FOTBAL  »  NATIONALA  »  VIITORUL

Ce viziune are Hagi! În 8 ani, o treime din jucătorii primelor trei loturi naționale au trecut prin mâna lui

Articol de GSP - Publicat marti, 07 noiembrie 2017 21:33

La 8 ani de la înființarea clubului, Hagi a devenit principalul creator de fotbaliști: o treime dintre jucătorii primelor trei loturi naționale au trecut prin mâna lui Gică, scrie ziarul Gazeta Sporturilor de astăzi.

O națională alcătuită în majoritate din fotbaliști formați la Academia din Ovidiu, visul pe care l-a pronunțat Hagi când a înființat Viitorul, s-a apropiat cel mai mult de realitate. Clubul lui a ajuns să alcătuiască o coloană vertebrală a fotbalului românesc! După numai opt ani de existență, dobrogenii dau o treime dintre internaționalii care contează cel mai mult.

Creați sau recuperați

Adică din lotul de seniori, din cel de tineret și din naționala de juniori mari, U19. Un jucător din trei de la aceste formații a fost pregătit la un moment dat de Hagi. Fie a ieșit din școala Viitorul, fie a lucrat cu Gică la un moment dat, "pescuit" când cariera îi era în declin și readus la un nivel bun. Așa cum e cazul lui Țucudean, aflat și acum în formula albaștrilor din Dobrogea.

La fel s-a întâmplat cu Alibec, pe care Gică l-a împrumutat în 2012, când Denis o ducea chiar mai rău decât acum. Mult mai rău! Venea după trei ani petrecuți ca rezervă la Inter și la Mechelen. "Regele" l-a folosit titular și l-a ajutat să revină în atenție.

Cei mai mulți internaționali ai lui Hagi au petrecut măcar un sezon și ca juniori în Dobrogea, deci sunt produși de Academie. Bălașa, Marin, Tănase, Nedelcu, Coman și Manea sunt cele mai cunoscute nume care se încadrează în această categorie.

Cine sunt "anonimii" pentru care Hagi are ochi și internaționalii antrenați, numai în Gazeta Sporturilor de astăzi și pe platforma Gazeta Digitală.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
stormseeker
stormseeker  •  08 Noiembrie 2017, 13:34
Postat de spinoza pe 08 Noiembrie 2017, 08:09

Hagi nu trebuie sa aiba doctorat in stiinte economice ca sa faca treaba buna in fotbal! El este deja doctor in fotbal! Este poate cel mai mare fotbalist al Romaniei si unul dintre cei mai buni antrenori. Rezultatele si alti oameni de fotbal spun asta, nu noi! In rest... comentarii pline de venin si rautati la adresa lui Gica. Ati uitat cand echipa condusa de el ne scotea in strada, sau cand eram calificati cu Nationala Romaniei, cu mult inainte de a se termina competitia? Si apoi este singurul roman care a jucat fotbal la cel mai inalt nivel in Europa, si la Barca si la Real!

@ spinoza. Hagi a fost titular doar jumatate din meciurile disputate la Real si Barcelona (vezi statisticile). Cel mai titrat fotbalist roman care a jucat la Barcelona a fost Gica Popescu (a fost si capitanul echipei o perioada).

endervisa
endervisa  •  08 Noiembrie 2017, 11:34
Postat de lapusneanul pe 08 Noiembrie 2017, 08:53

nu-i o regula , daca ai fost mare jucator esti si mare antrenor...hagi si-a aratat limitele ca antrenor cand a fost la nationala....e adevarat ca face treaba buna cu academia, dar sa nu uitam ca el aplica acolo ce se facea odata la luceafarul, aduna toti juniorii buni din tara...

spune-mi te rog ca ai gandit putin inainte sa spui ca: "agi si-a aratat limitele ca antrenor cand a fost la nationala"... cum poti spune asa ceva cand ala a fost prima data cand a fost antrenor? El abia acum incepe sa devina, sa inteleaga reactiile jucatorilor si cum sa ii managerieze din alta postura decat cea de jucator. Si a invatat si riscat totul pe banii lui! Hagi abia acum devine antrenor si daca o tine tot asa, va deveni un mult mai mare antrenor decat a fost ca si fotbalist. Asa prost cum vb el romana... si asta vine de la un rapidist pana in maduva oaselor. Noi asta stim sa facem... sa ii injuram si sa punem reusitele altora pe combinatii si favoruri si facem asta pentru a putea/incerca sa ne explicam nou faptul ca noi nu am putut face ceva similar... penibila gandire are natia asta in secolul asta...

haideusicfr
haideusicfr  •  08 Noiembrie 2017, 11:12
Postat de haideusicfr pe 08 Noiembrie 2017, 11:11

Nu sunt foarte impresionat de lista dumneavoastra.

In plus au jucat la Nationala pentru ca au venit pe "filiera" Hagi-Becali.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează