FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA, DUMINICĂ, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE TVR1, LIVETEXT PE GSP.RO

Banderola pentru Ciprian Marica? » Atacantul lui Konya ar putea începe campania în postura de căpitan al ”tricolorilor”

Articol de - Publicat sambata, 06 septembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 05 septembrie 2014 22:32

Jucătorul de 28 de ani e favorit să devină liderul din teren al ”naţionalei” după ce a fost vocea cea mai puternică şi la negocierile cu FRF pentru sistemul de premiere în caz de calificare la Euro 2016.

O nouă campanie redeschide tema căpitanului la echipa naţională, subiect care a iscat controverse în ultimii ani la lot. Există patru jucători desemnaţi pentru a purta banderola, Chiricheş, Raţ, Goian şi Marica, iar ultimul ar putea deveni în premieră varianta numărul unu pe lista selecţionerului.

Atacantul lui Konya a fost căpitan în toate cele trei partide amicale disputate de "tricolori" în 2013, cu Argentina, Albania şi Algeria, iar meciul de la Atena e prilejul să i se confirme această postură.

Marica a mai purtat banderola la testul de gală cu Brazilia, din 2011, la retragerea oficială a lui Ronaldo, la Sao Paulo, iar fostul dinamovist năzuieşte de mult la privilegiul de a deveni dirijorul din teren al reprezentativei.

Decizia se ia la Atena
El şi-a etalat capacităţile de lider şi la recentele negocieri cu FRF pentru sistemul de premiere în caz de calificare la Euro 2016, ocazie cu care jucătorii au obţinut un fond de recompense-record: 4 milioane de euro.

"Marica a fost foarte ferm şi tare pe picioare la discuţiile cu Burleanu şi Chivorchian, fiind vocea cea mai puternică la negocieri", au confirmat pentru GSP surse de la lot. E încă un episod prin care "turcul" a punctat în lupta pentru banderolă.

Decizia finală se va lua însă la Atena, unde selecţionerul va alege între Marica, Raţ şi Chiricheş. În ultimele 10 partide ale "naţionalei", Marica a fost de trei ori căpitan, Raţ de două ori şi Chiricheş în cinci ocazii, însă Piţurcă poate înclina de acum balanţa către Ciprian.

Top 5 căpitani la lot
Nume: Banderole
Gheorghe Hagi: 65
Cristian Chivu: 50
Costică Ştefănescu: 43
Cornel Dinu: 38
Gică Popescu: 34

17 banderole au purtat Raţ şi Mutu pînă în prezent, fiind cei mai bine plasaţi în top dintre jucătorii activi

71 de selecţii a strîns Marica la echipa naţională, pentru care a marcat 24 de goluri, locul 5 în topul all-time al marcatorilor în tricoul României

ALTE ŞTIRI DESPRE NAŢIONALĂ:

Echipa e ca şi bătută în cuie!
Selecţionerul a mizat şi la ultimul antrenament din ţară pe formula de echipă testată în zilele anterioare la Mogoşoaia. Versiunile cu Tamaş fundaş dreapta, Hoban la închidere lîngă Pintilii şi Chipciu folosit ca mijlocaş dreapta în dauna lui Torje par opţiunile finale ale lui Piţurcă. Numai o accidentare sau un feeling de ultimă oră la antrenamentul oficial l-ar mai putea determina să procedeze la modificări-surpriză.

Cota 4.00 la victorie
Grecia e favorita caselor de pariuri pentru confruntarea de pe Karaiskakis. O victorie a selecţionatei elene are o cotă de 2.00, în timp ce un succes al "tricolorilor" înregistrează cota 4.00. Şansa ca partida să se încheie cu acelaşi scor din ultima întîlnire directă, 1-1, reprezintă şi cel mai probabil rezultat în opinia bookmakerilor (5.50). O victorie a României la două goluri diferenţă are o cotă imensă, 20.00.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (47)
adina05
adina05  •  07 Septembrie 2014, 13:33
Postat de tardelli pe 06 Septembrie 2014, 10:21

Sa presupunem ca Romania invinge Grecia... Ce vor spune detractorii lui Piturca dupa meci? 1.Grecia e acum in schimb de generatii 2.Noul antrenor Ranieri i-a bulversat cu un nou stil de joc ce nu-i prinde pe greci 3.Dupa prezenta la un campionat mondial apare o stare de relaxare 4.Piturca a avut un noroc chior ca la barbut 5.Ne-am aparat tot meciul si am dat si noi un gol pe contraatac 6.Daca am juca de inca 10 ori cu ei ne-ar bate de 10 ori Deci pariati pe Romania.

e totul adevarat mai putin pariati pe romania. nu avem cum sa castigam. romanii cu pisoarca antrenor joaca un fotbal urat, fara atitudine. mare lucru daca prindem locul 2, dar s-ar putea sa fie ungurii acolo.

uzu_buzu_
uzu_buzu_  •  06 Septembrie 2014, 23:04

Are și echipa noastră națională o problemă: n-are căpitan. În rest toate-s perfecte. Apoi, Raț, inteleg, e veteran, e experimentat, a jucat fotbal la anumite nivele in cariera lui deci are experiență. Marica la fel. Goian ... Hmm... Nu prea. Adică ce atu ar putea avea Goian ca să fie liderul echipei naționale ? Dar Chiriches ... Asta e glumă, nu ? N-a reușit să se impună nici măcar ca si REZERVA la echipa de club. Cum se poate pune problema să fie căpitan la națională ?

xnread
xnread  •  06 Septembrie 2014, 22:19
Postat de mandpv964 pe 06 Septembrie 2014, 14:01

Gresit amice,banii n-au venit de la Romania cu atat mai putin de la cea mai indatorata tara a UE.Adica de la hungaria tarisoara datoare vanduta care ,spre norocul ei,nu apartine zonei euro asa ca inca mai poate jongla cu moneda aia a lor .forint?

Buna seara,d-le.Nu m-am referit la Romania ori Ungaria in ceea ce priveste creditarea ci rambursarea dra(gh)matica a ajutorului financiar,european catre tara al carui cetatean sunt si care se afla pe primul loc alaturi de sora ei germanica in finantarea catastrofei elene :-) E vorba de aprox cinci sute de miliarde euro(jumatate de bilion) pe termen de sase ani iar anostii si credulii de "spalaciti" achita taxele,altii ,vand o mentalitate de Siesta certificand zicala "Slapen onder de palmboom/Unter dem Palmbaum schlafen"

Vezi toate comentariile (47)
Comentează