FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Ce variantă financiară are FRF pentru Il Luce: salariu uriaş plus bonusuri din primele UEFA

Articol de - Publicat marti, 21 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 20 octombrie 2014 23:17

Antrenorul lui Şahtior i-ar fi spus lui Răzvan Burleanu că nu e cazul să considere un obstacol în negocieri partea materială: "Lasă, că ne înţelegem noi!"
Partea financiară a colaborării cu Lucescu are toate premisele să nu constituie un impediment de netrecut în tratativele finale. Tehnicianul are în Ucraina un salariu de 3,5 milioane de euro, o avere estimată de revista Forbes la circa 50 de milioane de euro, astfel încît, înstărit, ar vrea să revină pe banca "tricolorilor" punînd orgoliul de a fi din nou în fruntea României înaintea criteriului financiar.

Minimum 10 milioane euro pentru FRF la CE 2016
În principiu, FRF plănuieşte să-i propună un salariu de maximum 800.000 de euro pe an, dar să suplimenteze cu bonusuri consistente din banii pe care i-ar încasa federaţia de la UEFA/FIFA pentru eventuale calificări la Euro 2016 şi CM 2018.

De exemplu, formaţiile ajunse la CE 2012 au primit numai pentru participare cîte 8 milioane de euro, plus sumele suplimentare din punctele cucerite la competiţie. La CE 2016 se estimează că se va pleca măcar din 10 milioane de euro pentru fiecare federaţie de la turneul din Franţa. Din aceşti bani ar intenţiona FRF să direcţioneze bonusuri speciale pentru Lucescu.

"Important e să ne calificăm la Euro"
O dovadă că Lucescu e hotărît să vină la lot şi nu consideră prioritar factorul material e şi felul în care ar fi pus problema în discuţia cu Burleanu. Atunci cînd preşedintele a încercat să deschidă tema, Il Luce ar fi răspuns: "Lasă asta, că ne înţelegem noi! Nu asta e important acum, ci să calificăm echipa la Euro 2016".

Sponsor deja antamat pentru Il Luce?
Surse de la Casa Fotbalului sugerează că, în momentul de faţă, ar fi făcută deja o înţelegere cu un partener comercial important, pregătit să vină alături de FRF dacă Mircea Lucescu preia banca tehnică! Aşa s-ar explica o dată în plus despărţirea intempestivă şi ciudată de Piţurcă. Din contractul cu noul sponsor s-ar putea ajunge ca lui Lucescu să i se ofere chiar un salariu în jur de un milion de euro!

ALTE ŞTIRI:

Au preparat deja Comitetele
Pentru ca instalarea oficială a lui Mircea Lucescu să se producă foarte rapid, FRF şi-a stabilit deja strategia administrativă. Preşedintele Răzvan Burleanu ar urma să plece miercuri sau joi în Ucraina pentru negocierile finale cu antrenorul, în week-end ar trebui să fie un Comitet de Urgenţă care să aprobe contractul, validarea finală trecînd apoi printr-un Comitet Executiv fixat pentru luni, 27 octombrie. Şedinţa a fost trasă cu trei zile mai devreme, iniţail era pe 30 octombrie, tocmai pentru a veni la pachet cu rezilierea controversată a contractului lui Piţurcă şi propunerea noului selecţioner, Mircea Lucescu!

Se structurează deja staff-ul
La echipa naţională, Mircea Lucescu ar urma, de principiu, să-şi aducă minimum doi dintre colaboratorii săi actuali de la Şahtior. E vorba despre "secundul" Alexandru Spiridon şi preparatorul fizic Carlo Nicolini. Marin Ioniţă ar putea să fie viitorul antrenor cu portarii, în timp ce staff-ul medical ar rămîne în integralitate cel de acum, cu Pompiliu Popescu doctor, plus patru masori.

Calcule pentru primele convocări
Mircea Lucescu şi staff-ul său ar trebui să intre urgent în activitate pentru că vineri este ultima zi cînd se pot trimite convocările de principiu pentru partidele cu Irlanda de Nord (14 noiembrie) şi Danemarca (18 noiembrie, amical). Ultimul joc se va disputa probabil la Cluj.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (40)
spinoza
spinoza  •  22 Octombrie 2014, 00:35

Chiar m-as bucura! Ar merita din plin onoarea si incercarea asta!

anthony.p
anthony.p  •  21 Octombrie 2014, 19:08

ca tot m-ai trimis la colectia ziarului "sportul"... iti citez dintr-un articol "minutul 91" semnat de Mircea Tudoran : Emerich Jenei este de parere ca " a fost un meci dificil cu o echipa dificila. cred ca cel putin repriza secunda i-a multumit pe spectatori,nerabdatori in primele 45 min. S-a dorit foarte mult golul,golurile si de aceea nu am pregatit actiunile ofensive asa cum de fapt este stilul nostru,ci ne-am aruncat in atac cautand pasa decisiva.Dar bucuria este acum foarte mare .Un 4-0 cu Austria e un rezultat rasunator"-

anthony.p
anthony.p  •  21 Octombrie 2014, 18:51
Postat de anthony.p pe 21 Octombrie 2014, 18:50

://www.romanialibera.ro/sport/sporturi/10-septembrie-1986-%E2%80%93-9-septembrie-2009-152684 citez:Pe 10 septembrie 1986, Mircea Lucescu isi lua adio de la echipa nationala fiind demis dupa un senzational 4-0 cu Austria! Meciul avusese loc pe stadionul Ghencea si era primul din preliminariile pentru Euro 1986, turneu la care, pana la urma, nu am mai ajuns. Oficialii vremii au considerat ca Emeric Ienei, care tocmai castigase cu Steaua marele trofeu al Cupei Campionilor Europeni, este un antrenor mai potrivit pentru echipa nationala. Mircea Lucescu tocmai ratase calificarea la CM 1986 – va mai amintiti meciul cu Irlanda de Nord? –, dar a mai fost pastrat la nationala inca aproape un an,

continuare: dar a mai fost pastrat la nationala inca aproape un an, lasandu-i-se impresia ca i se acorda credit pentru un nou mandat. Mai mult, Lucescu a inceput excelent campania invingand cu 4-0, pentru prima oara in istorie – pana acum a ramas si singura noastra victorie impotriva Austriei... – echipa din tara valsului. Dar surpriza. La finalul meciului cu Austria, din 10 septembrie, a fost anuntat ca este inlocuit cu Ienei.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează