FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - POLONIA 1-4

Careul de enigme al lui Piţi » 4 întrebări care pun în discuţie şansele României la CM 2014 după eşecul ruşinos cu Polonia

Articol de - Publicat luni, 04 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 februarie 2013 22:39

Mai e foarte puţin pînă la dubla cu Ungaria şi Olanda, iar echipa naţională în varianta experimentală pare o necunoscută


Prima enigmă vine tocmai din rostul cantonamentului spaniol. Jucătorii au apreciat iniţial ritmul intens de pregătire din primele zile ale cantonamentului: 3 antrenamente pe zi, solicitare fizică maximă. S-au resimţit, mai ales "noutăţile", dar au încercat să se refacă. Însă la meciul cu Polonia "tricolorii" au clacat, Luchin declarînd chiar că "am fost foarte, foarte încărcaţi".

Care e miza cantonamentului?
"Dacă scopul e să se vadă că rezistăm la trei antrenamente pe zi, ok! Dar dacă facem asta şi ajungem de rîs în partide, mai ales cei abia veniţi, la care contează mult psihicul, ce să mai înţelegi!?", a fost reacţia unor "tricolori".

Care e miza cantonamentului? Testarea exclusiv fizică în afara meciurilor sau încercarea unor fotbalişti în condiţii de partidă a "naţionalei"? Ce cîştigă din ritmul de pregătire al "naţionalei", în cîteva zile, fotbalişti care oricum revin la ritmul de pregătire diferit de la cluburi?

Iar dacă e vorba de teste şi nu de închegarea unei alternative la echipa-standard, cum de-au apărut titulari tocmai jucătorii pe care selecţionerul îi foloseşte constant: Măţel, Lung jr., Găman?

Cîtă nevoie e de improvizaţii?
Cu Alibec în lot, Piţurcă l-a preferat pe Alexe vîrf împins, pe un post incomod pentru dinamovist. După zece minute cu Polonia, Alexe a început să facă schimb de locuri cu Grozav sau să coboare în banda stîngă familiară, simţindu-se stingher. Aşa s-au născut şi cele două faze cît de cît periculoase ale României.

Alte mutări "misterioase": folosirea lui Chiţu în banda dreaptă, total străină jucătorului de la Viitorul, şi titularizarea lui Măţel, despre care chiar Piţi a spus la finalul partidei că are o formă fizică precară. Nica, utilizat în a doua repriză secundă cu leşii, a remediat flancul drept al defensivei şi a părut mult mai proaspăt şi implicat. Cu toate acestea, a fost trimis ieri la lotul U21!

18 partide din sezonul în curs a jucat Chiţu la Viitorul în flancul stîng şi doar una, 1-2 cu U Cluj, în cel drept

10 meciuri a rezistat în ultimele 7 luni Alexandru Măţel şi în doar 7 a fost integralist


Ce mai înţeleg tinerii?
Pentru mulţi din jucătorii tineri, amicalul cu Polonia a produs emoţie şi a devenit şansa visată de-a face performanţă în tricoul "tricolor". Au tras la antrenamente, dar au rămas şocaţi de reacţia selecţionerului: "Nu m-a interesat rezultatul. Poate pentru ei a contat, că sînt tineri".

Mai mult, după meci, Piţi le-ar fi întărit "în privat", la vestiar, că nu e dezamăgit per total. O imagine complet contrastantă cu lacrimile lui Grozav. "Băiatul era roşu de furie şi dezamăgire la sfîrşit din cauza jocului său şi al rezultatului. Cum să accepţi în condiţiile astea un 1-4 cu zîmbetul pe buze?", au relatat martori la finalul partidei de sîmbătă.


22,6 ani e media de vîrstă a primului 11 folosit de Piţurcă împotriva Poloniei

Cum "ne scoatem" cu Ungaria?
Cîteva concluzii devin clare după testul eşuat cu Polonia: în flancurile ofensive există multiple soluţii, Tătăruşanu şi Pantilimon pot face faţă în poartă funcţie de formă, banda stîngă a apărării se bazează pe Raţ, Sepsi şi Latovlevici, dar celelalte compartimente devin cazuri cu soluţii limitate.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
merace
merace  •  05 Februarie 2013, 17:11

Mult zgomot pentru nimic... Meciul Romania-Polonia nu apare inregistrat la FIFA ca sa conteze la ranking. Presa a facut din el un scandal, in lipsa de alte subiecte interesante. A fost doar un meci de pregatire pentru jucatorii tineri.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  04 Februarie 2013, 10:02

...sanse pentru 2014 avem doar 10 la suta ...pe cand la euro 2016 avem 80 la suta ...

horea.udrea
horea.udrea  •  04 Februarie 2013, 09:49

Grozav dovedeste de la meci la meci mai ales prin atitudine ca Piturca nu s-a inselat cand i-a acordat incredere ! Lacrimile de la sfarsitul jocului spun totul despre mandria acestuia de a juca sub tricolor !!! ar trebui sa invete de la el si altii

Vezi toate comentariile (15)
Comentează