FOTBAL  »  NATIONALA  »  LUXEMBURG - ROMÂNIA, MÎINE, 20:30, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Atenţie "tricolori", Luxemburg nu mai e ciuca bătăilor » Pitici mijlocaşi

Articol de , - Publicat joi, 01 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 31 august 2011 23:21

Între liliputanii Europei, adversara României de mîine seară nu e nici fruntea, nici coada


Conform clasamentului FIFA Coca-Cola, selecţionata Luxemburgului se află la mijlocul unei ierarhii a statelor pitice. Lider este "naţionala" Ciprului, iar codaşe selecţionatele Andorra şi San Marino, ultima fiind echipa pe care am bătut-o greu, 1-0, pe 10 august.

Naţionala Locul
Cipru 70
Feroe 111
Liechtenstein 119
LUXEMBURG 128
Malta 167
Andorra 203
San Marino 203


La un pas de semifinalele CE 1964!
O naţiune pentru care fotbalul reprezintă sport naţional, primul ca audienţă şi interes, se mîndreşte că "naţionala" sa a fost sfertfinalistă în Campionatul European ediţia 1964. O echipă devenită legendară după ce a eliminat, în dublă manşă, reprezentativa Olandei!!!

Pe atunci, întrecerea europeană se derula în sistem eliminatoriu pînă în semifinale, iar Luxemburgul a produs marea surpriză în faza "optimilor": 1-1 şi 2-1 contra formaţiei care peste doar un deceniu avea să devină "Portocala Mecanică". Şi, culmea, ambele meciuri s-au disputat în Olanda!! Mai mult decît atît, în "sferturi", luxemburghezii au cedat extrem de greu în faţa Danemarcei.

Au ratat "sfertul" la baraj
A fost mai întîi un 3-3, apoi, în retur, un 2-2 şi, cum nu exista regula golului marcat în deplasare care contează dublu, semifinalista s-a stabilit în urma unui al treilea meci, pierdut, 0-1, pe teren neutru, în Olanda. Aşa că în palmaresul Luxemburgului la Campionatele Europene, în dreptul rubricii "Best result" apare "Quarterfinalist 1964". Parametru la care România e doar egala Luxemburgului,
de vreme ce noi avem aceeaşi performanţă, o singură dată, "Quarterfinalist 2000" la tuneul final din Belgia şi Olanda!

S-au făcut mari
Ciuca bătăilor decenii la rînd, "naţionala" Luxemburgului se mîndreşte cu cîteva succese răsunătoare. În preliminariile CE 1996, selecţionata Ducatului a cîştigat cu 1-0 contra Cehiei, nimeni alta decît viitoarea finalistă a turneului final din Anglia.

În preliminariile CM 2010, "ducii" au cîştigat cu 2-1 în Elveţia, pe terenul unei formaţii care avea să se califice la turneul final din Africa de Sud. Belarusul pare să-i fie clientă. În preliminariile CE 2008 au bătut-o cu 1-0, iar acum, în calificările pentru 2012, au izbutit un 0-0.
Cert este că echipa antrenată de Luc Holtz se află într-o adevărată detentă sportivă. După ce ne-a chinuit pe noi la Piatra-Neamţ, acolo unde a şi deschis scorul pentru a pierde pînă la urmă cu 3-1, în februarie, Luxemburgul s-a impus cu 2-1 într-un meci amical cu Slovacia, echipă calificată la ultimul turneu final.

Semn că adversarul nostru de mîine nu mai e de mult ciuca bătăilor.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
panconecaca2
panconecaca2  •  01 Septembrie 2011, 09:25

Nu imi mai e frica de nimic.....a plecat cioroiul borat si al sau Florescu...si suntem din nou o nationala. Pacat ca sansele de calificare erau deja compromise. Meciul cu Luxemburg e o simpla formalitate.....dar sper sa-l castigam si pe urmatorul...cel cu tiganii....si sa nu mai aiba norocul din tur sa ne dea 2 goluri in ultimele minute. ...Hai Romanii!!!!!

demolator74
demolator74  •  01 Septembrie 2011, 07:35

//marketglory.com/register/demolator74 ://marketglory.com/register/demolator74 ://marketglory.com/register/demolator74 A inceput un nou joc de strategie economica in care vei putea transforma moneda virtuala in bani adevarati... Fi-ti printre primii care va inscrieti gratuit folosind adresa de mai sus si aratati-va calitatile de economist!?! Va doresc distractie placuta si de ce nu , SPOR LA BANI!

t.d.o.
t.d.o.  •  01 Septembrie 2011, 05:28

sunteti nebuni la cap? a compara un rezultan bun al luxemburghezilor de acu 45 de ani cu jocul lor de acum e identic cu a compara steaua din 86 cu cea de acum... ce treaba are?? bineinteles ca istoria se poate repeta, nu contest asta, dar nu vad rolul acestui articol.. doar nu joaca old boys sa-i fie frica romaniei de luxemburg!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close