FOTBAL  »  NATIONALA  »  PARAGUAY - ROMÂNIA 2-0

Azi aflăm dacă Hagi preia naţionala » Nu 60%, Da 40%

Hagi vrea să reconstruiască
“naționala” în jurul veteranului
Adi Mutu, 32 de ani Foto: Cristi Preda
Hagi vrea să reconstruiască “naționala” în jurul veteranului Adi Mutu, 32 de ani Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 13 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 13 iunie 2011 11:08

”Regele” nu s-a răzgîndit: ”Nu vreau să plătesc pentru greşelile lui Răzvan!”. Îi va propune în această dimineaţă lui Mircea Sandu să-l lase pe Ştefan Iovan interimar pînă la finalul campaniei, urmînd ca el să preia echipa din toamnă.


Şansele ca Gică Hagi să fie noul selecţioner al "naţionalei" României erau aseară destul de mici. Fostul mare internaţional nu şi-a schimbat planurile prezentate joia trecută preşedintelui FRF. "Mai mult ca sigur, Gică nu se va înţelege cu Mircea Sandu! Nu vrea sub nici o formă să preia echipa pînă nu se termină preliminariile compromise de Răzvan Lucescu şi de Ionuţ Lupescu. Hagi ar face lucruri foarte bune în cuplu cu Iordănescu, director tehnic, dar are nevoie de răbdare" sînt de părere oameni importanţi din anturajul lui Hagi.

"Poate fi ultima şansă"
"Regele" i-a propus şefului Federaţiei să-i prelungească interimatul secundului Ştefan Iovan pentru ultimele patru meciuri din grupă, cu Luxemburg (2 septembrie, deplasare), cu Franţa (6 septembrie, acasă), cu Belarus (7 octombrie, acasă) şi cu Albania (11 octombrie, deplasare), plus pentru amicalul de lux cu Argentina (10 august, la Bucureşti). "De ce să nu-l pui pe Iovan antrenor pînă se lămuresc lucrurile? Este de şase ani în staff-ul «naţionalei», a fost căpitanul Stelei la Sevilla. Nu e oricine. Înseamnă că Mircea Sandu vrea să i-o tragă definitiv la bot lui Hagi. Există posibilitatea să nu i se mai propună niciodată lui Gică echipa naţională", au dezvăluit colaboratorii lui Hagi.

Astfel se poate explica şi atacul surprinzător lansat de Iovan, din America de Sud, la adresa fostului selecţioner, Răzvan Lucescu: "Eu cred că trebuia să mergă pînă la capăt aşa cum a promis, aşa era frumos''.

"A început deja războiul cu tabăra Lucescu"
Şansele de calificare reprezintă subiectul cel mai delicat. "Mircea Sandu s-a mulţumit să spună că Hagi are obiectiv calificarea la Euro 2016. Preşedintele nu vrea probabil să se certe cu cei care au fost înainte la lot de nu are curaj să spună că, de fapt, nu mai avem şanse mari şi depindem şi de jocul rezultatelor", susţin persoane din anturajul lui Hagi.

Acestea au continuat: "Gică ştie însă că «şacalii» îl vor aştepta la cotitură la orice exprimare greşită şi mai ales la primul rezultat slab. Tabăra lui Lucescu e foarte puternică, iar războiul deja a început. Va fi presiune continuă. Nu e posibil ca Mircea Lucescu să spună că «naţionala» are 80 la sută şanse de calificare. Nu e obiectiv, îşi apără prea mult fiul. Nu e corect să pună presiune pe Hagi sau pe cel care va fi selecţioner. Nu are argumente, atîa timp cît te-ai chinuit cu Albania, cu Belarus. A fost o întîmplare fericită victoria cu Bosnia".

"Hagi joacă o carte foarte importantă. Nu poate merge cu ochii închişi la «naţională», cum a mai făcut-o. Are nevoie de susţinere. Un nou eşec ar fi dezastruos pentru el"
un apropiat de-al lui Hagi

I-ar vrea înapoi pe Chivu şi Rădoi
Hagi are deja creionat planul prin care ar vrea să revigoreze "naţionala". "Mircea Sandu i-a promis că-l va susţine, dar e conştient că are nevoie de rezultate pentru a forma în linişte o echipă nouă. Ştie că e greu, iar presa nu-l va menaja. Vrea să ştie ce au de gînd liderii Mutu, Chivu şi Rădoi. Pe lîngă ei să-i crească pe tinerii Râpă, Gardoş sau Torje. Altfel joacă puştii cînd au lîngă ei unul ca Mutu sau Chivu. E o problemă şi faptul că unora le e lehamite să vină la lot".


"Sînt şanse importante de calificare. E nevoie de trei victorii obligatorii cu Luxemburg, Belarus şi Albania. Dacă batem şi Franţa, e şi mai bine. E o grupă încurcată"
Răzvan Lucescu

GAZETA DE DUMINICĂ
Becali îl atacă pe Lucescu
Victor Becali l-a contrat pe Mircea Lucescu în Gazeta de Duminică pe tema şanselor de calificare la Euro 2012 pe care le mai are "naţionala". "Dacă mai avem 80% şanse de ce n-a mai rămas fiul său, Răzvan? Mircea Lucescu a făcut şcoala de diversiune, unde avea nume de cod «Economistul». Văd că a inventat el o nouă grilă de calcul. Probabil, dacă eram pe locul 1 n-aveam nici o şansă, dacă eram pe doi aveam puţine, iar dacă am fi fost pe şase mergeam sigur la Euro". Impresarul a mai acuzat: "Îi e uşor să vorbească avînd un salariu de 4 milioane de euro, de ce nu vine el să antreneze «naţionala» pe 200.000 de euro?". Mircea Lucescu s-a confensat unor apropiaţi: "Susţin în continuare că «naţionala» are 80 la sută şanse de calificare la Euro 2012. Dacă aş prelua-o, aş susţine acelaşi lucru".

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (38)
kiroshi
kiroshi  •  13 Iunie 2011, 20:15

DUPA CE CA E 0 BARAT CA ANTRENOR MAI FACE SI FITE!!!!!!!!!INCREDIBIL!!!!!! SA SPERAM CA NU O PREIA DELOC!!!!! CE NATEI DE TAMPITI PUTEM FI NE FACEM RAU SINGUR. CHAIR NU MAI EXISTA NICIUN ANTRENOR PE TOATA PLANETA ASTA????????????? DAN PETRESCU CU O NOU PROMOVATA E LA 2 PUNCTE DE LIDER IN RUSIA IAR BOU DE SANDU IL SUSTINE PE PANARAMA ASTA DE HAGI CARE PE UNDE S-A DUS A FACUT PRAF

cristiancelmare
cristiancelmare  •  13 Iunie 2011, 13:17

Hagi...?ceea ce face ael acum aste exact ca si atitudinea lui Mutu si a celorlalti jucatori care au refuzat sa mearga in America de sud Ma intreb...de ce li se cere jucatorilor sa raspunda convocarilor la nationala invocand respectul fata de culorile Romaniei si nu se asteapta acelasi lucru de la unul care vorbeste despre atasamentul fata de echipa Romaniei. De ce trebuie sa asteptam ce spune Hagi ,cind evorba de Romania ar treui sa nu se mai gandeasca, ori accepti ori nusi punct. ceea ce face hagi ,mutu,chivu ....este lipsit de profesionalism adica PUR ROMANESC.

fratel0
fratel0  •  13 Iunie 2011, 13:16

hagi este o nulitate din punct de vedere al antrenoratului , o sa vedeti k o sa ne faca de rusine mai tare decat puradelu lu lucescu. o sa ajungem in urna a6a in 1 an cu hagi selectioner. jos palaria pt el ca jucator dar ca antrenor = zero (sluga lui becali & brothers si alti infractori ca dragomir si gica popescu care dupa parerea mea nu ar trebuii sa fie in libertate ). asta ne e natia de nenorociti

Vezi toate comentariile (38)
Comentează