FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ESTONIA 2-0

Au pus imnul Finlandei pentru Estonia! » Gafă imensă făcută de FRF: ”Bine că nu l-au pus pe cel al Rusiei” :X

Articol de - Publicat joi, 17 octombrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 16 octombrie 2013 21:21

Presa din ţara baltică a luat foc: "La Bucureşti n-au intonat imnul nostru, ci al finlandezilor"! Jurnaliştii sportivi de la Tallinn confirmă, FRF spune că totul a fost verificat de un reprezentant al oaspeţilor.

Subiectul zilei în presa sportivă din Estonia n-a fost înfrîngerea: publicaţiile online şi ziarele, printre care postimees.ee, au semnalat că organizatorii români n-au pus la staţie imnul Estoniei. Ci pe al Finlandei!

"Gafă uluitoare: românii au încurcat imnurile", a transmis reporterul publicaţiei amintite, Kristjan Jaak Kangur. A fost întărit de Siim Boikov, de la RSS Sport: "Toţi colegii din redacţie au auzit imnul finlandez!".

Imnuri asemănătoare
Boikov are şi o explicaţie: "Cele două sînt extrem de asemănătoare, doar că al nostru e puţin mai rapid, cel finlandez are o repetiţie în linia melodică la început".

În plus, şi compozitorul e acelaşi: neamţul Friedrich Pacius! Iar consulul onorific al Estoniei la Bucureşti, Ingrid Cristea Vendelin, confirmă: "Am citit şi eu că s-ar fi încurcat imnurile. Am înţeles că fanii aflaţi pe stadion au spus că nu l-au putut cînta!".

"N-am primit reclamaţii din partea estonilor. Nici jucătorii n-au avut vreo reacţie în timpul intonării. Noi verificăm imnurile înainte de meciuri cu un reprezentant al oaspeţilor, care n-a avut nici o remarcă" ( Paul Zaharia, ofiţer de presă FRF)

REACŢIE AMARĂ
"Măcar nu au pus imnul Rusiei!" - comentariu pe site-ul postimees.ru (Estonia şi-a cîştigat independenţa faţă de URSS în 1991)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
ricco
ricco  •  17 Octombrie 2013, 11:41

Cind ii aud pe POMANAGII ASTIA ca am facut o "GAFA IMENSA" imi vine sa-mi dau palme... Daca reprezentantul lor a zis ca ala e imnul inseamna ca PARTEA ROMANA NU A FACUT NICI O GAFA !!!... Greseala apartine estonianului care si-a dat verdictul... ESTONIENII AU PRETENTIA CA NOI ROMANII, SAU ORICARE ALTA NATIUNE, SA LE STIE IMNUL LOR ???... Ce, ei stiu imnul Romaniei ???... AH, DACA ERA MARSEIEZA, MAI ZICEAM, DAR IMNUL ESTONIEI ???... IMI VINE SA SI RID....

rovidiu
rovidiu  •  17 Octombrie 2013, 11:33

Mda, chiar m-au facut curios si le-am ascultat. Melodia este identica doar tonalitatea(viteza) difera, cel al Finlandei este mai lent. In rest daca reprezentatul FRF spune adevarul si inclin sa cred ca imnul se valideaza cu reprezentant al oaspetilor atunci nu este o gafa mare din partea noastra este foarte posibil ca nici rep. Estoniei sa nu-si fi dat seama: 1) Estonia youtube.com/watch?v=zdOacX7CL6M 2) Finlanda youtube.com/watch?v=akPy7n9WBco

bogdan2418
bogdan2418  •  17 Octombrie 2013, 10:49
Postat de bogdan2418 pe 17 Octombrie 2013, 10:48

Daca sunt atatea asemanari nu e o greseala scuzabila. Ei de ce si-au pus imn aproape identic cu finlanda - poate din respect ca dupa ocupatia rusilor Estonia a fost practic in Finlanda, toata conducerea statului s-a facut din exil pana in 1991.

e o greseala scuzabila am vrut sa zic

Vezi toate comentariile (7)
Comentează