FOTBAL  »  NATIONALA  »  INSULELE FEROE - ROMÂNIA, DUMINICĂ, 19:00, TVR1, GSP.RO

Iordănescu nu mai face experimente! Cum va arăta echipa României în Feroe!

Articol de , - Publicat sambata, 10 octombrie 2015 00:00

Iordănescu va reveni la 4-2-3-1 în disputa de la Torshavn pentru a fi sigur că "tricolorii" nu vor fi surprinși în apărare.

Deși s-a arătat mulțumit de jocul echipei, Anghel Iordănescu schimbă foaia în duelul din Insulele Feroe. Mai exact, revine la cea veche: "Nu l-a mulțumit faptul că jucătorii au lăsat foarte multe spații, care au făcut echipa vulerabilă pe contraatacurile nordicilor", spun oameni din jurul primei reprezentative.

Patru schimbări

"Tata Puiu" aduce în scenă patru fotbaliști care nu au evoluat în remiza de la București: Mățel, Pintilii, Budescu și Florin Andone. Stancu se va regăsi în continuare în primul "11", însă va fi folosit în banda stîngă, pentru ca Budescu să joace în spatele lui Andone. Voci autorizate mai susțin că selecționerul "vrea să fie sigur că nu primește gol în Feroe". România se califică direct și cu un rezultat de egalitate în cazul în care maghiarii nu cîștigă în Grecia.

Sold-out de trei săptămîni

Parcursul curajos al naţionalei feroeze în actualele preliminarii a creat un entuziasm fantastic în insulele atlantice. Aşa se explică faptul că biletele pentru meciul cu "tricolorii" au fost epuizate în urmă cu trei săptămîni. "S-au vîndut 4.800 de tichete în vreo două zile, va fi o nebunie în tribune", spune Eugen Vodă, fostul portar al Craiovei din anii '90, stabilit de peste 15 ani în Torshavn.

Prognoză de iarnă: ploaie, vînt, frig

Dacă miercuri şi joi a fost superb în Feroe, nefiresc pentru octombrie, condiţiile climaterice s-au schimbat radical de ieri. Ploaia torenţială, furtuna şi frigul pătrunzător au pus stăpînire timp de jumătate de zi peste capitala Torshavn, iar prognoza meteo pentru perioada următoare nu e deloc optimistă. La ora meciului de duminică se aşteaptă condiţii similare, cu o temperatură de maximum 8-9 grade şi un vînt de peste 40 km/h!

"Acum, ce? Îl vrem înapoi pe Pițurcă?"

După ce Victor Pițurcă a acuzat că nu i se recunosc meritele din această campanie, președintele FRF i-a răspuns acestuia chiar înaintea plecării în Feroe. "Desigur că merită felicitat domnul Pițurcă. A contribuit la această potențială calificare. Cît timp a fost Pițurcă nu a spus nimeni, nici un suporter, «Să îl țineți pe domnul Pițurcă!». Acum, ce, îl vrem toți înapoi? Hai să fim constanți. Contează mai puțin cum ne calificăm. Trebuie să fim acolo, prin orice mijloace", a spus Burleanu în aeroport. Piți a obținut 7 puncte din totalul de 17 și 4 goluri, jumătate din totalul "tricolorilor".

Echipa probabilă la Torshavn

Tătăruşanu - Măţel, Chiricheş, Dr. Grigore, Raţ - Hoban, Pintilii - Torje, Budescu, B. Stancu - Fl. Andone

CUM NE CALIFICĂM

  • Batem în Feroe

Sîntem la mîna noastră, aşa că un succes în Feroe ne garantează calificarea în Franţa, indiferent de rezultatul obţinut de Ungaria în Grecia.

  • Egal în Feroe

Un semieşec în ultima rundă ne asigură biletele pentru Euro dacă Ungaria nu cîştigă sau oricare dintre Ucraina, Irlanda, Croaţia şi Albania nu bat în ultima rundă. În ultimul caz, am prinde cel mai bun loc 3, care duce şi el în Franţa.

  • Înfrîngere în Feroe

O înfrîngere în ultima rundă ne trimite la Euro dacă Ungaria pierde şi ea sau oricare dintre Ucraina, Irlanda, Croaţia şi Albania nu bat în ultima rundă. În ultimul caz, am prinde cel mai bun loc 3, care duce şi el în Franţa.

CLASAMENT

1. Irlanda de Nord 20p
2. România 17p
3. Ungaria 16p
4. Finlanda 11p
5. Ins. Feroe 6p
6. Grecia 3p

11 octombrie: Feroe - România, Finlanda - Irlanda de Nord, Grecia - Ungaria

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (45)
902933699800374
Geta Alexandrescu  •  11 Octombrie 2015, 18:13

asa antrenori,asa campionat asa jucatori , asa rezultate.

dan2010
dan2010  •  11 Octombrie 2015, 17:25

pitzurca nu!

10206840810356779
Mihai Enache  •  11 Octombrie 2015, 01:17

sincer?...ma doare la basca de fotbalul romanesc :P

Vezi toate comentariile (45)
Comentează
Close