FOTBAL  »  NATIONALA  »  PALMARES STRICAT

Belgienii, surprinși că meciul cu România din 2012 s-a anulat: "Wow! Şi noi am păţit-o"

Nistor va rămâne cu o singură selecție
Nistor va rămâne cu o singură selecție

Articol de , , - Publicat joi, 07 aprilie 2016 00:00

Belgienii au primit cu surprindere vestea că meciul cu România s-a anulat şi povestesc cum au comis-o şi ei.

Principalul cotidian din Belgia, Het Laatste Nieuws, a reacţionat după ce Gazeta Sporturilor a anunţat în exclusivitate că partida România - Belgia 2-1 va fi ştearsă din palmaresul ambelor echipe naţionale.

Bart Fieremans, 36 de ani, redactor în departamentul sport, a sperat că punctele în plus îi vor ajuta pe "draci" să rămână pe primul loc în clasamentul FIFA.

"Din păcate, nu se va întâmpla asta. Diferenţa între noi şi Argentina este mai mare, undeva la 30 de puncte, aşa că ratăm supremaţia globală", a punctat acesta.

Au comis-o cu Luxemburg

Iar Fieremans povesteşte că şi Belgia a păţit-o. "E bine că ne vin punctele înapoi. Am pierdut unele în 26 mai 2014. Am jucat un meci amical împotriva Luxemburgului, 5-1, chiar înaintea Campionatului Mondial. Însă selecţionerul Marc Wilmots a făcut 7 schimbări, ultima în minutul 77, Lombaerts în locul lui Vertonghen".

Partidă care le-a dat peste cap palmaresul jucătorilor din Belgia, iar pe unii i-au lăsat fără selecţii!

  • Sammy Bossut, portar, selecţionat pentru CM 2014, a pierdut singura sa selecţie;
  • Adnan Januzaj, puştiul lui United, debutase şi el în acea partidă;
  • Lukaku a rămas fără singurul său hattrick pentru "naţionala" Belgiei. Ar fi fost singurul hattrick al "naţionalei" Belgiei din ultimii 15 ani!

Fără răspuns

Gazeta Sporturilor a solicitat în urmă cu zece zile un punct de vedere şi din partea Federaţiei Belgiene de Fotbal, care nu a răspuns până aseară. În schimb, Federația Italiană de care aparținea arbitrul Bergonzi a precizat că nu comentează subiectul până la o informare a celor de la FIFA.

Bergonzi n-a vrut să comenteze

Gazeta Sporturilor a luat legătura cu arbitrul întâlnirii România - Belgia 2-1, italianul Mauro Bergonzi, prin intermediari din presa din Cizmă. Acesta le-a transmis însă jurnaliştilor peninsulari că nu doreşte să comenteze subiectul în vreun fel.

Partida România - Belgia a fost ultimul din cele 3 jocuri amicale oficiate de "centralul" din Genoa. Retras în 2014, acesta a fost, pentru  un an, şeful comisiei de arbitri din provincia italiană Liguria.

De-atunci, fostul "cavaler", 45 de ani, este specialist pe probleme de arbitraj pentru diferite instituţii media, ultima oară la Premium Calcio.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează