FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

"Baciul" bate în retragere

Gica Popescu, Popescu, FRF
Gica Popescu, Popescu, FRF

Articol de - Publicat marti, 05 ianuarie 2010 00:00

După discuţia avută cu Hagi în Italia, Gică Popescu a devenit sceptic în privinţa candidaturii la funcţia de preşedinte al FRF, dezamăgit de culisele alegerilor din 25 ianuarie

Gică Popescu (42 de ani) s-a decis. Va organiza mîine conferinţa de presă în cadrul căreia îşi va anunţa decizia în privinţa candidaturii la funcţia de preşedinte al FRF. Anunţul a fost făcut ieri, după ce fostul căpitan al Barcelonei s-a consultat în Italia, unde se află în vacanţă, şi cu Gică Hagi, care a venit special din SUA pentru a analiza împreună situaţia. 
Gică Popescu: "Sîntem o naţie înzestrată" (video)

Cei doi au fost luni şi la Milano, la petrecerea oferită de Cristi Chivu în cinstea zilei de naştere a soţiei sale, Adelina, care a împlinit 28 de ani. La petrecere a mai participat şi impresarul Victor Becali.

"Simte că n-are susţinere"
Concluzia e sceptică: Popescu e tentat mai degrabă să nu candideze, după cum susţin surse din anturajul său. Iar asta se întîmplă cu numai patru zile înaintea expirării termenului de depunere a dosarelor de intrare în cursa pentru şefia FRF.

"De ce ar face-o, ce-i trebuie? Presa i-ar taxa orice promisiune nerealizată, pe cînd lui Mircea Sandu i se trec cu vederea astfel de lucruri. În precedenta campanie electorală pentru alegerile din 2005 a fost dezamăgit de atitudinea unor oameni de fotbal. Cînd a fost la Timişoara, preşedintele AJF-ului i-a spus că nu poate veni la discuţii pentru că face ţuică. Simte că n-are susţinere", a explicat unul dintre apropiaţii lui Popescu.

Naşu' strînge adeziuni
Cu toate astea, Mircea Sandu nu se culcă pe-o ureche. Cu ocazia reluarii activităţii de după vacanţă la FRF, şeful federaţiei a convocat ieri o şedinţă de amploare cu tot personalul. Pe un ton deosebit de calm, "Naşul" le-a vorbit federalilor mai întîi despre proiectele pentru anul 2010, după care le-a trasat acestora sarcini pentru Adunarea Generală de alegeri din 25 ianuarie.
Mircea Sandu: "Am cîştigat fără drept de apel alegerile cu contracandidaţi" (video)

"Mircea Sandu nu stă cu mîinile în sîn. Şi-a pus oamenii să acţioneze în teritoriu pentru a şti exact pe cîte voturi contează. Deja circulă formulare tip pe la cluburile din Liga a treia prin care acestea îşi exprimă susţinerea pentru Mircea Sandu", a dezvăluit un federal. 

"Nu îl văd pe Gică Popescu prea hotărît să candideze. Pare preocupat mai mult de afaceri şi de familie"
MIRCEA SANDU, preşedinte FRF

Preocupat de datoriile la fisc
Ar mai exista şi un alt motiv pentru care fostul internaţional n-ar mai intra în cursă cu Mircea Sandu. Apropiaţi ai "Baciului" susţin că prioritar pentru el în acest moment este să-şi rezolve problemele financiare cu care se confruntă în afacerile imobiliare.

Fiscul pretinde că Gică Popescu trebuie să plătească TVA de circa 10 milioane de euro pentru tranzacţii făcute în perioada 2006-2008.

Lupescu l-a refuzat pe Iacov
Constantin Iacov, candidat la preşedinţia federaţiei, şi-l doreşte în viitoarea sa echipă pe Ionuţ Lupescu. Directorul general al FRF a confirmat propunerea: "M-a întrebat dacă vreau să mă alătur proiectului său, dar l-am refuzat. Cum să fac echipă cu cineva care în urmă cu un an îmi spunea că nu realizez nimic?! Eu rămîn cu Mircea Sandu, iar dacă nu candida el, aş fi făcut-o eu".

Candidatură surpriză: Sorin Răducanu
Sorin Răducanu (47 de ani), fost atacant la Dinamo şi la Sportul în anii '90, şi-a depus ieri oficial candidatura pentru funcţia de preşedinte al FRF şi aşteaptă validarea dosarului. El a fost rupt o vreme de fenomenul fotbalistic, timp în care a lucrat prin Germania şi Spania. Un alt candidat în cursa pentru şefia federaţiei va fi Octavian Popescu, 67 de ani, fost internaţional.

Naşu': "Candidez şi în 2014"
Mircea Sandu a afirmat ieri că şi-ar dori încă două mandate la şefia federaţiei. "Sper să pot candida şi peste patru ani, însă o voi face doar dacă voi cîştiga actualele alegeri. Altfel, renunţ la idee, înseamnă că mi-a trecut rîndul şi n-ar mai avea rost. Pînă acum am învins fără drept de apel chiar şi cînd am avut contracandidat", a precizat Naşu' la GSP TV. (George Ştucan)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
 •  05 Ianuarie 2010, 11:52

asta e blestemul romanilor ,se pare ca nu o sa mai scapam de comunisti si de mafioti in viata asta

 •  05 Ianuarie 2010, 11:10

alegerile vor fi cistigate de m sandu! Dar nu isi va duce la bun sfirsit mandatul-din motive de sanatate care se va agrava f mult! Mitica drogomir va suferi un usor atac de inima,norocul lui va fi ca in acel moment se va afla linga sotie!Ca viitor pres la frf va fi o alegere intre hagi si popescu!

 •  05 Ianuarie 2010, 10:44

atunci am simtit un gol imens in suflet.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează