroe. Apoi, la ora 13:45, selecţionerul Anghel Iordănescu susţine o primă conferinţă de presă. Antrenamentul de deschidere va începe la ora 17:45 şi va avea loc în baza "naţionalei" de la Mogoşoaia.

 Îl poate depăşi pe Piţi

Anghel Iordănescu mai are o miză pentru "dubla" cu Finlanda şi Feroe (duminică, ora 19:00, TVR 1). Cu încă două victorii, tehnicianul l-ar depăşi pe Victor Piţurcă la numărul succeselor pe banca echipei naţionale. În acest moment, "Tata Puiu" are 52, în timp ce fostul selecţioner cu una mai mult. Totuşi, dacă România se încurcă acasă cu Finlanda, Iordănescu bifează una dintre două borne nefericite. Va fi ori al doilea selecţioner cu 20 de înfrîngeri, ori al doilea care ajunge la peste 20 de egaluri.

Finlandezii vin încă de azi!

Nordicii mai au şanse de baraj, fiind la doar 3 puncte în spatele Ungariei, aşa că vor veni să pregătească partida încă de azi. Aeronava finlandezilor va ateriza la ora 12:50. Lotul lui Markku Kanerva are doar un singur jucător din campionatul intern.
Portari: Hradecky (Frankfurt), Maenpaa (Brighton), Joronen (Stevenage); Fundaşi: Jere Uronen (Helsingborg), Arkivuo (Hacken), Raitala (Aalborg), Jalasto (Stabaek), Toivio (Molde), Moisander (Sampdoria), Arajuuri (Lech); Mijlocași: Ring (Kaiserslautern), Hetemaj (Chievo), Sparv (Midtjylland), Schueller (HJK), Halsti (D.C. United), Lam (Zwolle), Mattila (Fulham), Eremenko (ȚSKA Moscova), Hamalainen (Lech); Atacanți: Pukki (Brondby), Riski (Goteborg), Pohjanpalo (Dusseldorf).

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (6)
educated_fool
educated_fool  •  05 Octombrie 2015, 14:01

anabolizantetele si gargaunii din capatanile rase si pline de *** si "mandrie patriotica" sunt de vina

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

iwentvs
iwentvs  •  05 Octombrie 2015, 13:12

Toate amenzile acestea spun multe despre civilizatia suporterilor români si poate fi o explicatie pentru lipsa spectatorilor de la meciurile de fotbal. Pe de alta parte, federatia are o responsabilitate uriasa, pentru ca, printr-un sistem eficient de evidenta a persoanelor ce se afla constant in afara legii si prin interzicerea lor pe stadioane poate sa evite cazuri in care toti suporterii sufera in urma actiunii unor specimene fara nici o legatura cu civilizatia umana. In cazul asta, managementul defectuos duce la astfel de amenzi, care, din pacate, reduc bugetul alocat dezvolarii, poate din centrele juvenile, oricum fiind usor de evitat cu o minima strategie.

us27mereusuperiori
us27mereusuperiori  •  05 Octombrie 2015, 10:59
Postat de valiza.epo pe 05 Octombrie 2015, 10:21

FRF a ajuns sa-si doreasca meciuri fara spectatori. Daca le putem spune asa ***...

Pintilie din Turda felicitări pt noua umilință a lui CFR KVSC. Cu 24 milioane euro datorii către stat sunt toate premisele sa va desființați.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează