FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA 4-0

”Briliantul” a devenit inamicul lui Piţurcă: ”Mutu venise să facă afaceri la Mogoşoaia”

Noi episoade completează conflictul deschis dintre decarul României și selecționer
Noi episoade completează conflictul deschis dintre decarul României și selecționer

Articol de - Publicat vineri, 29 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 28 martie 2013 22:33

Piţurcă s-ar fi enervat la începutul cantonamentului de la Mogoşoaia cînd a aflat că atacantul lui Ajaccio foloseşte prezenţa la ”naţională” pentru bussines-uri personale.

Gazeta a dezvăluit a doua zi după meciul cu Olanda modul în care Piţurcă a gestionat titularizarea lui Mutu: practic, selecţionerul "s-a jucat" cu atacantul, pe principiul "Ba joci, ba nu joci".

Ieri au apărut şi dedesubturile acestui episod, întregite de versiunea publicată de Libertatea şi de cea mărturisită de Dumitru Dragomir la Realitatea TV. Cum s-a rupt, de fapt, relaţia Mutu-Piţurcă, în culisele unei "duble" esenţiale din care n-am ieşit decît cu un punct?

Mircea Sandu intermediar
Atacantul a ajuns la Mogoşoaia cu două zile înaintea reunirii. Informaţia e confirmată de Libertatea: dar cauza "scînteii" se pare că n-a fost doar faptul că Mutu a plecat şi a venit fără să anunţe din complexul "naţionalei"! Concret, Piţi ar fi fost deranjat de la bun început că Mutu a ajuns mai devreme în principal pentru a-şi rezolva nişte probleme personale: "A auzit că Mutu are de discutat nişte business-uri, de semnat contracte la Mogoşoaia şi şi-a ieşit din minţi!", dezvăluie surse din jurul reprezentativei.

Piţurcă l-a muştruluit atît de înverşunat pe Mutu, punîndu-i în cîrcă şi o întîrziere de cîteva minute, deşi cantonamentul nu începuse!, încît fotbalistul n-a mai înghiţit şi l-a sunat pe Mircea Sandu. "Mă ia la mişto, că mă exclude! Eu vreau să rămîn la naţională, vreau la Mondiale! Nu pun condiţii, dar dacă nu se linişteşte, anunţ public totul!", ar fi transmis "Briliantul". "Naşu'" a temperat atmosfera. La suprafaţă! Ce a urmat?

Îl vrea lider, dar nu acceptă lideri!
Piţi nu acceptă sfaturi, după cum au confirmat apropiaţii săi, dar nici nu poate îngădui un lider în jurul său! Episod nou, dezvăluit de surse: "La Budapesta, deşi la final era bucuros de egalare, Piţi s-a încruntat spre Mutu, care-şi strînsese colegii în jurul lui şi le ţinea un mic speech. Nu uitase faza de la Mogoşoaia, iar asta i-a pus paie pe foc!".

Totul a culminat cu declaraţiile lui Mutu la zona mixtă: "La Amsterdam va fi altă regie, ne vom adapta tactica pentru a scoate un punct". Piţi şi-a simţit ştirbită autoritatea de tehnician! "Cînd Mutu a dezvăluit şi mesajul transmis coechipierilor la final, că îi felicită pentru lupta pînă la sfîrşit, însă n-a fost un joc convingător, Piţurcă a amuţit: cum să vorbească cineva jucătorilor, şi mai ales înaintea lui!?", descriu oameni din staff episodul.

Răzbunări care afectează "naţionala"
Tratamentul la care a fost supus Mutu în intervalul dintre remiza cu Ungaria şi ora de start a partidei cu batavii e cunoscut deja: anunţat că nu e în primul 11, fotbalistul a primit în dimineaţa meciului vestea că va fi titular. Iar cu 6 ore înainte de primul fluier, că va intra în repriza secundă, pentru a forţa ofensiva. Ce-a ieşit de aici?

Mutu i-a sugerat lui Piţi titularizarea lui Torje, susţine ProSport. Selecţionerul a tăcut şi a reacţionat în timpul partidei cu Olanda. Întîi, nu l-a introdus pe Mutu la pauză, după cum îi promisese, ci abia în minutul 68, la 0-3. Apoi, a insistat să îl bage pe teren pe Torje ca să execute o lovitură liberă, deşi era o zonă din care şi Mutu era executant de calibru. "L-a folosit pe Torje înaintea lui ca să-i «răspundă» la sugestie, şi tocmai la fază fixă ca să-i dea peste nas!", spun sursele.

25 de partide oficiale a disputat România cu Piţurcă selecţioner şi Mutu pe teren: 12 victorii, 8 remize şi doar 5 înfrîngeri (patru cu Olanda, una cu Serbia)

15 goluri a înscris Mutu pentru România în cele 25 de partide în care l-a folosit Piţurcă

"Mutu a dat totul pentru echipa naţională şi este cel mai valoros jucător român. Nu ar fi plecat niciodată de la naţională cu mine antrenor" (Victori Piţurcă, septembrie 2010)

"Pentru Mutu am făcut multe, n-ar putea să ridice privirea în ochii mei! Trebuia să-mi demonstreze  cu Olanda că face ceva pentru naţională! Nu-i dau explicaţii de ce n-a jucat" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (42)
silvercloud
silvercloud  •  30 Martie 2013, 05:28

Hai sa fim realisti, adevarul e undeva pe la mijloc, mie nu-mi place deloc Pitzurca si modul lui de a antrena, dar nici Mutu nu mai e cel care a fost candva... Deci eu in locul lui Mircea Sandu n-as mai miza pe niciunul dintre ei...

belisarius
belisarius  •  29 Martie 2013, 22:59

DESTEAPTA-TE ROMANE!! Am spus de cativa ani (Euro) pa Pitzi a dovedit o personalitate NSPD NARCISISITA! Stie mai bine, face pe victima, conflicte interpersonale, nu se poate adapta, nusi poate cere scuze!!! E o personalitate INCOMPATIBILA CU GESTIONAREA SPORTULUI DE ECHIPA. In SUA/Canada (unde traesc eu) aceste filtre sunt de baza la antrenorat!!!! .. Am uitat. Nu au capacitate cognitiva= nu-si da sema de gluma fatza de NESU. Un antrenor ca el nu trece 1 luna aici... Doamne SUNT DINAMOVIST SI VA SPUN- LUATZIL PE REGHE!!!! Sau strain!!! De ce e Pitzi acolo? Coruptzie cu Sandu... Olandezul cu costum si pad de notitze.. Pitzurca, la 1-0, sta pe spate, gen canapea, trenning. O FOAIE raport?

vicaa
vicaa  •  29 Martie 2013, 22:13

Piti ,,,, ai distrus Craiova, ai distrus Nationala , il distrugi si pe Mutu, copilul nu il recunosti ,,,, nenorocit mai esti ! Ii nenorocesti pe toti !

Vezi toate comentariile (42)
Comentează