FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - TURCIA 0-2

Bine cu Arda, rău la gol » Evoluţie oscilantă pentru Măţel: l-a blocat pe Turan, dar a greşit la gol

Chiar şi cînd a pierdut mingea, Măţel a ştiut cum să faulteze, fără să primească avertisment
Chiar şi cînd a pierdut mingea, Măţel a ştiut cum să faulteze, fără să primească avertisment

Articol de - Publicat miercuri, 11 septembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 11 septembrie 2013 00:22

Fundaşul Astrei a făcut un meci cutezător, din nou, anihilînd vedeta turcilor, după ce a reuşise acelaşi lucru cu şeful ungurilor, Dzsudzsak.

Dincolo de eşecul contra turcilor, există, totuşi, un plus pentru viitorul "naţionalei": Alexandru Măţel a crescut în aceste două meciuri, cu Ungaria şi cu Turcia, cît alţii într-o campanie victorioasă de calificare. Fundaşul dreapta de 23 de ani şi-a dat-o cu două supervedete şi n-a ieşit cu capul plecat de pe gazon după nici o confruntare.

Dacă vineri l-a redus pe Balasz Dzsudzsak, liderul maghiarilor, la a fi o umbră pe teren, aseară l-a făcut pe căpitanul turcilor, Arda Turan, să evite de multe ori contactul cu românul de 23 de ani. Iar starul lui Atletico a fost unul din cei mai tari oameni ai adversarilor!

Patru plusuri, un mare minus
Cîteva bile albe:
1. "Astralul" a trecut elegant de "otoman", în minutul 2, arătînd că ştie şi cu mingea.
2. Măţel l-a pus jos pe Umut Bulut, în minutul 17, cînd se pregătea să tragă din poziţie bună.
3. În minutul 19, Arda Turan pleacă pentru prima dată din banda lui stîngă, întrucît nu reuşise să treacă de Alex.
4. A provocat un avertisment, inteligent, la Turan Arda.

Dar şi o mare bilă neagră: deşi a urcat şi a centrat fără frică, Măţel n-a fost vigilent în minutul 22, cînd Caner a centrat, iar Burak Yilmaz a reluat cu capul de lîngă Chiricheş, pentru 1-0!

1 milion de euro e cota lui Măţel, conform transfermarkt.de: Dzsudzsak ajunge la 13 milioane de euro, iar Turan la 24 de milioane de euro

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
mokinio
mokinio  •  12 Septembrie 2013, 10:06

Poate a gresit la golul din capu' tau, mai e.apostol! Cum sa zici ca Matel a gresit la primul gol? Ori esti prost ori n-ai habar de fotbal. Din cauza voastra multi jucatori tineri isi pierd increderea! Nu stiu cine e sefu' tau, da' eu te-as trimite sa comentezi alt sport, ceva gen hochei pe iarba !Asteptam scuzele de rigoare cu privire la minusul din dreptul lui Matel!

dynamovist
dynamovist  •  12 Septembrie 2013, 07:54

E clar, esti in slujba barbugiului. Matel cred ca a fost cel mai bun roman. Frumosul ala caruia nu-i incape limba-n gura a gresit la primul gol. Iar la al2 lea 3 fundasi romani se uitau la turcalet cu se pregateste sa traga la poarta. Deci, tot Matel a gresit.

jalemare
jalemare  •  11 Septembrie 2013, 15:25

bai nesimtitilor, Matel a jucat impecabil! cum sa-l faceti responsabil pe baiat pentru evolutia execrabila a lui Chiriches? ala a sarit pe langa minge, l-a mai incurcat si pe Goian...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează