FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALA

Ce soluţii are FRF după ce a fost boicotată de Argentina: Portugalia, Franţa sau banii înapoi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 26 iulie 2011 23:03

Tichetul la România-Argentina poate fi folosit la partida din septembrie, cu Franţa, sau la amicalul cu Portugalia, din 10 august, dacă acesta se va concretiza. Celor care refuză această variantă li se va restitui contravaloarea biletului şi a tuturor taxelor.

În conferinţa de presă organizată ieri dimineaţă la FRF, preşedintele Mircea Sandu a încercat să lămurească ce se va întîmpla cu suporterii care au achiziţionat deja bilete la amicalul de lux România- Argentina, din 10 august, partidă pe care federaţia sud-americană a anunţat ieri că o suspendă.

Pînă cînd oficialii argentinieni vor răspunde scrisorii "Naşului", prin care se cere un punct de vedere clar, românii care au cumpărat bilete la meciul inaugural al National Arena, sperînd să îi vadă pe Messi şi compania, au acum două variante.

Varianta A: România-Argentina nu se joacă

Avînd în vedere anunţul de pe site-ul Federaţiei argentiniene şi faptul că ieri ar fi trebuit trimisă lista cu jucătorii sud-americani convocaţi pentru amicalul cu "tricolorii", varianta ca partida să nu se mai dispute e cea mai probabilă.

Dacă Portugalia va deveni adversarul României într-un amical inaugural al National Arena pe 10 august, cei care au cumpărat bilete pentru meciul cu Argentina le pot folosi, dacă doresc, la întîlnirea cu lusitanii. În cazul în care alternativa portugheză nu se concretizează, meciul inaugural va deveni România-Franţa, din 6 septembrie, în preliminariile Euro 2012, iar biletele pentru Argentina vor deveni valabile pentru această partidă. În aceste condiţii şi pentru că Federaţia sud-americană n-a comunicat FRF nimic oficial, vînzarea biletelor la România-Argentina, pe cele trei site-uri oficiale, nu a fost sistată.

Cum se restituie banii?
Cei care nu doresc să folosească biletele achiziţionate pentru partida inaugurală a National Arena, fie ea cu Portugalia, fie cu Franţa, îşi vor primi banii înapoi. Mircea Sandu, preşedintele FRF, a specificat clar acest lucru în conferinţa de presă susţinută ieri: "Banii vor fi returnaţi cu tot cu comisioanele aferente. Vom merge în pierdere, dar asta este, ne asumăm această responsabilitate".

În aceste condiţii, deţinătorului unui bilet i se vor restitui atît suma plătită pentru biletul în sine, cît şi contravaloarea taxelor de livrare, procesare şi rezervare. Dacă plata pentru bilet a fost efectuată prin card bancar, banii vor fi returnaţi pe card, iar dacă s-a făcut prin ordin de plată, banii vor fi ridicaţi de la bancă. Urmează însă ca FRF şi distribuitorii de bilete să stabilească modalitatea prin care suporterii îşi vor manifesta dorinţa de a utiliza biletul la alt meci sau de a primi banii pe care i-au plătit.

Varianta B: România întîlneşte Argentina fără vedete
Deşi federalii argentinieni au anunţat că vor alege numele noului selecţioner în următoarele şapte zile, o decizie venită mai repede sau teama unor despăgubiri consistente ar putea face posibil amicalul România-Argentina. În această variantă, puţin probabilă, sud-americanii vor veni la Bucureşti cu o reprezentativă încropită, din care vedetele Messi, Tevez şi Higuain ar lipsi.

Dacă partida se va juca, indiferent de componenţa Argentinei, deţinătorii de bilete vor putea asista la această partidă, fără vreo posibilitate ca banii să le fie returnaţi. Acest lucru cîtă vreme, înaintea punerii în vînzare a biletelor, FRF nu a garantat prezenţa primului 11 al "pumelor", acest aspect reprezentînd doar o clauză în contractul cu Federaţia argentiniană.

Bilete livrate, orice s-ar întîmpla
O parte dintre cei care au achiziţionat bilete la partida din 10 august au intrat deja în posesia lor, Mircea Sandu confirmînd că procesul de livrare a început de săptămîna trecută: "Peste 90 la sută din bilete s-au vîndut, s-au tipărit şi se distribuie deja". Toate biletele vor fi emise şi livrate către suporteri, aşadar cei care nu au primit încă biletul acasă n-au de ce să se îngrijoreze: după îl vor avea, fiecare poate alege între restituirea banilor şi folosirea tichetului pentru partida inaugurală a National Arena, amicalul cu Portugalia sau meciul oficial cu Franţa.

"Nu ne putem juca aşa cu emoţiile suporterilor României. În cazul în care Argentina refuză să vină, au de ales: cei care doresc pot păstra biletele pentru meciul cu Franţa, dacă nu, li se vor returna banii" (Mircea Sandu, preşedinte FRF)

Reacţiile suporterilor pe gsp.ro:

florinf1 - Cînd ai o armată de jurişti şi nu închei un contract aşa cum trebuie, astea sînt urmările. Nici prin cap nu le trecea argentinienilor să nu vină.
repoman80 - Dar dacă se organizează un meci amical între prietenii lui Figo, Zidane, Hagi? Ar fi de un milion de ori mai interesant!
varza00 - FRF are dreptate. Aţi luat bilete la film. Nu contează ce film joacă. Hai România!
haxor - Tipic românesc, nimic nu se pierde, totul se transformă!
alpin - Nu trebuie să ne supărăm! Cînd am jucat în Brazilia, vedetele noastre şi-au luat vacanţă

38.000 de bilete la România-Argentina au fost cumpărate pînă ieri, din totalul de 45.000 scoase la vînzare

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
tripp
tripp  •  28 Iulie 2011, 13:25

eu as vrea ca stadionul sa fie inaugurat intr-un meci impotriva reprezentativei din Insula Pastelui :)

luchyna0
luchyna0  •  28 Iulie 2011, 08:34

daniel rogoz ai dreptateau distrus 2istorii,echipe,vise, suporteri .

ysoagar
ysoagar  •  27 Iulie 2011, 14:14

alo, Nasule vezi ca aia micii de la U21 o sa joace cu damila maciuca pe 5 august.... ia intreaba-i pe maciucari daca-s liberi pe 10 august ( sa nu fie cumva oamenii pe la vreo munca a campului ceva) :)))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează