FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2016

Cât Stancu și Budescu! Secretarii generali ai FRF, Vișan și Bodescu, ar urma să încaseze circa 100.000 €, adică suma luată de doi jucători decisivi în preliminarii

Articol de - Publicat miercuri, 08 iunie 2016 00:00

Ultimul Comitet Executiv ţinut la Bucureşti cu o zi înaintea plecării "tricolorilor" la Euro a pus pe tapet primele destinate administraţiei federale în urma calificării la turneul final din Franța.

Preşedintele Răzvan Burleanu a anunţat deja că va încasa jumătate din nivelul maxim al unui jucător, adică 90.000 de euro.

Cum se vor împărţi restul de 560.000 de euro către zona de management FRF? Regula numărul 1: vor fi recompensaţi doar oamenii care au luat parte la campanie de la un capăt la altul, ceea ce înseamnă că actuali sau foşti membri ai CEx, precum Prunea sau Horoba, nu se vor regăsi pe listele de premieri.

În Comitet nu s-au rostit alte sume punctuale, dar surse GSP vorbesc despre faptul că FRF a stabilit 3 paliere de vârf. Treapta întâi e ocupată de Burleanu, cu 90.000 E. La nivelul doi ar fi secretarii generali Radu Vişan şi Gabriel Bodescu, cu 50.000 E fiecare.

Iar pe locul trei, cu aproximativ 18.000 E de cap, s-ar afla şefii de departamente din federație cu atribuţii directe la nivelul naţionalei mari şi membrii Comitetului Executiv. Cu toţii ar împărţi în jur de 500.000 E, urmând ca diferenţa de 150.000 de euro să meargă spre angajaţii din eşaloanele secundare ale FRF.

Gino voia primă pentru secretarul general LPF

Împărţeala l-a înfuriat pe Gino Iorgulescu. Şeful LPF s-a simţit nedreptăţit de ţintarul financiar şi s-a abţinut de la votul final. A considerat că, în postura de prim-vicepreşedinte FRF, e anormal să încaseze mult sub cuplul Vişan - Bodescu, secretarii generali de la Casa Fotbalului.

În plus, a ridicat o temă care a produs rumoare: pe lista premierilor să fie inclus și Justin Ștefan, secretarul general LPF. "Ne ajută mult din punct de vedere juridic și al regulamentelor", a motivat Iorgulescu propunerea.

Chiar dacă i s-a explicat că e imposibilă această plată, fiindcă Ștefan nu e membru CEx, Gino a ținut-o pe a lui: "Bine, atunci, dacă nici nu-mi suplimentați, nici nu-l trecem pe Ștefan la premieri, toți banii care-mi revin mie îi voi da lui".

Cum s-au distribuit cele 8 milioane E de la UEFA

- prime jucători și staff tehnicĂmedical: 4,3 milioane €
- cantonamente Antalya, Italia și Franța: 2,3 milioane €
- prime administrație FRF: 0,65 milioane €

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
endervisa
endervisa  •  09 Iunie 2016, 22:27
Postat de gsp oficial pe 08 Iunie 2016, 09:58

Vi se pare normal ca oameni din conducerea FRF să ia o primă mai mare decât unii fotbaliști care au obținut calificarea?

Dar voua vi se pare normal sa scrieti 'articole sportive' si sa luati bani pentru articole sportive? Nu stiu... intreb si eu...

laurkro
laurkro  •  09 Iunie 2016, 04:37

Ce au facut nesimtitii astia sa merite primele pe care le au si jucatorii?

margelatu2011
margelatu2011  •  08 Iunie 2016, 16:14

Eu nu inteleg care este problema!? Primele par destul de rezonabile considerand ca Romana sa calificat. Daca nu se califica si luau prime era nerezonabil. HAI ROMANIA! Acesti indivizi care iau prime au si ei o slujba si lucreaza. De cand a venit Burleanu au venit sponsori la nationala etc. Bineintales - asta nu inseamna ca au fost 'flawless" si au si ei problemele lor, dar cred ca vor binele fotbalului in Romania si a nationalei. Sper sa le vina mintea la cap si sa aduca un antrenor capabil strain cat mai curand!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează