FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA 1-4

Ce zici, Craig? E penalty? » Arbitrul partidei cu Olanda ne-a refuzat un penalty evident

Popa (dreapta) pătrunde decis în careu. Martins Indi se agaţă de el +3   FOTO
Popa (dreapta) pătrunde decis în careu. Martins Indi se agaţă de el

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 17 octombrie 2012 14:06

Înfrîngerea cu 1-4 poate fi pusă şi pe hotărîrile arbitrului scoţian. "Nu vreau să comentez", a răbufnit Piţurcă, în vreme ce Van Gaal a admis: "Martins Indi spune că doar şi-a folosit corpul în faţa lui Popa, dar cred că a fost mai mult de-atît".

"Centralul" Thomson a avut o prestaţie slabă, iar deciziile sale au fost cel puţin discutabile: prima fază importantă pe care a judecat-o greşit scoţianul s-a consumat în prelungirile primei reprize, cînd la un duel între Tamaş şi Narsingh a dictat "11 metri" pentru Olanda. În acel duel, jucătorii s-au ţinut reciproc, iar arbitrul putea lăsa jocul să continue. Nu doar a dat penalty, ci şi cartonaş galben pentru Tamaş!

La unii mumă, la alţii ciumă
La o fază asemănătoare, în minutul 81, stelistul Adi Popa a pătruns în careul olandezilor, pe partea dreaptă, l-a driblat pe Indi, iar batavul l-a tras clar de tricou şi l-a trîntit la pămînt pe român. Arbitrul a lăsat jocul să continue şi i-a făcut semn mijlocaşului "tricolor" să se ridice! Comparînd cele două faze, intrarea asupra lui Adi Popa a fost mult mai clară, însă penalty-ul s-a acordat la intrarea lui Tamaş, din prima parte. Românii au acuzat arbitrajul, aceştia susţinînd la unison că la scorul de 1-2 la pauză, repriza secundă putea fi abordată mult mai lejer.

A fost haotic tot meciul!
Scoţianul a mai avut un moment în care a lăsat pe toată lumea cu gura căscată: la o intrare a lui Tamaş asupra lui Lens, în minutul 83, "centralul" a lăsat impresia că l-a eliminat pe român iar apărătorul s-a îndreptat către cabine. Arbitrul a schimbat decizia şi i-a arătat "galben" olandezului Lens, într-un cor de proteste al batavilor!

Românii ar fi luat arbitrul de gît!
Antrenorul secund al echipei naţionale, Eugen Neagoe, şi directorul sportiv al FRF, Ovidiu Costeşin, au răbufnit la adresa arbitrajului. Cei doi l-ar fi luat de gît pe arbitrul de rezervă al întîlnirii, John Beaton, reproşîndu-i maniera în care brigada scoţiană a condus meciul. Fostul mare "central" italian Alfredo Trentalange a supervizat, din partea FIFA, partida pe probleme de arbitraj.

"Arbitrajul ostil ne-a blocat! Dacă s-a dat penalty la Tamaş, atunci trebuia să se dea şi la Adi Popa!" (Răzvan Raţ, căpitan România)

"Fundaşul olandez m-a tras după ce l-am depăşit, dar dacă arbitrul nu a acordat penalty, înseamnă că nu a fost..." (Adrian Popa, mijlocaş România)

"Dacă era arbitrajul ca la Istanbul altul era rezultatul meciului, dar arbitrul parcă ne-a întors mereu. Şi noi am avut penalty la Adi Popa, a fost identică faza cu cea a lui Tamaş" (Ciprian Marica, atacant România)

"A trecut, revenim cu picioarele pe pămînt. Arbitrajul a fost cam cu ei. Din punctul meu de vedere Tătăruşanu nu a greşit la nici un gol" (Adrian Mutu, atacant România)

"Am vorbit cu Martins Indi după meci, el spune că doar şi-a folosit corpul, nu l-a faultat pe Popa. Eu însă cred că a fost mai mult de atît. Oricum, noi am mai avut un penalty, o obstrucţie la Van Persie, şi arbitrul n-a dictat. Apoi, a fost haos cînd a vrut să-l elimine pe Tamaş şi s-a răzgîndit!" (Louis van Gaal, selecţioner Olanda)

Citește și:

România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Nationala
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
S-a aflat acum! Laszlo Boloni va semna cu noua echipă » S-au înțeles înainte de barajul pentru salvare!
Campionate
S-a aflat acum! Laszlo Boloni va semna cu noua echipă » S-au înțeles înainte de barajul pentru salvare!
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (66)
malmo
malmo  •  17 Octombrie 2012, 13:27

Hallo! Treziti-va! Olanda este o echipa cu citeva clase peste Romania Va e greu sa recunoasteti asta? Da! Dincolo de proportiile scorului, dincolo de alte "motivatii" de arbritaj, Olanda a meritat victoria a fost si este net superioara Romaniei Piturca a aplicat o strategie falimentara ramine un conservator cu o strategie usor de anihilat mai ales de o echipa ca Olanda. Recunoasteti si fiti barbati nu "muieri" aruncind neputinta pe arbitru Daca ar fi fost scor strins poate era discutabil dar la 1-4? N-are rost Faceti o comparatie intre Germaia - Suedia care de la 4-0 ptr nemti suedezii au reusit incredibilul in 30 min si au egalat. Meci de infarct senzational

ciocaneanu
ciocaneanu  •  17 Octombrie 2012, 11:59

Gura lui Jiji Becali ne face nu numai de ris in Europa, ne aduce mari prejudicii. Se ia de toti functionarii europeni din fotbal, vorbeste fara sa stie ce zice. "Cine e si Platini asta?" intreaba babuinul. Uite cine e Platini si sa vedeti ce arbitraje va avea stina!

kutxukutxu
kutxukutxu  •  17 Octombrie 2012, 11:52
Postat de filipalexandru pe 17 Octombrie 2012, 11:40

Bine. Presupunem ca nu batem turcii acasa. Dar nici nu pierdem. Nu mai suntem echipa de pe vremea lui mucea luceascu. Ca ne-a batut olanda la scor? Foarte bine. E olanda,si ne-a batut cum ne-a batut. Nici ei nu au aratat nimic. Dar cine e Turcia? ca au jucat ei slab? pai au jucat slab si in ungaria. EI sunt mai slabi decat noi,olanda,si ungaria. Au pierdut cu noi,si ungaria,contracandidatele lor. Sunt out. Dar uita-te peste program,in penultima etapa,noi merge in andorra,si ungaria in olanda. Acolo se decide tot. Turcii nu mai au nicio sansa. Nu poti merge mai deparde cu 3 infrangeri ( DEJA!) ca vor urma si altele pt turci.

la budapesta meci greu, pronostic x, in olanda pierdem( ungurii au avantaj ca joaca la sfarsitul campaniei cand olandezii sint deja calificati si unde pot scoate un x2) OBLIGATORIU ne trebuie victorie in retur cu ungurii si cu turcii!! cu estonia si andorra +6 si vom face undeva la 20-22 pt.

Vezi toate comentariile (66)
Comentează
Close