FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV A pus umărul la calificarea României la primul Euro al ”tricolorilor”, acum știe cum putem învinge Israelul: „Cu atitudine, caracter, fără să tremure picioarele”

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2023 13:19 / Actualizat luni, 13 noiembrie 2023 15:21

Rodion Cămătaru, 65 de ani, a fost decisiv pentru România în urmă cu patru decenii și este optimist că ”tricolorii” vor fi din nou la un turneu final continental

România mai are două meciuri oficiale de disputat în drumul spre Euro 2024: cu Israel (deplasare) și cu Elveția (acasă). În urmă cu patru decenii, echipa tricoloră se califica în premieră la un turneu continental, la Euro 1984, competiție ce s-a jucat în Franța.

Marele Rodion Cămătaru povestește cum își împarte timpul între afaceri, hobby-uri, fotbal și sport: „Mergeți la sală, ieșiți afară, faceți sport! Eu nu mai pot trăi fără asta”
INTERVIU
Marele Rodion Cămătaru povestește cum își împarte timpul între afaceri, hobby-uri, fotbal și sport: „Mergeți la sală, ieșiți afară, faceți sport! Eu nu mai pot trăi fără asta”

Rodion Cămătaru - eroul de pe „Råsunda”

În formația noastră, antrenată de Mircea Lucescu, a evoluat și Rodion Cămătaru, atacantul Craiovei Maxima, echipa alb-albastră care făcuse furori în Cupa UEFA, ajungând, în primăvara lui 1983, până în semifinala competiției. 

Cami a marcat de două ori în cele 6 meciuri de calificare jucate în acea campanie, este celebru și acum pentru reușita antologică de la Stockholm, 1-0 cu Suedia, pe stadionul "Råsunda".

3meciuri a jucat Cami la Euro 1984, cu Spania (1-1), cu RFG (1-2) și cu Portugalia (0-1)

O pasă a lui Costică Ștefănescu, o finalizare a lui Cami pe măsura assist-ului, după o cursă de excepție, Thomas Ravelli fiind învins, nordicul care avea să ne producă un coșmar la World Cup 1994.

Rodion Cămătaru mizează pe un Euro 2024 reușit: „Nu vom fi ciuca bătăilor”

Rodion Cămătaru este de părere că în 2024 vom juca la Euro. Ne-au surâs anii 1984 și 1994, la Euro din Franța și la Mondialul din America. Sâmbătă seară, de la ora 21:45, România va da piept cu Israel, o contracandidată directă, care tocmai a pierdut aseară, 0-1, în Kosovo.

"Eu zic că nu pierdem la Budapesta. Și dacă nu vom pierde acolo, vom juca apoi acasă cu Elveția pentru primul loc. Urmează un meci de atitudine, de caracter, trebuie să nu le tremure picioarele!

21de goluri a marcat Cămătaru pentru România în 73 de meciuri

Cred că ne vom califica, sunt optimist. Apoi să facem un turneu final reușit, nu cred că vom fi ciuca bătăilor. Bine, mai întâi, să ajungem noi acolo. Dar, cu siguranță, la Euro nu ne vom face de râs", a declarat Cămătaru pentru GSP.ro.

VIDEO CSU Craiova - Dinamo » Partida a fost întreruptă din cauza torțelor suporterilor olteni

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO A trecut „fotbalul-șampanie” la Dinamo și s-a săturat să fie „ciuca bătăilor”: „Dacă am înscrie și noi, ne-ar fi mai ușor”

FOTO Învinși pe teren, „câinii” i-au întărâtat pe olteni în tribune » Banner-ul acid cu care au intrat pe „Oblemenco”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
laur_gr
laur_gr  •  13 Noiembrie 2023, 15:29

Pe vremea aia, calificarea la Euro echivala cu o calificare in sferturi: doar 8 echipe s-au calificat la Euro 84. Am mai ajuns odata in sferturi la Euro 2000.

VanBasten1989
VanBasten1989  •  13 Noiembrie 2023, 15:10

Rodion, si acum daca isi pune ghetele, are mai multe sanse la gol decat Puscas.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează