FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FINLANDA 1-1

CALCULE Succes sau multiplu pas greșit » La victorie în Feroe ne calificăm sigur. Dar ce facem la egal sau înfrîngere?

Golul primit de la Finlanda amînă deznodământul calificării
Golul primit de la Finlanda amînă deznodământul calificării

Articol de , - Publicat vineri, 09 octombrie 2015 00:00

Ucraina, Irlanda, Croaţia şi Albania sînt singurele care ne-ar putea depăși în clasamentul locurilor 3, dacă Ungaria bate în Grecia, iar noi ne încurcăm în ultimul meci.

Dacă România bate duminică la Torshavn, calculele nu-și au rostul, sîntem calificați direct de pe 2. Problema începe la un egal sau la o înfrîngere în Nord. Cînd depindem de două variabile.

A. REZULTATUL UNGARIEI

  • Dacă maghiarii pierd în Grecia, sîntem calificați la orice scor.
  • La un egal al vecinilor, trebuie să nu pierdem.
  • Dacă bat și noi nu-nvingem, cădem pe 3. Doar în acest caz se aplică punctul B.

B. ADVERSARELE DIN CLASAMENTUL LOCURILOR 3

În acest moment, dacă am fi pe 3 și, implicit, în ierarhia acestor poziții, am avea 13 puncte. Am fi la egalitate cu Ucraina, ocupanta locului 2 în această ierarhie. Care ne-ar depăși la golaveraj. Doar patru adversare ne mai pot depăși.

  • Ucraina (13p) are meci greu, cu Spania (acasă)
  • Irlanda (12p) joacă într-o deplasare infernală, Polonia
  • Croaţia (11p) o primește acasă pe Bulgaria
  • Armenia (11p) se deplasează în Albania

Dacă noi pierdem și oricare dintre ele învinge în meciurile specificate, mergem la baraj.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
phoenixi1983
phoenixi1983  •  10 Octombrie 2015, 22:59

vai de capul nostru. am ajuns sa ne fie teama de un meci cu feroe. halal fotbal avem

ewwe
ewwe  •  10 Octombrie 2015, 22:44
Postat de fuller pe 09 Octombrie 2015, 18:18

Facem calcule doar ca sa ne aflam in treaba. Dupa ce am vazut ultimile meciuri ale nationalei, chiar nu meritam sa ajungem la turneul final cu jucatorii prezenti. Ar fi doar un prilej sa ne facem si mai mult de ras. Nu doresc sa-l mai vad pe Keseru dandu-si cu stangul in dreptul si luftand in fata portii, nu doresc sa mai vad lovituri libere executate ca si cum am dori sa marcam la rugbi. Orice antrenor ar veni, cred ca nu ar putea ajuta. O intreaga generatie de fotbalisti trebuie schimbata. Sant inca de partea unui fotbal ofensiv, chiar si cu riscul de a pierde. Insa ne lipseste orice creativitate si viteza - jucatorii prezenti sant depasiti de fotbalul modern. Facem acum calcule, insa in realitate am fost deja eliminati moral din competitie, in momentul in care Daniel Grigore a faultat in careu. La 0-2 nu am mai fi facut nici un fel de calcule.

perfect adevarat!!! nu are rost sa-l jignim pe Iordanescu cu tot felul de ''apelative''.Indiferent cine vine antrenor ,acesti ''porecliti''si patetici jucatori de fotbal nu au nici cea mai mica sansa la un turneu final european..........

bogdan_rbf
bogdan_rbf  •  10 Octombrie 2015, 22:30

Croatia si-a rezolvat meciul...are deja 2-0 la pauza..deci, daca maine nu batem, e cam pa Campionatul European, ca la baraj cu orice echipa am pica, nu avem nici o sansa.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează